Industriële automatisering

Automatisch geleide voertuigen

Een actuatoroplossing van LINAK is de weg naar een betere geautomatiseerde materiaalverwerking: het hijsen, verplaatsen en plaatsen van goederen – met uiterste precisie – in magazijn of op productielijn.

Bekijk de video
AGV

Actuatoroplossingen voor eigentijdse AGV's

Overal ter wereld vervangen steeds meer Automated Guided Vehicles (AGV) handmatig werk in magazijnen en langs productielijnen. Om rendabel te zijn, moeten AGV's betrouwbaar en buitengewoon duurzaam zijn. De focus op het milieu verhoogt tegelijkertijd de vraag naar elektrische oplossingen. Actuatoren van LINAK zorgen voor vloeiende en nauwkeurige bewegingen en geven bedrijfseigenaren voordelen als:

  • een solide, maar toch ook flexibele oplossing, eenvoudig te installeren
  • energiezuinige beweging zonder olielekkage of onderhoud
  • een slimme bijdrage aan uw besturingssysteem

Overwegen klanten AGV´s, dan kijken ze vooral naar betrouwbaarheid en flexibiliteit. Voertuigen moeten naast autonoom ook betrouwbaar en eenvoudig in te bouwen zijn in andere applicaties en besturingssystemen. Elektrische actuatoren helpen, samen met wagens en containers, bij het verplaatsen, optillen en afleveren van pallets, rollen en rekken. Het materiaal van alles zijn, van papier tot plastic, en van rubber tot staal. 

Houd het simpel – maak het duurzaam
Elke productielijn is anders. Bij sommige is niet meer dan een lift nodig om materiaal op peil te brengen, andere vereisen geavanceerder automatisering. Omdat ze voor hun werking alleen stroom- en signaalkabels nodig hebben, zijn elektrische actuatoroplossingen makkelijk te installeren. LINAK levert een breed scala aan oplossingen – allemaal grondig getest: tijd en zware werkomstandigheden zijn nauwelijks van invloed.

Wees energiezuinig en bespaar op onderhoud
Er zitten geen pompen of compressoren in/op elektrische actuatoroplossingen. Het energieverbruik in de stand-by modus is dus erg laag. Maar ook een werkende actuator gebruikt weinig energie en ook dát verlengt de levensduur. Terwijl bovendien periodiek onderhoud overbodig is, vanwege de afwezigheid van slangen, pompen en compressoren.

Integreer slimme oplossingen in uw systeem
De markt voor effectieve AGV's groeit explosief en elektrische aandrijvingen zijn dé oplossing, nu de nadruk meer dan ooit op het milieu ligt. Elektrische actuatoren laten zich probleemloos integreren in elk BUS-communicatiesysteem, zodat uw mensen elke actuator op afstand kunnen controleren en besturen.

Lees meer
Lineaire actuator LA36
Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Actuatoroplossingen van LINAK - Perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen

Bestanden

Focus op industriële automatisering

In deze brochure tonen wij allerlei opties voor het plaatsen van actuatorsystemen, waarmee productiviteit in industriële automatisering een boost krijgt.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Industriële automatiserings toepassingen

Actuatoren van LINAK zorgen voor intelligente beweging, precieze afstelling en nauwkeurige belasting binnen moderne industriële automatisering.

Lees meer

Video's die verband houden met geleide voertuigen

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in AGV´s. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Actuatoroplossingen van LINAK - Perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.