Nieuws 12 juli 2016

Regelmatige lichaamsbeweging volstaat niet

Brengt u de meeste tijd van uw werkdag zittend door? Grote kans van wel. Daarom proberen sommigen van ons buiten het werk regelmatig aan fitness te doen om zittend gedrag te compenseren. Onderzoek wijst echter uit dat dat niet genoeg is.

We kunnen dan wel onze work outs doen, maar onderzoek toont aan dat zittend gedrag niet wordt beïnvloed door fysieke activiteit. Met andere woorden: u kunt 30 tot 60 minuten joggen, maar dat compenseert nog steeds niet het aantal uur dat u hebt gezeten.

Het is moeilijk om te bepalen wat het juiste ding is om te doen, maar deze animatie introduceert één eenvoudige tip: Kom in beweging. 

Onze lichamen gaan achteruit als wij de hele dag zitten. Daarom moeten wij gedurende de dag onze werkposities veranderen. De animatie onderstreept hoe belangrijk het is om gedurende de dag minder te zitten. Gebruik van een zit-sta bureau is één van de manieren om dit te doen.

Kom in beweging!

Geïnteresseerd in meer tips? Bekijk onze andere animatie over zes tips voor een ergonomische werkdag. Lees meer over ergonomie en zit-sta bureaus op http://www.movingdesks.com

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.