Contact us here
Podcast 20 oktober 2022

Beweging creëren voor het huis van morgen: welkom bij FutureHaus

Computerwetenschapper Alan Kay zei eens: "De beste manier om de toekomst te voorspellen is om die uit te vinden." Dat is precies wat het team van 25 studenten van Virginia Tech met de award winnende FutureHaus heeft bereikt. Het verplaatsbare huis is zo ergonomisch en toegankelijk mogelijk ontworpen en beschikt over digitale technologieën zoals sensoren die in vloeren zijn ingebouwd om vallen te detecteren, evenals in hoogte verstelbare apparaten om gebruikers die mogelijk buiten bereik zijn, toegang te bieden.

LINcast aflevering 15: Joseph Wheeler, AIA, deelt hoe FutureHaus Smart Home inclusief design aanpakt

Toestemming voor cookievoorkeuren is nodig om deze inhoud weer te kunnen geven

Klik hier om je cookievoorkeuren te wijzigen. Bekijken op SoundCloud

 

Over Joseph Wheeler

Joseph Wheeler is hoogleraar architectuur aan de Virginia Tech School of Architecture + Design.

Hij doet professioneel onderzoek naar milieuvriendelijk en duurzaam design en neemt leidinggevende posities in bij de implementatie van ontwerptheorie en -ideeën.

 

Hij is van mening dat studenten duidelijk profiteren wanneer ze zich rechtstreeks uiteenzetten met architectuur en is dan ook betrokken bij veel multidisciplinaire grootschalige onderzoeksprojecten.

Als mededirecteur van de School of Architecture + Design Center for Design Research heeft hij meerdere interdisciplinaire projecten geleid, waaronder de bouwprojecten 2005, 2009 en 2010 van Solar Decathlon, waarvan de laatste de eerste plaats won in de internationale competitie in Madrid, Spanje.

Ander onderzoek omvat projecten met betrekking tot geïndustrialiseerde processen, modulaire bouw en energie-efficiëntie.

Lees meer over FutureHaus, winnaar van de Virginia Tech award.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen