Contact us here
Nieuws 6 juli 2018

Ondersteun revalidatiewerk met betrouwbare tilliften

De focus op revalidatie neemt toe, zo ook de behoefte aan ondersteunende technologie. LINAK biedt een volledig actuatorsysteem voor toepassingen zoals een tillift met dezelfde focus en hetzelfde aantal veiligheidsvoorzieningen als elke andere patiëntlift.

De WHO schat dat er in 2050 twee miljard mensen zijn die ouder zijn dan 60 jaar. Andere statistieken suggereren bovendien dat er tegen 2035 een tekort zal zijn van 12,9 miljoen werkenden in de gezondheidszorg.

Het spreekt vanzelf dat de gezondheidszorg moet veranderen om de zorg op een niveau te houden dat wij verwachten. Technologie en kennis kunnen ons hierbij gelukkig helpen. 

De focus op zelfhulp en revalidatie neemt toe
Een van de manieren om optimaal gebruik te maken van het gezondheidszorgsysteem en het beperkte aantal werkenden in de gezondheidszorg, is om het revalidatieproces van de patiënt beter te organiseren. Met de juiste toepassingen kunnen meer mensen thuis herstellen, en hebben sommigen zelfs minder ondersteuning van professionele zorgverleners nodig.

Traditionele patiënten tilliften moeten worden bediend door een zorgverlener, maar tilliften zijn – met behulp van een zorgverlener – door de gebruiker gemakkelijker te bedienen. Dit helpt het gevoel van zelfvertrouwen bij de gebruiker te vergroten.

Vertrouw op de ervaring en de duurzaamheid van de producten van LINAK
Er gelden nationale en internationale standaards en normen die ervoor zorgen dat voor patiënten de veiligheid en voor zorgverleners een goede werkomgeving wordt gegarandeerd.

Ondersteun revalidatiewerk met betrouwbare tilliften
 

Op basis van een jarenlange ervaring worden deze normen en standaards door LINAK nauwkeurig nageleefd en maakt LINAK producten die hiermee in overeenstemming zijn, zoals EN10535 met betrekking tot de preventie van overbelasting en verkeerd gebruik.

LINAK-systemen voor patiëntliften – traditionele liften of tilliften – behoren tot de liften die de zwaarste tests ondergaan. Sommige van de producten die wij aanbieden, zijn speciaal ontworpen voor patiënten tilliften, bijvoorbeeld de lineaire actuator LA40 PL. Dit is een krachtige actuator die in staat is om met een volledige slag een soepele duwkracht van 8000 N (met een hoge zijbelasting) te produceren. In combinatie met een Li-Ion-accu BAJL kunt u ook nog eens ecovriendelijkheid aan uw product toevoegen.

Diverse waardevolle functies die de veiligheid vergroten
De producten van LINAK worden geleverd met diverse veiligheidsfuncties. De actuator LA40 PL is bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde eind-stopschakelaar en een ratchet spline functie. Beide zijn aangebracht om ervoor te zorgen dat niemand valt of wordt samengedrukt terwijl de lift wordt bediend.

Er zijn echter ook functies die de veiligheid van het actuatorsysteem vergroten. Door aan uw systeem een Service Data Tool toe te voegen, kunt u gegevens opvragen uit een controlebox, bijvoorbeeld een JUMBO Care. Deze gegevens kunnen u de batterijstatus laten zien, of het aantal voltooide cycli, of de slijtage. Op deze wijze kunt u vooruit onderhoud plannen en ervoor zorgen dat de tillift altijd in topconditie en volledig operationeel is. Wij noemen dit preventief onderhoud.

Als u meer wilt weten over tilliften, patiënten tilliften of hoe LINAK uw gezondheidszorgtoepassing kan verbeteren, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio