Contact us here

De geschiedenis van LINAK®

In 1976 nam de net afgestudeerde Bent Jensen de zaak Christian Jensen & Zonen over, een familiebedrijf dat was opgericht door zijn grootvader. De belangrijkste focus van het bedrijf lag op de landbouwproductie, maar Jensen zag geen toekomst in deze bedrijfstak. Hij en zijn vrouw Lene Jensen gaven zichzelf echter vijf jaar om met een nieuw en beter idee te komen.

Het idee openbaarde zich op een dag aan Bent Jensen terwijl hij een gesprek voerde met een vriend uit zijn studententijd. Zijn vriend had een handicap, en bij het tweetal ontstond het idee voor een manier waarop zijn rolstoel kon worden aangepast, en zo was de elektrische lineaire actuator geboren!

In 1984 veranderde de bedrijfsnaam in LINAK - een afkorting voor 'Lineær Aktuator', en tot op de dag van vandaag ontdekken we nog steeds nieuwe mogelijkheden voor elektrische lineaire actuatoren. Vandaag de dag vertrouwt LINAK op 2400 toegewijde werknemers over de hele wereld, productiefaciliteiten in Denemarken, China, de VS, Slowakije en Thailand, en dochterondernemingen in meer dan 30 landen.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen