Ontmoet de pioniers van de verstelbare keuken

Voor de Petersen familie in Nordborg, Denemarken, was een renovatie van de keuken uit 1980 een reden om een nieuwe avontuur aan te gaan.

Product Nieuws:  woensdag 18 januari 2017
Helle working at her height adjustable kitchen island

Op het kleine eiland Als in Denemarken zijn de bewoners niet bang om nieuwe stappen te zetten. Verschillende locale bedrijven hebben gepatenteerde oplossingen in hun productgamma. Voor de schilder Jorgen Petersen en zijn vrouw, Helle Petersen, werd renoveren een kans om te innoveren en vernieuwen.

Onze keuken was net zo oud als het huis zelf,” legt Helle Petersen uit, “alles was uitgeleefd en het werkblad was te laag voor ons. Het beste plan was om alles te verwijderen en een nieuwe stap te maken. Dit hebben we dan ook gedaan."

Beweging in de keuken
Op persoonlijk aanraden van vrienden binnen het professionele netwerk van Jorgen werd Sonderborg Kitchen ingeschakeld.

“Het huis is ongeveer 125 m² dus waren we zeer gebrand om het meeste uit de ruimte te halen. We wisten dat Sonderborg Kitchen eerder verantwoordelijk was geweest voor oplossingen voor het werkblad en opbergsystemen,”
zegt Helle Petersen.

Het resultaat was een mooi ontworpen keuken met de juist bladen, kastjes, planken enzovoorts. Echter is het, het 2m² kookeiland in het midden van de keuken, dat de keuken van de familie Petersen op laat vallen. LINAK Baselift™  is verwerkt in de basis van het kookeiland en zorgden anno 2015 dus voor de eerste verstelbare keuken in een privé omgeving.

“Het is geweldig, we zijn super tevreden,” zegt Helle Petersen met een glimlach, “We houden beiden van koken. Jorgen maakt graag verse worsten en we bakken regelmatig zelf ons brood. Met de verstelbare keuken kunnen we de werkhoogte aanpassen. Op deze manier is het minder belastend voor ons om lang in de keuken te staan.

Meer ruimte, minder moeite
Een aanpasbare tafel in het midden van de keuken kan worden verstelt tussen 87cm en 97cm – wat meer dan genoeg is voor de meeste Scandinavische huishoudens.


Controls for height adjustable kitchen island

“Met meerdere kenmerken, zoals de hoogte-aanpassing en daarbij nog steeds voldoende kastruimte, is het nog leuker om te koken. We doen dit nu met meer plezier dan we dat in de oude keuken deden,
” zegt Helle Petersen terwijl ze het brood snijdt voor de lunch.

 

Voor meer informatie, neem contact op met uw LINAK vestiging of distributeur.


Wij leveren innovatieve actuator-oplossingen welke de kwaliteit van de leef- en werkomgeving verbeteren.

We zullen marktleider zijn in innovatieve, elektrische actuatorsystemen binnen onze kernsegmenten.

Updated: donderdag 2 februari 2017 8:46