Contact us here
Nieuws 15 oktober 2020

Nieuwe LINcast-podcast: ergonomie beheren en de uitdagingen en mogelijkheden van thuiswerken onderzoeken

In ons nieuwe normaal hebben velen van ons de bureaus op kantoor ingeruild voor keukentafels. En zelfs als wereldwijde gebeurtenissen ons binnenkort misschien terug naar de werkplek brengen, zal thuiswerken op een of andere manier een blijvend verschijnsel zijn. Dr. Mark Benden en Martha Parker van het Texas A&M University Ergo Center hebben veel tips en trucs voor diegenen die worden geconfronteerd met de uitdaging om nu en in de niet al te verre toekomst thuis te moeten werken.

Afbeelding LINcast-podcast

Aan het begin van het jaar, toen wij van de werkplek op kantoor overgingen naar keukens, en onze kinderen, partners, huisdieren en andere huisgenoten onze collega's werden, was ergonomie wel het laatste waar wij aan dachten. Toen wij onze geïmproviseerde bureaus op onze keukentafels en strijkplanken creëerden, hadden wij er nog geen idee van dat een paar weken wel eens zouden kunnen uitdraaien op een definitieve situatie.

Thuiswerken gaat niet meer weg. Er is één grote vraag die iedereen stelt, “Kunnen mensen die thuiswerken even effectief en productief zijn als mensen die op kantoor werken?” Dit is niet alleen belangrijk voor diegenen die werken, maar ook voor de bedrijven die hen werk bieden.

In deze tweedelige podcast laten Dr. Mark Benden, afdelingshoofd en universitair hoofddocent en directeur van het Ergo Center aan de Texas A&M University, en Martha Parker, projectmanager en ergonoom aan het Texas A&M Ergo Center, ons kennismaken met een aantal unieke bevindingen uit een reeks studies over kantoorwerkers die thuis zijn gaan werken. Deze studies waren de eerste in hun soort omdat deze op grote schaal gebruik maakten van softwaregegevens, waarbij gedurende meerdere jaren 120 soorten metrische gegevens van meer dan 40.000 kantoorwerkers werden gevolgd. Zij duiken ook in wat je kunt doen om je ergonomie te verbeteren terwijl je thuis aan het werk bent.

“In je baan kun je jezelf vergelijken met een professionele atleet,” zegt Dr. Benden. “Je moet beschikken over dezelfde apparaten en tools die je altijd al hebt om op topniveau te kunnen presteren. Je zou niet zonder willen of iets moeten missen telkens wanneer je op reis bent. Dit geldt hetzelfde voor je werkruimte. Je wilt dat de overgang naadloos is om het prestatieniveau op peil te houden.”

Er zijn veel uitstekende tips en trucs die ons kunnen helpen om niet alleen tijdens het thuiswerken optimaal te presteren, maar die er ook voor zorgen dat onze gezondheid en ons welzijn geen nadelige gevolgen ondervinden.

Beluister in de meeste recente LINcast-podcast wat onze gasten te vertellen hebben over de grootschalige studie en hoe je je ergonomie en welzijn kunt verbeteren.