Hoe een koppeling werkt in een industriële actuator

Bent u nieuwsgierig naar hoe een koppeling werkt in een industriële lineaire actuator en wilt u weten wat de voordelen zijn van het gebruik van een actuator met een koppeling? Raak vertrouwd met de relevante termen, functies, en de wetenschap erachter.

De basisonderdelen van een elektrische actuator zijn een motor, tandwielaandrijving en spindel. Soms wordt echter ook een koppeling toegevoegd aan het actuatorontwerp. In deze video legt onze expert Hunter Stephenson uit wat het doel is van een koppeling in een industriële lineaire actuator en hoe de koppeling werkt in de LA36 actuator van LINAK.

De koppeling heeft twee functies in een actuator. De ene is om de industriële machine en de actuator te beschermen. De andere is om ervoor te zorgen dat de actuator kan worden gebruikt zonder besturingselektronica.

Een lineaire actuator met koppeling biedt ook grote veelzijdigheid, waardoor het gemakkelijker is om de actuator te gebruiken in verschillende machines.

De koppeling beschermt bij overbelasting de actuator en de toepassing door de roterende beweging vanaf de motor naar het tandwiel en de spindel uit te schakelen wanneer het koppel een vooraf ingestelde limiet overschrijdt. Deze veiligheidsfunctie heeft betrekking op de roterende beweging van de motor en werkt daarom alleen wanneer de actuator in bedrijf is. Als u meer wilt weten over de functionaliteit van de koppeling, bekijk dan de video hierboven.

Aarzel niet contact op te nemen met de LINAK vestiging in uw regio als u vragen hebt over koppelingen voor industriële elektrische lineaire actuatoren.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.