Contact us here
Nieuws 7 november 2017

De herinneringsfunctie meldt als u aan uw bureau van houding moet veranderen

Haal het meeste uit uw in hoogte verstelbare bureau: DPG-bedieningspanelen van LINAK kunnen worden uitgerust met intuïtieve herinneringsfuncties die software en menselijke intuïtie combineren.

De herinneringsfunctie meldt als u aan uw bureau van houding moet veranderen

Wij ontwerpen, op basis van moderne gedragswetenschap, onze DPG-bedieningspanelen dusdanig dat gebruikers worden gemotiveerd om hun in hoogte verstelbare bureaus vaker te gebruiken. Een mens wil dingen graag gemakkelijk begrijpen. Daarom maken wij in onze geavanceerde serie DPG-bedieningspanelen gebruik van kleuren om op natuurlijke wijze aan te geven wanneer het tijd is om te gaan staan.

Geïntegreerde herinnering met LED’s 
De intuïtieve herinneringsfunctie is geïntegreerd in drie van onze vier DPG-bedieningspaneelmodellen. De herinneringsfunctie is gemaakt van een LED-lichtstrip of een eenvoudige LED-diode die de huidige status van het bureaugebruik aangeeft. Deze verandert van kleur wanneer het voor de gebruiker tijd wordt om van houding te veranderen – van zitten naar staan. Het idee achter de integratie van gekleurde lampjes is om gebruikers een gemakkelijk te begrijpen hulpmiddel te bieden waarmee zij worden gemotiveerd om gezonde sta-gewoontes aan te leren.

De herinneringsfunctie vertelt u wanneer het tijd is om aan uw bureau van houding te veranderen

Het is tijd om in beweging te komen wanneer het lampje oranje wordt
Onze herinneringen appelleren aan de intuïtieve kleurassociaties van de mens. Daarom maken de herinneringen in onze DPG-bedieningspanelen gebruik van groene en oranje kleuren: een lampje in zacht groen geeft aan dat de gebruiker niet in beweging hoeft te komen. Wanneer het “zit-interval” bijna is verstreken, verandert dit groene lampje in meer pulserend oranje – een kleur die de mens intuïtief aanspoort op te letten. 
Wij willen graag dat gebruikers de herinneringsfunctie aan hun eigen wensen kunnen aanpassen. Daarom kunnen bureaugebruikers niet alleen de voorgeconfigureerde intervallen gebruiken maar ook hun eigen intervallen instellen.

Combineer uw DPG-herinnering met de Desk Control™ App van LINAK 
De geavanceerde DPG-bedieningspaneelmodellen (DPG1C, DPG1B en DPG1M) zijn compatibel met de Desk Control App van LINAK voor uw mobiele apparaat omdat deze zijn uitgerust met draadloze Bluetooth®-technologie. U wordt dan niet alleen door uw DPG eraan herinnerd om in beweging te komen, maar u krijgt ook een bericht en een zoemtoonherinnering op uw mobiele apparaat.
DPG-bedieningspanelen geven bureaugebruikers een prachtige werkset waarmee zij gezonde werkgewoontes kunnen ontwikkelen. Dit is wat wij ‘ontworpen om gedrag te sturen’ noemen.

De herinneringsfunctie vertelt u wanneer het tijd is om aan uw bureau van houding te veranderen

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.