Contact us here
Nieuws 14 november 2016

Waarom u ergonomie in uw productielijn zou moeten brengen

Verbeterde ergonomie vermindert spiervermoeidheid en musculoskeletale aandoeningen.

Waarom u ergonomie in uw productielijn zou moeten brengen

Hoewel steeds grotere aantallen robots en machines op productielijnen hulp bieden bij moeilijke taken, is het erg duidelijk dat mensen een centrale en belangrijke hulpbron blijven. Daarom is ergonomie op productielijnen belangrijk en kan slechte ergonomie een bedrijf duur komen te staan.

Volgens de US Department of Labor is ergonomie-gerelateerd letsel elk jaar verantwoordelijk voor US$ 15-20 miljard. In 2013 leidde dergelijk letsel tot 380.600 ziektedagen op het werk, wat een derde is van het totale aantal ziektedagen. Een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk door de Health and Safety Executive heeft uitgewezen dat elk jaar één miljoen mensen worden getroffen door musculoskeletale aandoeningen als een direct gevolg van slecht ontworpen werkstations.

Breng ergonomie naar uw productielijn

Met dergelijke statistieken is het niet verrassend dat onderzoek naar ergonomie steeds belangrijker wordt. Ergonomisch ontwerp kan, indien goed uitgevoerd, de motivatie en het welzijn verhogen en uiteindelijk resulteren in een betere prestatie en hogere productiviteit.

Wij bieden een bijna eindeloze reeks hefkolommen, actuatoren, controleboxen en besturingen met als enig doel om elk mogelijke toepassing in een productielijn te kunnen verstellen en af te stemmen op de specifieke werknemer, en zodoende de ergonomie voor die specifieke werknemer te verbeteren.

Het resultaat: Betere ergonomie, minder musculoskeletale aandoeningen en minder ziektedagen op het werk, goed voor zowel het bedrijf als de individuele werknemer. Ontdek meer over ergonomie in productiefaciliteiten.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen