Nieuws 16 juni 2016

Quick-Release maakt de productreeks van LA40-actuators compleet

LINAK introduceert een verbeterde uitvoering van de actuator LA40. De nieuwe LA40QR is uitgerust met Quick-Release, waarmee ziekenhuispersoneel in noodgevallen snel de rugsteun van een bed kan neerlaten. Er zijn echter ook een aantal andere functies die de LA40QR tot dé actuator voor de gezondheidszorg maken.

De nieuwe actuator LA40QR van LINAK maakt een reeds geavanceerde systeemoplossing voor ziekenhuisbedden compleet. Eerder dit jaar heeft LINAK met de CO61 een geheel nieuwe generatie controleboxen geïntroduceerd. En de nieuwe LA40QR is hierop perfect toegesneden.

Wij hebben alle feedback verzameld die wij hebben ontvangen van klanten en deze gecombineerd met ons voortdurende R&D-werk. Het resultaat is een actuator die in staat is om te voldoen aan de groeiende vraag naar intelligente systeemfuncties,” zegt Claus Rode, Business Development Manager bij LINAK.

De LA40QR – vooral als onderdeel van een systeem met controlebox CO61 – zal zeer zeker de nieuwe standaard zijn in, bijvoorbeeld, moderne ziekenhuisbedden. Deze is zo sterk als een os en uitgerust met een meer robuuste spindel. Deze oplossing is ongelooflijk gemakkelijk te monteren en is uitgerust met opties voor alle beschikbare intelligentiefuncties.”

De actuator LA40 kan een duwkracht tot 8000N leveren. Met de functie Quick-Release is de capaciteit echter beperkt tot 4000N. 

LA40 met Quick-Release

Verbeterde hygiëne en veiligheid
De LA40QR kan, net zoals de controlebox CO61, worden geleverd als IPX6-wasbaar. Klanten van LINAK kunnen hiermee, bijvoorbeeld, een complete ziekenhuisbedtoepassing  leveren met een volledig wasbaar actuatorsysteem, zodat het ziekenhuis kan voldoen aan strenge hygiënenormen. Maar dat is nog niet alles.

De functie Quick-Release (QR) is nieuw voor de LA40. Hiermee kan de rugsteun in een noodgeval veilig worden neergelaten,” zegt Claus Rode, en hij gaat verder:

De LA40 wordt al geleverd met de spline-functie van LINAK. Deze voorkomt dat de actuator een last trekt wanneer er obstakels in de weg zitten. De LA40 wordt standaard ook geleverd met een ingebouwde veiligheidsmoer. Mocht de actuator defect raken, dan zorgt deze moer ervoor dat er zich geen ongelukken kunnen voordoen.”

Dit alles bij elkaar is erop gericht om de veiligheid te verbeteren voor zowel patiënten als zorgpersoneel en OEM’s de beste verkoopargumenten in handen te geven.

De LA40QR staat gepland voor de eerste verkoop op 13 juni 2016. Neem contact op met het kantoor van LINAK in uw regio als u meer informatie wilt.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.

Abonneren op nieuws van LINAK

Blijf geïnformeerd over hoe actuatortechnologie de megatrends van vandaag de dag volgt en de uitdagingen van morgen aangaat.