Contact us here
Nieuws 15 juli 2016

Geavanceerde oplossing voor het openen van motorkappen met een actuator van LINAK

Met behulp van de actuator LA36 van LINAK wordt de motorkap van de tractor uit de tractorserie DEUTZ-FAHR 9 niet langer geopend en gesloten op gasveren.

Geavanceerde oplossing voor het openen van motorkappen met een actuator van LINAK
De engineers van DEUTZ-FAHR hebben met opzet iets anders gekozen dan een eenvoudig kantelmechanisme en gasveren.  Als een alternatief hebben zij kinematiek ontwikkeld die de 150 kilo zware motorkap niet kantelt, maar parallel aan het voertuig opheft en neerlaat. De kinematiek wordt aangestuurd door de actuator LA36 van LINAK.

In het bijzonder de LA36 is een van de krachtigste actuatoren van LINAK, ontworpen voor gebruik onder ruwe en moeilijke omstandigheden. Het zijn de spuitgegoten aluminiumbehuizing en hoogwaardige componenten die een hoge beschermingsklasse garanderen.

LINAK is gerenommeerd als het gaat om de fabricage van robuuste en duurzame actuatoren en biedt hoogwaardige producten,” zegt Johannes Gruber, productmanager bij DEUTZ-FAHR.  

Landbouwers, die de nieuwe tractor al konden testen, waren vol lof over de geavanceerde oplossing waarmee de motorkap wordt geopend. Dankzij de elektrische verstelling van de motorkap zijn alle onderdelen in het motorcompartiment gemakkelijk bereikbaar. Zonder meer een groot voordeel als het gaat om onderhoud.

Lees hier het volledige verhaal en ontdek meer over hoe DEUTZ-FAHR de LA36 van LINAK heeft toegepast in hun nieuwe tractorserie.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.