Contact us here
Nieuws 12 november 2019

Met nieuwe IRS-technologie worden apparatuur en personeel in de gezondheidszorg beschermd

In de gezondheidszorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van verstelbare toepassingen. Daarom neemt ook het risico toe dat materiaal beschadigd raakt als gevolg van botsingen met andere objecten – zowel voor de getroffen objecten als voor de toepassing zelf. Met de nieuwe intelligente vertande spline kan dit risico echter tot een minimum worden teruggebracht.

LINAK introduceert een fonkelnieuwe systeemfunctie, de Intelligent Ratchet Spline, kortweg IRS™ ofwel vertande spline genoemd. Zoals bij traditionele splinefuncties – mechanische, elektrische of vertande spline – gaat het er allemaal om om schade aan apparatuur tot een minimum te beperken en de veiligheid te vergroten. Dit is intelligente bescherming.

Voeg intelligentie toe met LINAK® IRS™
Traditionele splinefuncties maken het alleen mogelijk dat de actuator kan duwen. De functie wordt om veiligheidsredenen gebruikt in verstelbare gezondheidszorgapparatuur en wordt geactiveerd wanneer beweging wordt belemmerd. Bijvoorbeeld wanneer de rugsteun in een toepassing wordt belemmerd. De actuator zal dan stoppen met trekken en op deze wijze voorkomen dat de obstructie wordt samengedrukt.

De nieuwe vertande spline in combinatie met een intelligente controlebox – die samen met de IRS vormen – maakt het mogelijk om te beslissen over het systeemgedrag wanneer de obstructie wordt gedetecteerd. De functionaliteit is verkrijgbaar met de lineaire actuator LA40 HP, in combinatie met elke LINAK® OpenBus™ controlebox (COxx) of een CA63.

Pas de functionaliteit van uw IRS™ aan uw eigen wensen aan
LA40 HP is ontworpen voor gebruik met een aantal verschillende toepassingen, zoals behandelbanken en ziekenhuisbedden. Met toevoeging van IRS komt een reeks aanpasbare gedragingen ter beschikking:

  • Omgekeerde aandrijving, waardoor de obstructie vrijkomt
  • Verstelbare afstand van omgekeerde aandrijving
  • Alarm met geluid of LED als er een obstructie aanwezig is
  • Stopzetting van trekkracht wanneer IRS™ is geactiveerd

Op deze wijze kan – met behulp van de aangepaste software – het risico worden geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd dat de toepassing, obstructie of zorgverlener schade of letsel oploopt.

Een nieuwe functie in de lijst met veiligheidsfuncties van LINAK®
Veiligheid eerst – vooral wanneer wordt gewerkt met krachtige gezondheidszorgapparatuur. IRS™ is een nieuwe functie in de lijst met functies waarmee apparatuur of personen in de nabijheid worden beschermd. Deze lijst met veiligheidsfuncties omvat bijvoorbeeld: zelfvergrendelend mechanisme, veiligheidsmoer, mechanische eindstop, Quick Release (QR) en de bovengenoemde spline-opties. Gebruik van OpenBus™ controleboxen – of CA63 – maakt uw lijst met veiligheidsfuncties zelfs nóg groter.

Als u meer wilt weten over LINAK® Veiligheid of hoe u met IRS™ uw gezondheidszorgtoepassing kunt verbeteren, neem dan contact op met het kantoor van LINAK® in uw regio

 
Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen