Hoewel de systemen en oplossingen van LINAK® actuatoren zo zijn ontworpen dat deze snel kunnen worden gemonteerd en intuïtief zijn in het gebruik, zijn er toch af en toe vragen.

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.

Voor OEM’s: Indien uw vragen niet worden beantwoord in het overzicht hieronder, neem dan contact op met uw lokale LINAK® vestiging voor verdere technische ondersteuning.

Voor eindgebruikers: Indien uw vragen niet worden beantwoord in het overzicht hieronder, neem dan contact op met de retailer of de fabrikant van de toepassing waar u uw product heeft gekocht.

 

Reset zoekopdracht

Het bureau kan alleen nog naar beneden versteld worden.

Het bureau moet worden geïnitialiseerd.

Volg de procedure die wordt getoond in de video.


Relevant voor de volgende producten:

CBD4 en/of CBD6S configurator

De configurator voor de CBD4 en/of de CBD6S kunt u hieronder terugvinden. 

       

Bekijk ook onze handleidingen van de CBD4 en CBD6S.


Relevant voor de volgende producten:

Het bureau kan niet omhoog of omlaag versteld worden.

Mogelijk probleem: Netspanning niet aangesloten op de controlebox
Proberen/Oplossing: Probeer een lamp of een vergelijkbaar onderdeel aan te sluiten op de netvoeding om te controleren of er voldoende voedingsspanning aanwezig is. 

Mogelijk probleem: Zijn de connectoren juist gemonteerd in de controlebox of in de kolom ?
Proberen/Oplossing: Controleer alle aansluitingen. 

Mogelijk probleem: Zijn kabels, besturingen, de controlebox of poten zichtbaar beschadigd?
Proberen/Oplossing: Beschadigde onderdelen moeten worden vervangen. Neem contact op met het bedrijf dat aan u het bureau heeft geleverd. 


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u uw bureau initialiseert

Het bureau kan niet omhoog versteld worden als deze nog niet geïnitialiseerd is.

Het bureau moet worden geïnitialiseerd als foutcode 'E01' op het display wordt getoond.

Hoe u uw bureau initialiseert:

 1. Druk op de omlaag-toets totdat het bureau in de onderste stand staat. Houd de toets ingedrukt totdat het bureau niet meer beweegt.
 2. Activeer opnieuw de omlaag-toets en houd deze vast totdat het bureau niet meer beweegt.

Het bureau kan nu omhoog worden verplaatst.


Relevant voor de volgende producten:

Hoe werken lineaire actuatoren?

Een veel voorkomend type is een elektrische lineaire actuator. Deze bestaat uit drie hoofdcomponenten: spindel, motor en tandwielen. De keuze kan vallen op een AC- of DC-motor, afhankelijk van het benodigde vermogen andere belangrijke factoren.

Zodra de operator een signaal uitzendt – in principe is dit met een eenvoudige knop mogelijk – zet de motor de elektrische energie om in mechanische energie door de tandwielen die op de spindel zijn aangesloten te laten draaien. Hierdoor draait de spindel afhankelijk van het signaal naar de actuator, naar binnen of naar buiten.

Als vuistregel geldt dat een lange schroefdraad en een kleinere spindelspoed voor een langzame beweging zorgen, die echter veel hoger belastbaar is. Aan de andere kant zal een korte schroefdraad en een grotere spindlespoed voordelig zijn voor een snelle beweging van kleinere lasten.

 
Logo voor Actuator Academy over actuatortechnologie

Bezoek de Actuator Academy™
Ontdek welke aspecten een actuator ideaal maken voor gebruik in industriële machines en lees meer over de technologie erachter.

Welkom bij de LINAK Actuator Academy™

 


Welke verschillende soorten elektrische lineaire actautoren bestaan er?

De elektrische lineaire actuator is leverbaar in vele soorten en maten. Van klein en compact voor krappe ruimtes, zoals in rolstoelen, tot groot en sterk om zware voorwerpen zoals een motorkap van een wiellader te verplaatsen. Naast variaties qua grootte en vermogen bestaan er ook veel verschillende ontwerpen van elektrische lineaire actuatoren.

Het originele ontwerp heeft een motorbehuizing om het tandwiel- en asprofiel heen. Maar wanneer de ruimte beperkt is, wordt een inline actuator gebruikt zodat de motor alleen de vorm van het profiel verlengt. Voor bureaus en sommige medische toepassingen worden hefkolommen gebruikt voor een inline motorbehuizing met twee- en drietrapsopties.

Sinds de oprichter en CEO van LINAK, Bent Jensen, zijn eerste elektrische lineaire actuator maakte in 1979, is het bedrijf doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe actuatoren en het verfijnen van de achterliggende innovatieve technologie om de bewegingsconcepten voor diverse bedrijfstakken te verbeteren.

LINAK ontwerpt en produceert vele soorten lineaire actuatoren en hefkolommen met verschillende snelheden, slaglengtes en vermogens. Van de compacte, inline LA20 tot de robuuste LA36 zijn actuatoren van LINAK speciaal ontwikkeld voor vrijwel elke toepassing.

Met een bijna eindeloze lijst van aanpassingsopties om te helpen bij het ontwerp van een actuator die specifiek geschikt is voor unieke toepassingen, zijn de mogelijkheden van LINAK actuatoren nog veel groter dan het uitgebreide productassortiment zelf.

Producten van LINAK


Wat is een lineaire actuator?

Een lineaire actuator is een apparaat of machine die de roterende beweging omzet in een lineaire beweging en lineaire verplaatsing (in een rechte lijn). Dit is mogelijk door middel van elektrische AC- en DC-motoren, of door hydraulische, dan wel pneumatische aandrijving.

Elektrische lineaire actuatoren krijgen de voorkeur als er een precieze en zuivere beweging nodig is. Ze worden gebruikt voor allerlei toepassingen waarbij kantelen, tillen, trekken of duwen met een bepaalde kracht nodig is.

LINAK branches

 

Ga een stap verder – doe het elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Online tijdschrift

 


Waarvoor wordt een lineaire actuator gebruikt?

Actuatoren zijn overal te vinden, in huizen, kantoren, ziekenhuizen, fabrieken, boerderijen en vele andere plaatsen. Onze elektrische actuatoren brengen beweging op kantoor en thuis met opties voor verstelbare bureaus, keukens, bedden en behandelbanken. In ziekenhuizen en medische centra vindt u actuatoren voor de bediening van ziekenhuisbedden, patiëntenliften, operatietafels en dergelijke.

Voor de industrie en andere vakgebieden met zwaar werk kunnen elektrische lineaire actuatoren hydraulische en pneumatische oplossingen vervangen, bijvoorbeeld in de landbouw, de bouwen in industriële automatiseringsapparatuur.

LINAK branches


Waarom een lineaire actuator gebruiken?

Elektrische lineaire actuatoren verhogen de efficiëntie en geven de gebruiker een nauwkeurige beweging dankzij diverse bedieningsopties en accessoires. Bedieningsopties voor elektrische lineaire actuatoren zijn onder meer handsets, voetschakelaars, bureaubesturingen, computersoftware, mobiele apps e.d.

Omdat ze geen slangen, olie of kleppen hebben, is er bij elektrische lineaire actuatoren geen onderhoud nodig. Ze creëren een veilige omgeving voor de gebruikers. Hoogwaardige elektrische actautoren worden ook onderworpen aan een heel scala tests die het uiterste van de actuatoren vragen. Dit gebeurt om te zorgen voor optimale prestaties op elk moment in elke situatie. Ze zijn, samen met hun accessoires ontworpen voor een eenvoudige montage en installatie in diverse toepassingen.

Zo kan iedereen heel makkelijk precisiebewegingen toevoegen waar dit maar nodig is. Doordat deze toepassing elektrisch is, ontstaan extra mogelijkheden voor slimme functies als CAN-bus (LINAK biedt CAN SAE J1939 en CANopen voor actuatorbedieningen aan). Integrated Controller (IC)-oplossingen kunnen verschillende terugkoppelingsopties voor posities bieden, virtuele limieten, zachte start en stop, stroombegrenzing en instelbare snelheid.


Monteren van een enkelvoudig actuatorsysteem voor comfortbedden (zonder Integrated Controller)

Hoe een enkelvoudig actuatorsysteem te monteren voor comfortbedden (zonder Integrated Controller)

Een systeem bestaat uit:

 • Enkelvoudige actuator(en)
 • 1x Switch Mode Power Supply (SMPS - geschakelde voeding)
 • 1x CBH Advanced
 • 1 x Bluetooth® handbediening
 • 1x Bluetooth® adapter
 1. Sluit enkelvoudige actuatoren aan in kanaal 1 en 2 voor besturing van de verstelling van, bijvoorbeeld, rugsteun en voetsteun. (Met de 3-kanaals CBH Advanced kan het derde kanaal ook worden gebruikt voor een actuator)
 2. Steek de DC-kabel in de CBH Advanced
 3. Steek de Bluetooth® adapter in de CBH Advanced
 4. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 5. Koppel de handbediening (druk gelijktijdig op de twee bovenste knoppen)
 6. Het systeem is nu klaar voor gebruik


Relevant voor de volgende producten:

Montage van een enkelvoudig actuatorsysteem met massagemotors (zonder Integrated Controller)

Hoe een enkelvoudig actuatorsysteem te monteren

Het systeem bestaat uit:
Enkelvoudig(e) actuator(en)
Massagemotor(s)
1x Switch Mode Power Supply (SMPS - geschakelde voeding)
1x CBH Advanced
1x Bluetooth® handbediening
1x Bluetooth® adapter

 1. Sluit enkelvoudige actuatoren aan in kanaal 1-2 voor bijv. afstelling van rug en been
 2. Sluit massagemotors aan in kanaal 3A en 3B
 3. Steek de 2-polige DC-kabel in de CBH Advanced
 4. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de SMPS en sluit het netsnoer aan
 5. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 6. Steek de Bluetooth® adapter in de CBH Advanced
 7. Koppel de handbediening
 8. Het systeem is nu gekoppeld en klaar voor gebruik


Relevant voor de volgende producten:

CAN-bus - Hoe u kunt zien welke versie van de CAN-bus u gebruikt

Bij LINAK® leveren wij momenteel actuatoren met twee verschillende softwareversies van de CAN-bus – v1.x of v3.x.

Bepaal de actuatorversie met de BusLink-software van LINAK
Verbind de actuator met de BusLink-software om de juiste softwareversie te controleren. Wanneer de actuator is verbonden, kunt u de tab ‘Connection Information’ vinden. In het voorbeeld hieronder heeft de actuator LA36 van de CAN-bus versie 3.0.

Raadpleeg het hoofdstuk BusLink service interface in de gebruikershandleiding van de CAN- bus.

BusLink versie 3.0
 
 

Wat is het verschil tussen versie 1.x en versie 3.x?
Op CAN bus v3.0 hebben wij diverse nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd, zoals hardwareadressering, dynamische snelheidsafstelling, opdrachten voor zachte start-stop en verhoogde compatibiliteit (125 kbps, 250 kbps, 500 kbps en Autobaud).
Merk op dat de zachte start-stop nu moet worden gedefinieerd in de CAN-bus-opdracht (in versie 3.x). Als deze op 0 blijft staan, is er geen helling mogelijk. Bij de instelling 251 wordt gebruik gemaakt van de fabrieksinstellingen. Elk tussenliggend getal bepaalt de instelling van de hellingstijd.

Raadpleeg het hoofdstuk Communicatie in de gebruikershandleiding van de CAN- bus.

Beknopte handleiding BusLink
Klik op het BusLink-pictogram voor informatie over hoe u het BusLink-programma voor uw actuator gebruikt.
BusLink-logo


Relevant voor de volgende producten:

Creëer een systeem met een combinatie van TD4 Advanced en CBH Advanced

Hoe een systeem aan te sluiten met de TD4 Advanced en CBH Advanced

Het systeem bestaat uit:
1 TD4 Advanced
1x Switch Mode Power Supply (SMPS - geschakelde voeding)
1x CBH Advanced
1x 2-polige DC-kabel
1x seriële kabel
1 x Bluetooth® handbediening
Enkelvoudige actuator(en)
2x schroeven

 1. Plaatst de CBH Advanced op de TD4 Advanced en gebruik twee schroeven om deze te bevestigen
 2. Steek de seriële kabel in de TD4 Advanced en kanaal A1 op de CBH Advanced
 3. Steek een 2-polige DC-kabel in de TD4 Advanced en kanaal DC op de CBH Advanced
 4. Sluit de SMPS aan op de TD4 Advanced
 5. Sluit enkelvoudige actuatoren aan in kanaal 1 en 2 voor verstelling van, bijvoorbeeld, de neksteun en voetsteun.
 6. Sluit desgewenst massagemotors aan in kanaal 3A en 3B
 7. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 8. Koppel de handbediening (druk gelijktijdig op de twee bovenste knoppen)
 9. Het systeem is nu klaar voor gebruik


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Hoe u favoriete posities opslaat

Uw huidige positie opslaan
Druk op een ster-knop. Selecteer “save”. De positie is nu opgeslagen en wordt getoond in de knop.

Favoriete posities opslaan (max. 4)
Beweeg uw bureau naar een favoriete hoogte (gebruik de pijlen in de app of uw bedieningspaneel). Sla de positie op.

Uw bureau naar een favoriete positie bewegen
Druk op de geheugenknop en houd deze vast totdat u de opgeslagen positie bereikt.

Automatische aandrijving en favoriete posities
(Indien uw bedieningspaneel is uitgerust met automatische aandrijving en de functie ingeschakeld is)
Druk eenmaal op een knop met een favoriete positie. Het bureau beweegt automatisch naar de gewenste positie.

Favoriete posities wijzigen
Ga naar de instellingenpagina. Kies “change favourite positions”. Klik op de positie die u wilt wijzigen. Stel uw hoogte in en klik op “Save position”.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Het instellingenmenu verkennen

Uw favoriete posities wijzigen
Bestaande favoriete posities overschrijven of nieuwe posities opslaan.

Manieren waarop u wordt herinnerd
Kies hoe u eraan wilt worden herinnerd om te gaan staan. Klik op de knoppen om de popup-berichten (voor uw mobiele apparaat) of de lampherinneringsfunctie (voor uw bedieningspaneel) te activeren/deactiveren.

Bureaunaam instellen
Geef aan uw bureau een naam zodat het gemakkelijker is het bureau op te zoeken en hiermee verbinding te maken. Voer een naam voor uw bureau in. Ga terug naar het menu om de naam van het bureau op te slaan.

Bureauhoogte instellen
Indien de hoogte van uw bureau onjuist wordt weergegeven, kunt u deze handmatig aanpassen. U kunt ook een keuze maken tussen cm en inches.

Ik gebruik alleen dit bureau
Selecteer “no” als u uw persoonlijke instellingen wilt gebruiken voor meerdere bureaus. Andere bureaus gebruiken dan automatisch uw persoonlijke instellingen van de app.

Automatische aandrijving
Bedieningspanelen met automatische aandrijving (alleen “full versions”) kunnen gebruik maken van Automatic Drive om te wisselen tussen favoriete posities.

Taal instellen
Selecteer uw favoriete taal voor de app.

Voordelen van het wijzigen van uw lichaamshouding
Lees meer over waarom u zitten en staan zou moeten afwisselen.

Algemene voorwaarden
Lees de algemene voorwaarden van de app.

Over
Ontdek meer over de app en de functies hiervan. Klik op de koppelingen voor meer informatie over het product, waarom het noodzakelijk is goed gebruik te maken van uw bureau en hoe u ondersteuning krijgt.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Hoe u automatische aandrijving activeert en gebruikt

Indien uw bedieningspaneel is uitgerust met automatische aandrijving (alleen “full versions”), kunt u deze functie activeren in de app.

Automatische aandrijving activeren
Ga naar “Settings”. Kies “Automatic Drive”.

Druk op de schakelaars voor de richting omhoog en omlaag en accepteer de algemene voorwaarden.

Automatische aandrijving gebruiken
Ga naar het gedeelte “control” en selecteer een favoriete positie. 
Indien twee of meer favoriete posities zijn opgeslagen, kan het bureau nu automatisch tussen deze posities bewegen.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Hoe u een Bluetooth®-adapter verbindt met een app

Steek de Bluetooth® (BLE2LIN)-adapter in de controlebox. 
De adapter begint te knipperen in een blauwe kleur.

Open uw gedownloade Desk Control™ app en maak verbinding met het bureau. 
Zoek in de lijst “Desks nearby” in de app uw bureau op.

Volg de verbindingsinstructies in de app.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Hoe u begint

Schakel Bluetooth® in op uw mobiele apparaat. Open de Desk Control™ App. Kies uw bureau en klik op “connect”.

Als u het bureau handmatig wilt instellen, druk dan op de pijltoets omhoog of omlaag en houd deze ingedrukt.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Control™ App - Hoe u doelen instelt en hoe u herinneringsberichten activeert die u erop attenderen om te gaan staan

Uw doelen instellen voor staan
Ga naar het gedeelte “You” en kies uw doel. Maak een keuze uit drie vooraf gedefinieerde instellingen voor zit/sta-tussenpozen of definieer uw eigen instellingen.

Individuele doelen instellen
Klik op de instellingenknop in het gedeelte “your goal”. Gebruik de pijlen om de tussenpozen voor zitten en staan in te stellen. Klik op “done” en vervolgens op “save” om uw instellingen op te slaan.

Kiezen hoe u herinneringsberichten ontvangt
Ontvang herinneringen via pop-up-berichten op uw mobiele apparaat en/of via het lampje op uw bedieningspaneel.

Ga naar het gedeelte “Settings”. Kies “Ways to be reminded”. Klik op de knoppen om berichten te activeren/deactiveren.
Klik op “Try it out” als u een voorbeeld wilt bekijken.


Relevant voor de volgende producten:

Desk Frame 1: Hoe een bureau te monteren

Desk Frame 1: Hoe een bureau te monteren
Ontdek hoe gemakkelijk het is om een bureauframe te monteren met behulp van een LINAK® Desk Frame 1 oplossing. 

Dit is een set met drie voorverpakte dozen die alles bevatten wat u nodig hebt om een bureauframe te monteren: Kick & Click™ (bovenframe), DL SetPack (bestaande uit twee hefkolommen, een bedieningspaneel, een controle box en kabels) en DL-voeten.

 


Relevant voor de volgende producten:

Het display toont foutcode 'E01' in plaats van de hoogte.

Het bureau kan niet omhoog worden gezet als het niet geïnitialiseerd is.

Indien het display foutcode 'E01' toont, is het bureau niet geïnitialiseerd.

Hoe u uw bureau initialiseert:

 1. Druk op de omlaag-toets totdat het bureau volledig in de onderste stand is. Houd de toets ingedrukt totdat het bureau niet langer beweegt.
 2. Activeer opnieuw de omlaag-toets en houd deze vast totdat het bureau niet langer beweegt. Het bureau kan nu omhoog worden versteld.


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPG1M - Hoe u het bureau initialiseert en instelt

Het bureau initialiseert u als volgt: druk de knop naar beneden toe in en houd deze vast tot het bureau geheel in de onderste stand staat.

Als u het bureaublad wilt verstellen, kantel het bedieningspaneel dan omlaag voor activering naar beneden en omhoog voor activering naar boven.


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPG1M - Hoe u een koppeling maakt met een app

Druk gedurende 2 seconden op de Bluetooth®-knop. 
De LED begint te knipperen in een blauwe kleur.

Open uw gedownloade app en maak verbinding met het bureau.
Zoek uw bureau op in de lijst “Desks nearby”.

De LED gaat knipperen in een blauwe kleur wanneer de koppeling tot stand is gebracht.

Volg de verbindingsinstructies in de app.


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPG1M - Hoe u uw bedieningspaneel reset

Er zijn drie resetmogelijkheden:

 1. Reset van geheugenposities
  Druk de “ster”-knop in en houd deze 8 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen in een rode kleur
 2. Reset van de LED-herinnering
  Druk de “bel”-knop in en houd deze 8 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen in een rode kleur
 3. Reset van fabrieksinstellingen
  Druk de “bel”-knop en “ster”-knop in en houd deze knoppen 8 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen in een rode kleur.
 


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPG1M - Hoe u gebruik maakt van geheugen en automatische aandrijving

Verstel het bureaublad naar de gewenste hoogte als u deze hoogte in het geheugen wilt opslaan.
Druk gedurende 2 seconden op de “ster”-knop.
Een wit lampje knippert en brandt daarna continu wanneer de hoogte van het bureaublad is opgeslagen in het geheugen.

Duw de bedieningseenheid omhoog of omlaag om het bureaublad te bewegen naar een hoogte die u in het geheugen hebt opgeslagen

Automatische aandrijving tussen twee hoogtes die u in het geheugen heeft opgeslagen
(Mits uw bureau uitgerust is met automatische aandrijving)

Schakel automatische aandrijving in de Desk Control™ App in.
Tik tweemaal op het bedieningspaneel in de richting waarin u het bureaublad wilt bewegen.
Het bureaublad beweegt automatisch naar de hoogte die u heeft opgeslagen in het geheugen.

Als u alle hoogtes wilt resetten die u in het geheugen heeft opgeslagen, druk dan op de “ster”-knop en houd deze 8 seconden ingedrukt totdat het lampje in rood knippert.

 


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPG1M - Hoe u gebruik maakt van de LED-herinnering

De lichtstrip herinnert u eraan wanneer het tijd is om op te staan. 

Groen = OK
Oranje = het is tijd om op te staan

Stel individuele doelen in of deactiveer de herinnering
De standaardinstelling is een herinnering nadat u 55 minuten heeft gezeten.

Stel uw doel in
Interval 1: Herinnering na 55 minuten zitten
Interval 2: Herinnering na 50 minuten zitten
Interval 3: Herinnering na 45 minuten zitten
Interval 4: Herinnering deactiveren

Het interval wijzigt u heel gemakkelijk door op de belknop te drukken.

Hoe u de LED kunt resetten
Druk de “bel”-knop in en houdt deze 8 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen in een rode kleur.

 


Relevant voor de volgende producten:

DP1C en DPT - Hoogte-uitlezing op het display is onjuist

Wijzig de hoogte-uitlezing op het display in de juiste hoogte van het bureau door de procedure in de video of hieronder te volgen.

Hoe u de hoogte van uw bureau instelt (DP1C en DPT)

Meet de hoogte van uw bureau vanaf de vloer tot de bovenzijde van het tafelblad.

 1. Druk op de ‘S’-knop en houd deze knop ingedrukt totdat op het display een ‘S’ verschijnt.
 2. Houd de ‘S’-knop ingedrukt en gebruik de omhoog/omlaag-toets om de hoogte-uitlezing te wijzigen in de juiste hoogte.


Relevant voor de volgende producten:

DPF1C - Hoogte-uitlezing op het display is onjuist

Wijzig de hoogte-uitlezing op het display in de juiste hoogte van het bureau door de procedure in de video of hieronder te volgen.

Hoe u de hoogte van uw bureau instelt

Meet de hoogte van uw bureau vanaf de vloer tot de bovenzijde van het tafelblad.

Stel de hoogte van uw bureau in

 1. Druk tegelijkertijd op de omhoog-toets en omlaag-toets.
 2. Op het display moet een hoogte-uitlezing verschijnen.
 3. Gebruik de omhoog-toets of omlaag-toets om de hoogte-uitlezing te wijzigen in de juiste hoogte.


Relevant voor de volgende producten:

DPG - Hoe u het bureau initialiseert en instelt

Om het bureau te initialiseren, druk de knop naar beneden toe in en houd deze vast tot het bureau geheel in de onderste stand staat. Houd deze vast totdat de hoog/laag-beweging is uitgevoerd.

Als u het bureau wilt verstellen, kantel de bediening omlaag voor beweging naar beneden en omhoog voor beweging naar boven.


Relevant voor de volgende producten:

DPG - Hoe u verbinding maakt met de app

Druk twee seconden op de Bluetooth®-knop. De lichtstrip begint te knipperen in een blauwe kleur. Het display toont de ID van het bureau.

Open uw gedownloade app en maak verbinding met het bureau. Zoek de juiste ID in de lijst met “Desks nearby”. 

Volg de instructies in de app.


Relevant voor de volgende producten:

DPG – Hoe u vier geheugenposities kunt opslaan en deze geheugenposities kunt resetten

De DPG met display heeft in totaal vier geheugenposities. 

Verstel het bureau tot de gewenste bureauhoogte en druk afwisselend op de “ster”-knop totdat op het display “ster 3” of “ster 4” wordt getoond. Laat de knop los. 

Druk de “ster”-knop twee seconden in als u een positie wilt opslaan. Een wit lichtje knippert en brandt daarna continu wanneer de geheugenpositie opgeslagen is.

Als u alle geheugenposities wilt resetten, druk dan op de “ster”-knop en houd deze acht seconden ingedrukt totdat het lampje in rood knippert.


Relevant voor de volgende producten:

DPG - Hoe u een geheugenpositie gebruikt

Verstel het bureau naar de gewenste hoogte als u een geheugenpositie wilt opslaan.
Druk twee seconden op de “ster”-knop. 
Een wit lichtje knippert en brandt daarna continu wanneer de positie opgeslagen is.

Kantel en hou vast om naar een gewenste geheugenpositie te gaan.

Indien de DPG is uitgerust met automatische activering, tik dan tweemaal op de DPG in de richting waarin u het bureau wilt verstellen. De DPG stopt bij de eerste opgeslagen positie in de gekozen richting. 

 


Relevant voor de volgende producten:

DPG – Lichtstrip-herinnering

De lichtstrip herinnert u eraan wanneer het tijd is om te gaan staan. 
Groen = OK 
Oranje = het is tijd om op te staan

De standaardinstelling is 55 minuten zitten. 
Druk op de “bel”-knop om het interval te zien.
 
Hoe u het interval wijzigt of “UIT” kiest. 

Wijzig uw interval door te wisselen tussen de vier instellingen.

Interval 1: Herinnering na 55 minuten zitten

Interval 2: Herinnering na 50 minuten zitten

Interval 3: Herinnering na 45 minuten zitten

Interval 4: UIT - de functie uitschakelen

Hoe u een reset kunt uitvoeren van de lichtstrip-herinnering.

Als u een reset wilt uitvoeren van de lichtstrip-herinnering, druk dan op de “bel”-knop en houd deze acht seconden ingedrukt totdat het lampje in rood knippert. 


Relevant voor de volgende producten:

DPG – Resetmogelijkheden

Er zijn drie resetmogelijkheden:

 • Reset van geheugenposities
 • Reset van lichtstrip-herinnering
 • Reset van fabrieksinstellingen

Als u alle geheugenposities wilt resetten, druk dan op de “ster”-knop en houd deze acht seconden ingedrukt totdat het lampje in rood knippert.

Als u een reset wilt uitvoeren van de lichtstrip-herinnering, druk dan op de “bel”-knop en houd deze acht seconden ingedrukt totdat het lampje in rood knippert.

Fabrieksinstellingen: 
Als u wilt terugkeren naar de fabrieksinstellingen, druk dan gelijktijdig op de “bel”-knop en de “ster”-knop en houd deze acht seconden ingedrukt totdat het lampje rood knippert.


Relevant voor de volgende producten:

DPG - Stel de juiste bureauhoogte in. Wissel tussen inch en cm.

Stel de juiste bureauhoogte in: 
Als de getoonde hoogte op het display niet de feitelijke hoogte van het bureau is, kunt u dit corrigeren.

Meet de hoogte van het bureau vanaf de vloer tot de bovenzijde van het tafelblad. Druk vijf seconden op de “bel”-knop en de Bluetooth®-knop . Wanneer het display begint te knipperen, kantel het paneel dan naar boven als de getoonde hoogte te laag is of naar beneden als de getoonde hoogte te hoog is. 

Wissel tussen cm en inch:
Wissel tussen cm en inch door vijf seconden op de “ster”-knop en de Bluetooth®-knop te drukken. Wanneer het display begint te knipperen, kantel het paneel dan naar boven of naar beneden, waarna de eenheid verandert.


Relevant voor de volgende producten:

Wat houdt de foutcode van mijn CBD6S in?

Indien u een foutcode heeft gekregen, kunt u in onderstaand document terugvinden wat deze foutcode inhoud.

     Relevant voor de volgende producten:

De juiste app zoeken voor uw verstelbare bed

Zoek de juiste app voor uw verstelbare bed
De app is verkrijgbaar in zowel de App Store als de Google Play store. U vindt de juiste app voor een door LINAK aangestuurd bed door de app met de naam “Bed Control” met het volgende pictogram te kiezen.


Download de Bed Control App voor iOS.
Apple Store

Download de Bed Control App voor Android.
Google Play


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe sneltoetsen op te slaan

Hoe sneltoetsen op te slaan in de HC40 Advanced

 1. Open het menu 'MY BED'
 2. Scroll naar de balk 'SHORTCUT' en druk op 'SELECT'
 3. Kies een van de drie sneltoetsen en druk op 'SELECT'
 4. Kies de functie die u wilt programmeren naar de geselecteerde sneltoets en druk op 'SELECT'.
 5. De sneltoets is nu geprogrammeerd en kunt u in het hoofdscherm activeren.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe u de handbediening terugzet naar de fabrieksinstellingen

Leer hoe u de handbediening HC40 Advanced voor comfortbedden terugzet naar de fabrieksinstellingen.

 1. Open het menu 'MY BED'
 2. Scroll naar 'ABOUT' en druk op 'SELECT'
 3. Druk op 'RESET'
 4. Bevestig de actie door op 'YES’ te drukken
 5. De HC40 wordt nu opnieuw opgestart en de instellingen zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe u begint

Hoe u begint met de HC40 TWIST™ Advanced en HC40 FRAME™ Advanced

Stel de tijd in:

 1. Gebruik de toetsen 'OMHOOG' en 'OMLAAG' om het uur in te stellen.
 2. Navigeer naar minuten met de pijltoetsen 'LINKS' en 'RECHTS' en stel deze in met 'OMHOOG' en 'OMLAAG'.
 3. Druk op 'SAVE'.

Stel de dag in:

 1. Gebruik de pijltoetsen 'LINKS' en 'RECHTS' om te wisselen tussen de dagen.
 2. Druk op 'SAVE'.

Het hoofdscherm is nu bereikt. Als er pijlen in het display worden weergegeven, kunt u verder.

Is dit niet het geval, zet het bed dan in de koppelingsmodus door het systeem in te schakelen en de twee bovenste toetsen tegelijkertijd in te drukken.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40.


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe u favoriete posities opslaat

Hoe u favoriete posities opslaat in de HC40 TWIST™ Advanced en HC40 FRAME™ Advanced

 1. Beweeg het bed naar een positie van uw voorkeur.
 2. Navigeer naar het scherm 'SAVE FAVOURITE' en druk op 'SAVE'.
 3. Kies een van de posities en druk op 'SELECT'.
 4. De huidige positie is nu opgeslagen en zal worden weergegeven in de cyclus van het hoofdmenu.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40.


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe te gebruiken

Hoe u de handbediening HC40 Advanced gebruikt.

De HC40 is uitgerust met een vijf-wegtoets: Vier pijltoetsen en een 'SELECT'-toets. Gebruik deze om in het menu te navigeren en scrollen en keuzes te bevestigen met de 'SELECT'-toets.

De punten in de zijkant van het display geven de opties aan de zijkanten aan.

De bovenste rij toetsen verwijst naar de tekst in het display.

De afstelling van het bed wordt via de verwijzing uitgevoerd met de pijltoetsen 'OMHOOG' en 'OMLAAG' op het scherm.

Gebruik de pijltoetsen 'RECHTS' en 'LINKS' om naar verdere opties te navigeren: 'FAVOURITE POSITIONS', 'MASSAGE' en het menu 'MY BED'.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe massage wordt bestuurd

Let op!
De massagefunctie en het bijbehorende menu zijn alleen beschikbaar voor systemen met massagefunctie.

Ontdek hoe u de massagefunctie bestuurt op de handbediening HC40 FRAME™ Advanced en HC40 TWIST™ Advanced voor verstelbare comfortbedden.

Massagemenu’s zijn beschikbaar vanaf het beginscherm. U hoeft alleen maar de pijlknoppen te gebruiken om in het menu naar rechts of links te gaan om de massageschermen te vinden. De twee schermen worden “Massage back” en “Massage leg” genoemd.

In het massagescherm is het volgende mogelijk:

Een tijdklok instellen

 1. Druk op de linkerknop in de bovenste rij om voor de massage een tijdsduur in te stellen.
 2. Gebruik de toetsen “omhoog” en “omlaag” om de minuten in te stellen.
 3. Druk op de rechterknop in de bovenste rij om uw keus op te slaan en de massage te starten.

De massagestand wijzigen

 1. Druk op de middelste knop in de bovenste rij om de massagestand te wijzigen
 2. Er verschijnt een groene cirkel wat betekend dat de massagestand is gewijzigd
 3. Herhaal dit achtereenvolgens om andere standen te kiezen.

De massage in/uitschakelen

 1. Druk op de rechterknop in de bovenste rij om de massage in of uit te schakelen.

Intensiteit instellen

 1. Verhoog de intensiteit met de toets “omhoog”.
 2. Verlaag de intensiteit met de toets “omlaag”.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe u het kinderslot activeert/deactiveert

Hoe u het kinderslot activeert of deactiveert op de HC40 FRAME™ Advanced en HC40 TWIST™ Advanced.

Pak de handbediening en activeer het scherm door op een knop te drukken.

Het kinderslot activeren

 1. In het menu "My bed" markeert u "Child lock".
 2. Druk dan op de knop "Select".
 3. Door deze knop in te drukken, activeert u het kinderslot
 4.  Er volgt een melding dat u op het punt staat dit te doen.
 5. Bevestig uw keus. Het symbool wordt groen en veranderd naar "On".

De activering van het kinderslot wordt weergegeven met de afbeelding van een slot bovenaan de screensaver.

De handbediening vrijgeven

 1. Wanneer de handbediening vergrendeld is, kunt u met een druk op een willekeurige knop van de screensaver een handleiding over deze procedure oproepen.
 2. Houd de knoppen  naar links en naar rechts tegelijk 3 seconden ingedrukt.
 3. De handbediening wordt nu vrijgegeven. Na een bepaalde tijd van inactiviteit wordt ze weer vergrendeld.

Om het kinderslot weer weg te nemen, herhaalt u de bovenstaande procedure onder de titel "Het kinderslot activeren".

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: hoe u uw naam invoert om meldingen te ontvangen

Ontdek hoe uw naam invoert om meldingen te ontvangen op de HC40 FRAME™ Advanced en HC40 TWIST™ Advanced handbediening voor comfortabele bedden.

Pak de handbediening en activeer het scherm door op een knop te drukken.

 1. Roep het menu "My bed" op.
 2. Druk dan op "Select" op de "Me" balk.
 3. Druk op de derde knop op de bovenste rij om een naam in te voeren.
 4. Met de pijltjes naar links en naar rechts bladert u door het alfabet. 
 5. Druk op de eerste knop op de bovenste rij om een teken te wissen.
 6. Met de tweede knop op de bovenste rij maakt u een spatie tussen twee tekens.
 7. Druk dan op de derde knop op de bovenste rij om de naam te bewaren.
 8. Het resultaat: de HC40 stuurt op gezette tijden meldingen aan de gebruiker en zorgt zo voor een persoonlijke beleving. 

