Linear Actuator Solutions For Soldering Ovens

Soldeerovens

lineaire Actuatoroplossingen voor soldeerovens

- Extra aandacht voor veiligheid en kosten effectiviteit

Veiligheid en kosteneffectiviteit zijn de belangrijkste factoren voor soldeerovens. Ze moeten betrouwbaar werken om op die manier prijsvriendelijk te blijven. Veiligheid voor de gebruiker staat voorop gezien de hoge temperaturen in de oven. Deze hoge temperaturen kunnen ook een risico met zich meebrengen voor de producten in de oven in geval van bijvoorbeeld, problemen met het sluiten van de kap.

TECHLINE® actuator systemen leveren eenvoudig bedienbare elektrische, lineaire beweging met eenvoudige werking van soldeerovens.

Dankzij hun compacte formaat en het feit dat ze eenvoudig te integreren zijn in programmeerbare bedieningssystemen, zijn LINAK® actuatoren eenvoudig te installeren in vergelijking met de complexere hydraulische en pneumatische systemen.

Dit gecombineerd met onderhoudsvrije prestatie, schone oplossingen en een grote betrouwbaarheid zorgen dat de actuator-oplossingen kosteneffectieve oplossingen zijn voor soldeerovens.

In de gemiddelde soldeeroven zorgen actuators voor: 
  • Automatisch openen en sluiten van de kap
  • Monitorren van de oven om te zien hoe vaak deze werd geopend
  • Het opheffen van de kap om hete lucht uit de soldeeroven te laten ontsnappen
Met het oog op veiligheid wordt het openen van de kap veiliger met LINAK actuators welke de rem en zelfsluitende functies welke de kap in de juiste positie houden en ervoor zorgen dat deze niet dichtklapt in het geval van bijvoorbeeld een stroomonderbreking.

Bovendien, parallelloop actuators kunnen eenvoudig en kosten-efficiënt de kap openen en sluiten zonder het risico dat de kap scheefloopt of dichtklapt. 

Ongeacht welke applicatie u kiest, u kunt er zeker van zijn dat deze sterk genoeg is om te blijven presteren onder zware omstandigheden. Uw TECHLINE actuatoroplossing krijgt de klus geklaard, ongeacht de omstandigheden.

Vergeleken met hydraulische systemen zijn elektrische actuatoroplossingen van TECHLINE eenvoudig te installeren zonder zwakke plekken. Geen slangen, pompen of het risico van het lekken van schadelijke olie. Energieopname is zeer laag en er is geen onderhoud nodig.
Neem contact op met LINAK TECHLINE voor details en meer actautoroplossingen voor soldeerovens en andere industriële automatings-applicaties.

TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUCT CONFIGURATOR
Vind de actuator die past bij uw wensen met de LINAK
Actuator Selector »

e
Wat is een Lineaire Actuator
Een elektrische lineaire actuator is een onderdeel dat de roterende beweging…
TECHLINE Applicaties
Voorbeelden van TECHLINE applicaties.
Actuator Tests
Extreme kou en hitte, snelle temperatuursveranderingen, blootstelling aan chemicaliën en zout...