Contact us here
Nieuws 30 oktober 2018

Opening van nieuwe fabrieksuitbreiding van LINAK Slowakije

Een jaar durend bouwproject in de Slowaakse stad Prešov kwam woensdag tot een eind toen CEO Bent Jensen van LINAK het lint van het nieuwe fabrieksgebouw van LINAK doorknipte.

Fabriek LINAK Slowakije

Op woensdag om 09:00 a.m. knippen CEO Bent Jensen van LINAK, algemeen directeur Juraj Hórvath van LINAK Slowakije, de plaatselijke burgemeester František Novotny het lint door en openen daarmee officieel een geheel nieuwe gedeelte van de LINAK faciliteit in Župčany.

Hiermee werd nog eens 3900 m2 toegevoegd aan de bestaande fabrieksvloer van 5100 m2. Het nieuwe gebouw zal niet alleen tot meer werkgelegenheid leiden in Prešov. Ook zal dit de Deense actuatorfabrikant in staat stellen gelijke tred te houden met de groeiende marktbehoeften in de toekomst.

Opening van nieuwe fabrieksuitbreiding van LINAK Slowakije

Burgemeester František Novotny (links), CEO Bent Jensen, en MD Juraj Hórvath knippen het lint door voor het nieuwe LINAK gebouw in Prešov.

Opening van nieuwe fabrieksuitbreiding van LINAK Slowakije

CEO Bent Jensen van LINAK ‘riddert’ algemeen directeur Juraj Hórvath met het zojuist doorgeknipte lint.

 

Viering met werknemers en vertegenwoordigers van de gemeenteraad
De fabriek, die zich specialiseert in de fabricage van moderne elektrische dubbele actuatoren voor thuis meubels, biedt momenteel werk aan circa 250 mensen. Zij waren allemaal uitgenodigd voor de grootse opening, samen met vertegenwoordigers van de plaatselijke gemeenteraad.

Het evenement werd ook bijgewoond door een aantal leden van de Raad van Bestuur van LINAK en opgeluisterd door artiesten met muziek en lokale folklore.

Constante uitbreiding van de automatisering van de productie
Bij de productie van LINAK wordt al lang gebruik gemaakt van robots. De ontwikkeling naar een hogere mate van automatisering blijft echter doorgaan – ook op de fabriek van Prešov. Dit stelt LINAK Slowakije in staat om met een uniforme en hoge kwaliteit jaarlijks meer dan drie miljoen units te fabriceren, waarmee een markt wordt bediend die almaar groeit.

Ondanks het toenemend aantal robots zal LINAK Slowakije het personeelsbestand ook uitbreiden.