Contact us here
Nieuws 12 juli 2022

Desk2Device USB-lader wint goud bij Best of NeoCon Awards

De Desk2Device USB-lader werd bekroond met goud in de categorie Technology: Accessoires en Ondersteuningsapparaten bij de Best of NeoCon Awards van dit jaar tijdens NeoCon 2022.

In hoogte verstelbare tafel met een LINAK Desk 2 Device USB-lader – Best of NeoCon 2022 Gold award-logo.

Best of NeoCon is het officiële programma dat uitzonderlijke nieuwe producten van bedrijven in een breed scala aan categorieën erkent. Dit jaar bestond de jury uit bijna 50 prominente ontwerpers, architecten, bestekschrijvers en facility managers uit bedrijfsleven, gezondheidszorg, horeca en onderwijs. 

 

Minder wirwar met kabels en betere toegang tot stroom

Toegang tot stroom en kabelbeheer zijn belangrijk voor de productiviteit én de esthetiek op de werkplek. Het laatste wat veel mensen op kantoor willen, zowel op het werk als thuis, is nóg een stroomkabel op hun overvolle werkplek. Toch heeft iedereen steeds meer unieke apparaten die allemaal stroom nodig hebben tijdens onze drukke werkdag. Daarom heeft LINAK® de Desk2Device USB-opladerontwikkeld.

Desk2Device snelle USB-laders met hoekmontage. Best of NeoCon 2022 Gold award.
 

De Desk2Device USB-lader is een uniek apparaat dat rechtstreeks stroom verbruikt van de LINAK CBD6S controlebox. Aangesloten op de controlebox door een geavanceerd, zelf door LINAK ontwikkeld systeem, helpt het apparaat om een extra stroomkabel overbodig te maken. Het geeft bureaugebruikers snel toegang tot snelladen voor vrijwel elk USB-apparaat.

Afbeelding van LINAK Desk2Device op verstelbaar bureau dat stroom afneemt uit de LINAK CBD6S controlebox.
 
 

Ontwikkeling van de Desk2Device USB-lader

De Desk2Device USB-lader is ontwikkeld door ons Research and Development Team van LINAK US in ons hoodkantoor voor Noord- en Zuid-Amerika in Louisville, KY. Twee van de productontwikkelaars, Christian Mauzy en Daryl Sielaff, gaven aan dat het perfectioneren van de technologie maanden heeft geduurd vanwege omdat diverse hardware en software getest moest worden.

Vanaf het begin wilden we flexibiliteit ondersteunen met sneller laden voor een breed scala aan apparaten. Zodra we meer inzicht hadden in USB-C en de andere klassieke laadmethoden, konden we betere input leveren voor de technische vereisten van het product en iets nuttigs aanbieden aan bureauontwerpers
Christian Mauzy en Daryl Sielaff

Aan de ontwerpkant doorliep het team in eerste instantie verschillende fasen, aanvankelijk met slechts twee USB-C-poorten. Ze experimenteerden met de look en feel, enkele tekeningen en 3D-geprinte iteraties. Het team wilde een klein maar krachtig product op het bureau: "Het moest eruitzien alsof het boven of onder het werkoppervlak zweeft," legden ze uit. De lader stond onder een hoek en de stekkers waren op afstand geplaatst, zodat het aansluiten en loskoppelen van de kabels eenvoudig zonder al te veel moeite mogelijk was. Er zijn statuslampjes toegevoegd om de gebruiker de zekerheid te geven dat alles is aangesloten zoals het hoort.

Het duo zegt dat de eerste motivatie voor de unieke lader " een eenvoudiger bekabeling en toegang tot stroom" rond een bureau was.

Prototypes van de Desk2Device USB-lader en productontwikkelaars Christian Mauzy en Daryl Sielaff.
 
Een stabureau met deze USB-lader profiteert rechtstreeks van de voeding van het zit-sta bureau. Dat leidt tot een eenvoudigere, meer opgeruimde manier om alle uiteenlopende apparaten die we dagelijks gebruiken op te laden.
Christian Mauzy en Daryl Sielaff

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen