Contact us here

Stapsgewijze duurzaamheid

LINAK A/S

Meer recycling, minder afval en meer energiebesparing
Wij moeten allemaal zorg dragen voor het milieu en de negatieve impact minimaliseren die wij hebben op het klimaat, ongeacht wat wij doen, waarmee of met wie wij werken of waar wij in de wereld zijn.

Wij werken voortdurend aan de verbetering en bevordering van duurzaamheid in de gehele organisatie. Het aandeel PVC-vrije plastics dat in onze producten wordt gebruikt, neemt elk jaar toe, geoptimaliseerde verpakking minimaliseert het gebruik van karton, en intelligente logistiek betekent minder vrachtwagens die tijdens transport CO2 uitstoten.

LINAK® ZERO™ Switch Mode Power Supply is een voorbeeld van hoe met technologie het algehele stroomverbruik in de standbymodus tot vrijwel nul kan worden gereduceerd. Wij streven er ook naar dat alle producten van LINAK® voldoen aan het EcoLabel van de EU.

LINAK neemt deel aan ‘Project Zero’ (Bright Green Business), waarmee onze algehele CO2-voetafdruk tegen 2029 tot 0 (nul) wordt teruggebracht. Zonne- en windenergie, samen met isolatie, intelligente gebouwen en optimalisering van energie in de productie, helpen ons bij het bereiken van onze doelstellingen. Een voorbeeld hiervan zijn onze zonnepanelen die jaarlijks circa 1,2 miljoen kWh produceren.

Meerdere uitbreidingen van productiefaciliteiten overal ter wereld hebben energiezuinigheid voor ons tot een topprioriteit gemaakt. 24-7 bewaking van minuut tot minuut van bijvoorbeeld stroomverbruik (kWh), luchtstroom via compressors en recirculatie van warmte in gebouwen vormen al langer dan een decennium een centraal onderdeel van ons faciliteitsbeheer. En wij blijven doorgaan met het optimaliseren en ontwikkelen van deze energiebewaking.

Dit vormt onderdeel van verantwoordelijk zijn bij LINAK!

Raak vertrouwd met het algehele beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij LINAK.

 

Logo

Verantwoordelijkheid

Wij zijn verantwoordelijk bij alles wat wij doen. Vertrouwen kweken en goed voor elkaar zorgen zit in ons DNA.

Lees meer