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Hoe u een stil alarm instelt en stopt

Let op!
Het alarm is alleen beschikbaar voor systemen met massagefunctie. Wanneer het alarm afgaat, begint de motor te werken en zorgt geluidloos voor een wekfunctie.

Ontdek hoe u een stil alarm instelt en stopt op de HC40 FRAME™ Advanced  en HC40 TWIST™ Advanced  handbediening voor verstelbare comfortbedden.

Het alarm instellen:
Pak de handbediening en activeer het scherm door op een knop te drukken.

 1. Ga naar het menu "My bed"
 2. Gebruik de toetsen 'omhoog' en 'omlaag' om naar het 'alarmmenu' te gaan.
 3. Dit alarmmenu bevat standaard drie alarmfuncties
 4. Kies welk alarm u wilt activeren. Druk op de knop 'selecteren' om het alarm te activeren. Het pictogram wordt groen en het alarmsymbool verschijnt
 5. Druk op de bovenste middelste knop om de precieze tijd van het alarm in te stellen
 6. Pas de gewenste tijd aan met de omhoog- en omlaagtoetsen op het toetsenbord
 7. Druk dan op de derde knop op de bovenste rij om de tijd op te slaan
 8. Uw alarm is ingesteld

Het alarm stoppen
Wanneer het alarm afgaat, begint de motor van de massagefunctie te werken op de laatst ingestelde stand en verschijnt er een bel op het scherm.

 1. U zet het alarm uit: door op de derde knop op de bovenste rij te drukken.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 Advanced: Aan of uit doen van de zaklamp

Hoe u de zaklamp aan of uit doet op de achterkant van de HC40 FRAME™ Advanced en HC40 TWIST™ Advanced.

 1. Neem de handbediening en activeer het scherm door op een knop te drukken.
 2. De zaklamp kan direct vanaf een actief scherm worden ingeschakeld.
 3. Schud de handbediening gewoon twee keer opzij om de zaklamp aan te doen.
 4. Om hem uit te doen, schudt u de handbediening opnieuw twee keer.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 FRAME™: Hoe batterijen te vervangen

Leer hoe u batterijen vervangt in de handbediening HC40 FRAME™

 1. Open het batterijdeksel door op de knop te drukken die zich binnen in de ovalen boog bevindt
 2. Het batterijdeksel springt omhoog en kunt u gemakkelijk verwijderen
 3. U kunt nu de twee AAA-batterijen vervangen
 4. Sluit het deksel door het onderste uiteinde hiervan te plaatsen en vervolgens op de 'pijl omlaag’ te drukken

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

HC40 TWIST™: Hoe batterijen te vervangen

Ontdek hoe u batterijen vervangt in de handbediening HC40 TWIST™ voor comfortbedden met systemen van LINAK.

 1. Open het batterijdeksel door dit naar beneden te schuiven.
 2. Het deksel komt dan los en kan gemakkelijk worden verwijderd.
 3. U kunt nu de twee AAA-batterijen vervangen.
 4. Maak het deksel weer vast door het een klein beetje onder het scherm te plaatsen en het deksel vervolgens naar boven te schuiven om het vast te zetten.

Meer informatie over de HC40-familie vindt u op: www.linak.com/HC40


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u draadloze handbedieningen koppelt met een LA18 IC systeem voor comfortbedden

Ontdek hoe u met behulp van Bluetooth®-technologie draadloze handbedieningen koppelt met het enkelvoudige LA18 IC actuatorsysteem van LINAK® voor comfortbedden.

 1. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 2. De koppelingsmodus is gestart wanneer de verlichting onder het bed begint te knipperen. De koppelingsmodus is 3 minuten actief
 3. Druk op de bovenste twee knoppen om de handbediening te koppelen (Voorbeeld in video: HC40 FRAME™ Advanced)
 4. Een lange knipperfrequentie geeft aan dat de koppeling is geslaagd
 5. Het systeem is nu gekoppeld en klaar voor gebruik
 6. Het systeem blijft in de koppelingsmodus totdat de eerder genoemde 3 minuten zijn verstreken. Daarna gaat de verlichting continu groen branden om te laten zien dat het systeem niet langer in de koppelingsmodus is


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u een geheugenpositie opslaat

Favoriete posities voor zitten en/of staan kunnen worden opgeslagen. Volg de procedure in de video of de instructies hieronder.

Hoe u een geheugenpositie opslaat

 1. Verstel het bureau naar de hoogte die u wilt opslaan
 2. Druk op ‘S’ en vervolgens op de geheugenknop.

De positie is nu opgeslagen.

Als u uw bureau wilt positioneren naar de opgeslagen hoogte, druk dan op de geheugenknop totdat het bureau de opgeslagen positie bereikt.


Relevant voor de volgende producten:

Hoe een bedpositie op te slaan in het geheugen van de handbedieningen HC30 en HC20

Hoe een bedpositie op te slaan in het geheugen van een handbediening

 1. Stel het bed in op een positie van uw voorkeur
 2. Druk op S en kies het nummer waaronder u de bedpositie wilt opslaan
 3. De bedpositie is nu opgeslagen
 4. Wanneer u later wilt terugkeren naar deze bedpositie, hoeft u alleen maar op de knop te drukken waaronder u de positie had opgeslagen en deze knop ingedrukt te houden


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u de kabelontgrendeling TD1 280 SMPS gebruikt

Met gebruik van de kabelontgrendeling wordt voorkomen dat de kabelplug uit de TD1 280 SMPS wordt getrokken, wat kan leiden tot een storing of schade aan de plug en PCB.

Hoe u de kabelontgrendeling gebruikt – bekijk de video.

Dit product is uitgefaseerd. Neem contact op met uw lokale LINAK vestiging voor meer assistentie.


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u de kabelontgrendeling TD1 gebruikt

Met gebruik van de kabelontgrendeling wordt voorkomen dat de kabelplug uit de TD1 wordt getrokken, wat kan leiden tot een storing of schade aan de plug.

Hoe u de kabelontgrendeling gebruikt – bekijk de video.

Dit product is uitgefaseerd. Neem contact op met uw lokale LINAK vestiging voor verdere assistentie.


Relevant voor de volgende producten:

Hoe u de kabelontgrendeling TD3 gebruikt

Met gebruik van de kabelontgrendeling wordt voorkomen dat de plug van de netvoedingskabel uit de TD3 wordt getrokken, wat kan leiden tot een storing.

Hoe u de kabelontgrendeling gebruikt – bekijk de video.

Mogelijk probleem: Zijn de kabels zichtbaar beschadigd?
Proberen/Oplossing: Beschadigde onderdelen moeten worden vervangen. Neem contact op met het bedrijf dat aan u het bed heeft verkocht.


Relevant voor de volgende producten:

Parallel IC-actuatorsysteem – Hoe u een actuator toevoegt, verwijdert of vervangt

Hoe u een actuator in het parallelle IC™-actuatorsysteem toevoegt, verwijdert of vervangt.

