Contact us here
Materiaal transport

Oplossingen voor cobotpalletiseermachines

Maak je palletiseerproces sneller en eenvoudiger met elektrische hefkolommen. ELEVATE™ is onze hefkolom voor cobotpalletiseermachines, die het bereik van je cobot uitbreidt en zowel de snelheid als de flexibiliteit verhoogt. ELEVATE maakt gebruik van onze krachtige LC3 IC.

ELEVATE™-hefkolom voor cobotpalletiseermachines

Hefkolommen verlengen het bereik van cobotpalletiseermachines

Cobotpalletiseermachines zijn een waardevolle oplossing voor materiaaltransport, omdat deze je werknemers ontlasten van monotone en fysiek veeleisende taken.

Samenwerkingsrobots met een beperkt bereik zijn echter niet in staat om dozen boven een bepaalde hoogte te stapelen.

De hefkolom ELEVATE van LINAK® maakt het mogelijk om ook de bovenste niveaus te palletiseren. De cobot kan tijdens het palletiseren omhoog of omlaag worden gebracht om de meest voordelige werkpositie te bereiken. Het is ook economisch levensvatbaar om de cobotwerkruimte te vergroten met de kolom als 7e as.

ELEVATE tilt je palletiseermachine naar het volgende niveau vanwege de volgende eigenschappen:

  • Snel: Belastingonafhankelijke snelheid tot 100 mm/sec en optioneel met simultane werking
  • Flexibel: Integrated Controller met digitale en analoge I/O-opties of Modbus TCP/IP
  • Solide: Lage doorbuiging bij 100 kg belasting en tot 1400 Nm dynamisch buigmoment
 

ELEVATE is een eenvoudig te installeren hefkolom die is ontworpen voor cobotpalletiseermachines. Door de verschillende montageplaten is deze hefkolom geschikt voor een breed scala aan cobotmodellen. Je kunt kiezen tussen verschillende communicatie-interfaces om de elektrische hefkolom met je palletiseersysteem aan te sturen: digitale en analoge I/O-opties (ELEVATE Easy en ELEVATE Pro) of Modbus TCP/IP (ELEVATE Modbus).

ELEVATE wordt geleverd met accessoires om de integratie eenvoudig te maken. Accessoiresets omvatten montageplaten en kabels. Daarnaast worden merkspecifieke driversoftware en componenten voor cobots geleverd, zoals een URCap voor cobots van Universal Robots en TMFlow voor OMRON TM cobots. Gebruik ELEVATE met de door jou gewenste componenten voor voeding en veiligheidsrelais.

Wil je meer weten over de elektrische hefkolom? ELEVATE maakt gebruik van onze krachtige LC3 IC.

 
Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op
 

Sneller dan ooit

ELEVATE verhoogt de palletiseerprestatie die is afgestemd op de cyclustijd van je productielijn. De ELEVATE-snelheid van 100 mm/sec in combinatie met het voordeel dat de cobot en de hefkolom gelijktijdig werken, kan ervoor zorgen dat je cobot het doel op tijd bereikt. De elektrische hefkolom loopt soepel en wordt in minder dan 10 seconden volledig uitgetrokken. Je kunt rekenen op een constante hoge snelheid met lasten tot 100 kg, waardoor het stapelen van pallets naar een nieuw niveau wordt getild.

 

Flexibiliteit ontmoet eenvoud

ELEVATE heeft een Integrated Controller voor compacte afmetingen en minder complexiteit. De data die door verschillende beschikbare interfaces worden geleverd, vergemakkelijken de toepassing, probleemoplossing, diagnose en optimalisatie.

De hefkolom wordt geleverd met: ELEVATE Easy, ELEVATE Pro of ELEVATE Modbus. Je krijgt volledige flexibiliteit met verschillende besturingsopties. Afhankelijk van je behoeften kun je zelfs positionering en instelbare snelheid kiezen.

  • ELEVATE Easy zal de cobot volledig omhoog of omlaag brengen. De interface gebruikt slechts vier digitale I/O-poorten: twee signalen om in/uitloop aan te sturen en twee signalen voor feedback van het einde van de slag.
  • De snelheid van ELEVATE Pro wordt geregeld met een analoog 4-20 mA-signaal. Positiefeedback wordt geleverd door encodersignalen. Dit maakt het mogelijk de cobot naar elke gewenste positie op te heffen.
  • ELEVATE Modbus wordt aangestuurd via Ethernet Modbus TCP/IP. Doelposities kunnen rechtstreeks naar de kolom worden gestuurd. Diverse instellingen, bijv. snelheid en acceleratie, kunnen worden gewijzigd. Voorzien wordt in feedbackinformatie zoals positie, status en fouten.
 

Solide en duurzaam

Een solide en stabiele hefkolom is ideaal om de dynamiek van de cobot te weerstaan. Het resultaat is nauwkeurige palletisering helemaal tot aan de bovenste niveaus.

Met een zachte start en een zachte stop ben je verzekerd van een soepele werking, waardoor onnodige trillingen in het hele systeem worden voorkomen. Dit verlengt de levensduur van de hefkolom, samen met de borstelloze motor die ook zorgt voor precieze positionering (+/- 1,5 mm).

ELEVATE tilt palletiseren met cobots naar nieuwe hoogten als het gaat om betrouwbaarheid en prestatie.

Als je andere vereisten hebt, neem dan contact op met het lokale kantoor van LINAK, en als je meer wilt weten over onze benadering van automatisering bij materiaaltransport en -productie, kun je hier meer informatie vinden.

Lees meer
ELEVATE™-logo
 
 

Cobotstuurprogrammasoftware

 

Combineer cobots van Universal Robots met ELEVATE door gebruik te maken van de URCap.

Gecertificeerd logo Universal RobotsDownload

Combineer cobots van OMRON TM met ELEVATE door gebruik te maken van de ELEVATE-componenten voor TMFlow.

OMROM-logoDownload
 
 
 

Bedien ELEVATE™ met de Pally URCap, of gebruik MyRobot.cloud om je palletiseeroplossing te simuleren.

Logo's Pally en MyRobot.cloudOntdek meer
 

Bestanden

ELEVATE™ - Handleiding LC3 IC

In deze handleiding lees je alles over installatie, gebruik en onderhoud van de hefkolom ELEVATE.

Handleiding Modbus TCP/IP

In deze handleiding lees je alles over de functionaliteit van onze Modbus TCP/IP-interface.

ELEVATE™-snelstartgids voor Universal Robots

Leer hoe je ELEVATE instelt met Universal Robots.

ELEVATE™-snelstartgids voor OMRON-cobots

Leer hoe je ELEVATE instelt met Omron TM-cobots.

Oplossingen voor materiaaltransport

Elektrische actuatoren en kolommen voor slimme en betrouwbare hefoplossingen in geautomatiseerde magazijnen en productielocaties.

Lees meer
Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen