CocoOne - een luxeproduct in alle facetten
Harald Kogler, algemeen directeur van het Oostenrijkse bedrijf Delfin-Wellness, was op zoek naar een product dat geschikt was voor de buitenlucht en in staat was om een gevoel van kalmte en stilte en een ruimte voor individuele ontspanning te creëren.

Ontwerper Josef Liebmann-Holzmann kwam met de oplossing: de CocoOne.

CocoOne is, zoals de naam suggereert, een soort loungeruimte voor twee mensen om tot rust te komen, uitgerust met een beschermend weersbestendig weefsel en, natuurlijk, actuatoren voor elektrische verstelling van de rugsteun en het voetgebied van het bed, samen met andere creatieve comfortfuncties. 

Elektrische actuatoren als een must
Het was belangrijk voor de ontwerper dat de CocoOne op dezelfde wijze als een luxebed verstelbaar moest zijn. Het was ook duidelijk dat dergelijke verstellingen elektrisch met een druk op de knop moesten worden gemaakt.

Zowel de rugsteun als de voetensteun van de CocoOne kunnen heel gemakkelijk worden afgesteld.
Tijdens het zoeken naar geschikte elektrische lineaire actuatoren duurde het niet lang voordat ik LINAK tegenkwam. LINAK is precies de juiste partner voor verstelbare bedden," gaat Liebmann-Holzmann verder.

Elektrische verstelling is in het bijzonder populair bij luxebedden. Maar de CocoOne vereist actuatoren die duurzamer zijn dan voor een luxebed voor binnengebruik. Omdat de CocoOne buiten wordt geplaatst, zal zich hierop dauw vormen.

Daarom moeten de actuatoren robuust en slijtvast zijn. Grote schommelingen in temperatuur, van de koude ’s nachts tot de hitte van de middagzon, mogen geen nadelige invloed uitoefenen op de functies van de CocoOne.

De lineaire actuator LA23 van LINAK voorziet in deze behoefte.

Tijdens de projectplanning, toen de technici van LINAK uitgebreide ondersteuning boden, bleek deze actuator de ideale actuator te zijn waarmee het platform van de CocoOne kon worden versteld.

Met een slaglengte van tussen de 20 en 300 millimeter en een installatie-afmeting van slechts 160 millimeter was het erg gemakkelijk om de actuator te integreren in het bedframe.

Deze actuator is uiterst robuust en in overeenstemming met beschermingsklasse IPX4. De actuator werkt perfect bij temperaturen tussen min 30 tot plus 55 graden Celsius. De actuator beweegt zich ook zacht en stil tussen de posities. In de CocoOne zijn zes LA23-units ingebouwd.

Voortdurende verbeteringen
De CocoOne wordt voortdurend verder ontwikkeld,” zegt Josef Liebmann-Holzmann. Er zijn talloze mogelijkheden.

De volgende stap is om de compacte oplaadbare batterij BA001 te integreren om het mogelijk te maken dat de CocoOne kan worden versteld zonder dat een stekker in het stopcontact hoeft te worden gestoken. Een andere mogelijkheid is om een besturingssysteem te integreren dat werkt via een smartphone of Bluetooth.

Functionaliteit voorop

Verwarming - een infrarood verwarmingssysteem om mensen warm te houden, zelfs bij slecht weer of ’s nachts.

Verlichting – een ingebouwd LED-verlichtingssysteem dat mensen een breed kleurenspectrum biedt al naargelang de ambiance die zij willen creëren.

Verstelbaarheid – zowel de rugsteun als de voetensteun zijn verstelbaar.

Openen/sluiten – met twee elektrische actuatoren kunt u beide zijden van de CocoOne openen. Vanaf buiten met een elektrische voetbediening en vanaf binnen door op een knop te drukken.

Materiaal - een waterproof semitransparant weefsel beschermt de binnenzijde van de CocoOne, terwijl het licht van de atmosfeer buiten, fluitende vogels en andere geluiden tot in de buitenlounge binnen worden gelaten.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.