Een actuator toevoegen of verwijderen:

 1. Sluit alle actuatoren aan op BusLink om het aantal actuatoren in uw parallelle systeem te configureren
 2. Laat het systeem zichzelf initialiseren voordat u het systeem in werking stelt

Een actuator vervangen:

 1. Schakel het systeem uit en vervang de actuator
 2. Schakel het systeem in en de nieuwe actuator zal zich automatisch instellen ten opzichte van de positie van de resterende actuatoren

Ga naar Hoe u uw parallelle IC™-actuatorsysteem initialiseert voor meer informatie over initialisatie van uw parallelle IC-systeem.


Relevant voor de volgende producten:

Parallel IC-actuatorsysteem – Hoe u het systeem initialiseert

Hoe u uw parallelle IC™-actuatorsysteem initialiseert.

Initialiseer het systeem op twee manieren:

 1. Laat het systeem zichzelf initialiseren via de herstelmodus (Recovery), waarbij de actuatoren in stappen van 2000 ms gedurende een volledige slaglengte aan en uit gaan.
 2. Initialiseer het systeem handmatig met gebruik van de BusLink-software. Alleen de actuator in ‘positie verloren’ moet worden geïnitialiseerd door de actuator in één richting naar zijn mechanische eindaanslag te laten lopen

Ga naar Hoe u problemen met uw parallelle IC™-actuatorsysteem oplost voor meer informatie over probleemoplossing voor uw parallelle IC-systeem.


Relevant voor de volgende producten:

Parallel IC-actuatorsysteem – Hoe u problemen met het systeem oplost

Hoe u problemen met uw parallelle IC™-actuatorsysteem oplost.

Indien een actuator zijn positie heeft verloren, zal het parallelle systeem in de Herstelmodus (Recovery) gaan en zichzelf initialiseren. Indien het systeem niet in staat is om in de herstelmodus te gaan, ga dan verder met het volgende probleemoplossingsproces:

 1. Controleer de bekabeling, voedingstoevoer en communicatiesignalen tussen actuatoren
 2. Sluit elke actuator aan op de BusLink-software en kijk naar foutcodes om vast te stellen door welke actuator het systeem is stopgezet

Als het om een foutcode voor overstroom gaat, start het systeem dan opnieuw op door het in tegenovergestelde richting te laten lopen.

Indien de volgende foutcodes worden getoond, moet de actuator worden vervangen: Fout in H-brug, fout in voedingstoevoer van switch mode of fout in Hall-sensor.

Nog steeds problemen? Neem contact op met de leverancier van LINAK® in uw regio.

Ga naar Hoe u uw parallelle IC™-actuatorsysteem initialiseert voor informatie over initialisatie van uw parallelle IC-systeem.

 


Relevant voor de volgende producten:

Een enkelvoudig actuatorsysteem initialiseren voor comfortbedden

Hoe een enkelvoudig actuatorsysteem te initialiseren

 1. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 2. De actuatoren in het bed moeten in de binnenpositie staan
 3. Druk op de handbediening circa 5 seconden op de "omlaag"-knop van de actuator
 4. De actuator wordt nu geïnitieerd en kan naar buiten worden aangedreven
 5. Herhaal dit voor elke actuator door op de handbediening op de corresponderende "omlaag"-knop te drukken
 6. Het actuatorsysteem is nu geïnitialiseerd


Relevant voor de volgende producten:

Kick & Click - Hoe een bureauframe te demonteren

In deze video wordt getoond hoe u een in hoogte verstelbaar Kick & Click-bureauframe van LINAK demonteert. Dit gaat snel, gemakkelijk en intuïtief.
Als u vragen hebt over de demontage, raadpleeg dan de Kick & Click-gebruikershandleiding of neem contact op met de plaatselijke verkoopvertegenwoordiger van LINAK.


Relevant voor de volgende producten:

Kick & Click™ - Gemakkelijke montage van een bureauframe

In deze video wordt getoond hoe u een in hoogte verstelbaar Kick & Click-bureauframe heel gemakkelijk monteert zonder gebruik te maken van schroeven of gereedschappen.
Als u vragen hebt over de manier van montage, raadpleeg dan de Kick & Click-gebruikershandleiding of neem contact op met de plaatselijke verkoopvertegenwoordiger van LINAK.
Opmerking: LINAK levert geen voetsteunen of tafelbladen.


Relevant voor de volgende producten:

Een nieuwe LINAK handbediening voor een verstelbaar bed aanschaffen

Als u een nieuwe handbediening voor uw verstelbare bed nodig heeftt, moet u contact opnemen met de leverancier bij wie u het bed heeft gekocht. 
Dit geldt voor wanneer u uw handbediening bent verloren of de handbediening is gebroken of wanneer de batterij niet meer werkt en niet kan worden verwisseld. De leverancier helpt u bij de aanschaf van een nieuwe handbediening.


Relevant voor de volgende producten:

LA18 IC met opklikbare bevestigingsogen: gemakkelijke montage van

Ontdek hoe u de enkelvoudige actuator LA18 IC monteert met een opklikbaar bevestigingsoog op comfortbedden met LINAK systemen.

 1. De LA18 IC wordt geleverd met het opklikbare bevestigingsoog in geopende toestand.
 2. Klik de actuator eenvoudigweg op het frame.
 3. De LA18 IC verwijderen: Druk eenvoudigweg op de middelste onderdelen van het bevestigingsoog en trek naar achteren. Schuif de actuator vervolgens weg.


Relevant voor de volgende producten:

De LINAK handbediening voor een verstelbaar bed werkt niet

De LINAK handbediening voor een verstelbaar bed werkt niet

Als u problemen ervaart met de handbediening voor uw verstelbare bed, moet u contact opnemen met de leverancier bij wie u het bed hebt gekocht. 
LINAK verkoopt reserveonderdelen niet rechtstreeks aan de persoon die de eigenaar van het bed is.


Relevant voor de volgende producten:

Mechanisch neerlaten van TWINDRIVE TD4 of TD5 in noodgevallen

Bekijk de instructievideo over TWINDRIVE TD4 voor meer informatie over de innovatieve mechanische neerlaatfunctie voor noodgevallen. Deze procedure geldt ook voor de TD5 dubbele actuatoren.


Relevant voor de volgende producten:

De TWINDRIVE TD4 en TD5 monteren

Bekijk de instructievideo voor meer informatie over hoe u de TWINDRIVE TD4 en TD5 monteert.


Relevant voor de volgende producten:

Nekfunctie roept niet de juiste geheugenfunctie op

Initialisatie is nodig van de actuator die de nekfunctie instelt. Volg de procedure die wordt getoond in de video of de instructies hieronder.


Relevant voor de volgende producten:

RF-handset werkt niet

De handset moet worden gepaird met de TWINDRIVE TD1 280 (geheugen), onder het bed.

Volg de procedure die wordt getoond in de video of de instructies hieronder.

 1. Activeer de reset-toets op de RFR-box die is aangesloten op de TD1.
 2. Houd de reset-toets geactiveerd terwijl u op een willekeurige knop op de handset drukt. Als er meer dan één handset is, houd de reset-toets dan geactiveerd en druk op een willekeurige knop op de andere handsets.
 3. Uw bed is nu klaar voor gebruik.


