Contact us here
Nieuws 5 januari 2018

LINAK legt de lat hoger voor machinewasbare zorgproducten

Met de LINAK standaard IPX6 Washable DURA™ kunnen fabrikanten van verstelbare ziekenhuisapparatuur duurzame toepassingen aanbieden die jarenlang bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen door machines.

LINAK legt de lat hoger voor machinewasbare zorgproducten

De internationale eisen ten aanzien van hygiëne in moderne ziekenhuizen worden steeds strenger. Producten van LINAK voldoen niet alleen aan deze eisen, maar leggen de lat ook nog eens hoger. Dit geeft fabrikanten van ziekenhuisapparatuur een voorsprong op de concurrente.

Bacteriën en infecties in ziekenhuizen kosten wereldwijd elk jaar miljoenen. Volgens de WHO lopen 7 tot 10 mensen op de 100 een infectie op in het ziekenhuis. Dit probleem heeft daarom in de gezondheidszorg wereldwijd de hoogste prioriteit. 

Al meer dan 30 jaar speelt hygiëne bij LINAK een belangrijke rol bij het ontwikkelen van elektrische actuatoren voor verstelbare ziekenhuistoepassingen. De normen en vereisten voor ziekenhuisapparatuur zijn geleidelijk steeds strenger geworden. Daarom heeft de R&D van LINAK onze producten constant verbeterd en verfijnd door middel van intensieve onderzoeken, ontwikkeling en tests. Dit houdt in dat LINAK altijd heeft voldaan aan de regels die van kracht waren en zijn, en deze zelfs heeft overtroffen.


De lat hoger leggen voor wasbare toepassingen
De engineers van LINAK ontwikkelen voortdurend nieuwe oplossingen om de huidige normen te overtreffen wanneer zij materialen onderzoeken, nieuwe componenten analyseren en duurzaamheidstests uitvoeren. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe standaard van LINAK - de IPX6 Washable DURA™ - die elektrische actuatorsystemen in staat stelt effectief om te gaan met machines die herhalende wastaken uitvoeren. 
LINAK geeft fabrikanten van toepassingen zoals ziekenhuisbedden graag voldoende gemoedsrust. Daarom voeren de engineers van LINAK zelfs zwaardere tests en een veel groter aantal testcycli uit om ervoor te zorgen dat de producten heel lang meegaan en aan deze standaard voldoen.

De nieuwe standaard IPX6 Washable DURA™ is bedoeld om ziekenhuizen te helpen hun hygiëne te verbeteren door verstelbare apparatuur (bijv. ziekenhuisbedden) te leveren die aanzienlijk beter machinewasbaar is dan de huidige standaard voorschrijft. U kunt hiermee toepassingen bieden met een lange levensduur en oplossingen die volledig operationeel blijven als deze zijn blootgesteld aan het wassen met heetwatermachines met sterke reinigingsmiddelen.  
Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen