Hoe een PCB werkt in een industriële actuator

Hier vindt u informatie over printplaten (PCB’s) en de functies daarvan in relatie tot de prestatie van een industriële lineaire actuator van LINAK. Raak vertrouwd met PCB’s met Integrated Controllers en BUS-communicatie en de functionaliteiten die zij gemeenschappelijk hebben.

Ontdek hoe positionering en soft start en soft stop van een actuator wordt bestuurd. Hoe stroom- en temperatuurmeting bescherming biedt voor de actuator en de industriële machine waarin de actuator is gemonteerd. Leer meer over EMC-beveiliging (elektromagnetische compatibiliteit) en de basisprincipes van een H-brug. Onze expert, Hunter Stephenson, legt in deze video alle basisprincipes uit.

De positie van een actuator is een van de belangrijkste dingen die u moet weten over actuatoren. De fysieke positie van een lineaire actuator die wordt bestuurd door een PCB, is gebaseerd op Hall-effectsensors, die het aantal pulsen per spindelomwenteling tellen.

Het hart van onze Integrated Controller is een H-brug, die eenvoudigweg de ingaande/uitgaande beweging van een actuator bestuurt door twee transistors te activeren om de elektrische stroom diagonaal langs de motorverbinding te laten lopen. Deze transistors vervangen de functionaliteit van mechanische schakelaars/relais. Om een maximaal zelfvergrendelingsvermogen op uw actuator te garanderen, moet de motor worden kortgesloten als deze niet beweegt.

Een aantal PCB-functies helpt bij het beschermen van de machine, die draait met een industriële actuator van LINAK. Een hartslagsignaal zorgt ervoor dat de elektronica goed werkt, en de zachte start/ stop vermindert de mechanische spanning op de machine en de actuator. Deze functie wordt bestuurd door ramping up van een PWM-motorbesturingssignaal en werkt hetzelfde als het geleidelijk vrijgeven van de koppeling in een auto.

Meting van stroom en temperatuur beschermt de elektronica van de PCB en zorgt voor een betrouwbare actuatorprestatie. Een microcontroller meet de elektrische stroom die door de H-brug stroomt, en schakelt de voeding uit als de elektrische stroom een vooraf gedefinieerd niveau bereikt. Sensors bewaken zowel de temperatuur van de H-brug als de omgevingstemperatuur binnen in de actuatorbehuizing en stoppen de werking voordat de warmte niveaus bereikt die schade kunnen toebrengen.

Voor EMC-bescherming is de PCB van de actuator uitgerust met een load dump-functie en een polariteitsbeveiliging. Het niveau van de load dump voor industriële actuatoren van LINAK is vooraf gedefinieerd op 45 Volt. Indien een spanningspiek dit niveau overschrijdt, wordt de PCB uitgeschakeld.  Beveiliging van de polariteit zorgt ervoor dat de actuator niet wordt beschadigd voor het geval de stroomdraden verkeerd aangesloten worden.

Aarzel niet contact op te nemen met de LINAK vestiging in uw regio als u vragen hebt over PCB’s voor industriële elektrische lineaire actuatoren.


Drie soorten PCB’s voor industriële actuatoren van LINAK

  • Eenvoudige PCB: Zorgt ervoor dat de actuator naar binnen en buiten gaat, waaronder uitgangssignalen voor de eindaanslag en een aantal opties voor feedback
  • IC PCB (met Integrated Controller ): Is uitgerust met een H-brug voor een breed scala aan configureerbare uitgangssignalen en prestatie-instellingen, evenals bewaking en parallelle aandrijving
  • BUS PCB: Deze ondersteunt dezelfde functies als de IC PCB. Werkt voor CAN bus-, LINbus- en Modbus-protocollen.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.