Relevant voor de volgende producten:

Handbedieningen koppelen aan het systeem CBH Advanced via een Bluetooth® adapter

Hoe een handbediening te koppelen aan een systeem met een CBH Advanced en een Bluetooth® adapter

 1. Sluit het systeem aan op de netvoeding 
 2. De Bluetooth® adapter knippert gedurende 3 minuten om aan te geven dat deze in de koppelingsmodus staat
 3. Voer de koppeling uit door op de bovenste twee knoppen te drukken terwijl de adapter knippert
 4. Een lange knipperfrequentie geeft aan dat de koppeling is geslaagd
 5. Alle handbedieningen van LINAK worden gekoppeld door op de bovenste twee knoppen te drukken

Hoe een handbediening later te koppelen

 1. Start opnieuw de koppelingsmodus
 2. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht 10 seconden
 3. Sluit het systeem aan op de netvoeding
 4. De Bluetooth® adapter knippert gedurende 3 minuten om aan te geven dat deze in de koppelingsmodus staat
 5. Herhaal de koppelingsprocedure op de andere handbediening
 6. Het systeem is nu gekoppeld en klaar voor gebruik
 


Relevant voor de volgende producten:

De Bed Control App koppelen aan een TD4/TD5-systeem

Hoe de Bed Control App te koppelen aan het TD4/TD5-systeem

 1. Lokaliseer en download de Bed Control App in de App store
 2. Open de Desk Control App
 3. Zorg ervoor dat uw systeem in de koppelingsmodus staat
 4. Kies uw bed in de lijst een maak verbinding
 5. Een lange knipperfrequentie geeft aan dat de koppeling is geslaagd
 6. Start de activering
 7. Kies de functies van uw bed om de instelling te voltooien
 8. Het systeem is nu gekoppeld en klaar voor gebruik
 9. Wacht bij de besturing van uw bed vijf seconden tussen de verschillende handbedieningsopties


Relevant voor de volgende producten:

De Bed Control App van LINAK koppelen aan het systeem CBH Advanced

Hoe de Bed Control App te koppelen aan het systeem CBH Advanced

 1. Lokaliseer en download de Bed Control App in de App store
 2. Open de Desk Control App
 3. Zorg ervoor dat uw systeem in de koppelingsmodus staat
 4. Kies uw bed in de lijst een maak verbinding
 5. Een lange knipperfrequentie geeft aan dat de koppeling is geslaagd
 6. Start de activering
 7. Kies de functies van uw bed om de instelling te voltooien
 8. Het systeem is nu gekoppeld en klaar voor gebruik
 9. Wacht bij de besturing van uw bed vijf seconden tussen de verschillende handbedieningsopties


Relevant voor de volgende producten:

De TWINDRIVE TD4 of TD5 pairen

De TWINDRIVE TD4 en TD5 maakt het gemakkelijk om via de LINAK Bed Control-app verbinding te maken met een besturing of een mobiel apparaat.


Relevant voor de volgende producten:

Parallelle aandrijving met de TD4/TD5 Advanced

Hoe een TD4/TD5 Advanced systeem aan te sluiten en parallelle aandrijving te gebruiken

Het systeem bestaat uit:
2x TD4/TD5 Advanced
2 x Switch Mode Power Supply
1 x seriële kabel
1 x Bluetooth® handbediening 

 1. Sluit de twee SMPS eenheden aan op de twee TD4/TD5 Advanced systemen
 2. Gebruik één seriële kabel om de twee TD4/TD5 Advanced systemen aan te sluiten
 3. Sluit beide actuatoren aan op de netvoeding
 4. Koppel de handbediening
 5. Het TD4/TD5-systeem loopt nu parallel wanneer de handbediening wordt gebruikt


Relevant voor de volgende producten:

Gelijktijdige aandrijving met de TD4 of TD5 Standard

Hoe een dubbel bed in te stellen voor gelijktijdige aandrijving met de TD4 Standard of TD5 Standard

Het systeem bestaat uit:
2x TD4 Standard (kunnen ook twee TD5's Standard zijn)
2x netvoedingskabel
1 x Bluetooth® handbediening

 1. Sluit de twee dubbele TD4/TD5-actuatoren aan op de netvoeding
 2. De verlichting onder het bed op beide dubbele TD4/TD5-actuatoren beginnen te knipperen om aan te geven dat deze in de koppelingsmodus staan
 3. Koppel de handbediening (druk gelijktijdig op de twee bovenste knoppen)
 4. Een lange knipperfrequentie geeft aan dat de koppeling is geslaagd
 5. Beide dubbele TD4/TD5 Standard actuatoren zijn nu gekoppeld aan één handbediening


Relevant voor de volgende producten:

De batterij van mijn LINAK handbediening werkt niet meer

De batterij van mijn LINAK handbediening werkt niet meer

Onze nieuwe handbedieningen komen meestal met verwisselbare batterijen, voor deze handbedieningen kunt u simpelweg de batterijen vervangen.

Bij sommige andere handbedieningen is het helaas niet mogelijk de batterijen te verwisselen. Indien uw batterij in deze handbedieningen niet meer werkt, moet u een nieuwe handbediening aanschaffen. U kunt dit doen door contact op te nemen met de leverancier die aan u het bed heeft verkocht. Relevant voor de volgende producten:

Initialiseer TD1RF (met geheugen) en het motorsysteem LA27

 1. Zet de LA27 in de buitenpositie (zonder onderbreking totdat deze stopt).
 2. Laat de knop los.
 3. Zet de LA27 in de binnenpositie (zonder onderbreking totdat deze stopt).
 4. Laat de knop los.

Het systeem is nu geïnitialiseerd.


Relevant voor de volgende producten:

TD3 - Hoe u Bluetooth-handsets instelt

 1. Steek de Bluetooth-adapter in de aangesloten TD3.
 2. De adapter staat nu in de pairing-modus. Dit wordt aangegeven door een blauw knipperende LED.
 3. Druk tegelijkertijd op de toetsen "Back Up" en "Down" op de Bluetooth-handbediening. Nu knippert het lampje langer om aan te geven dat de besturing en de actuator zijn gepaird.


Relevant voor de volgende producten:

TD3 - Hoe u radiofrequentie-handsets instelt

 1. Activeer de reset-toets op de TD3. Het bed wordt bewogen naar een vlakke positie. Houd de toets ingedrukt totdat de motor volledig stopt.
 2. Laat de reset-toets los.
 3. Activeer opnieuw de reset-toets op de TD3.
 4. Houd de reset-toets geactiveerd terwijl u op een willekeurige knop op de handset drukt.
 5. Als er meer dan één handset is, houd de reset-toets dan geactiveerd en druk op een willekeurige knop op de andere handsets.

Uw bed is nu klaar voor gebruik.


Relevant voor de volgende producten:

TD4/TD5 - Hoe u een Bluetooth-handset instelt

 1. Zet de TD4/TD5 in de pairing-modus door deze aan te sluiten op de netspanning.
 2. Het product staat nu in de pairing-modus. De verlichting onder het bed gaat knipperen om dit aan te geven.
 3. Druk tegelijkertijd op de twee bovenste toetsen "Back Up" en "Down" op de Bluetooth-handbediening. Nu knippert het lampje lang om aan te geven dat de besturing en de actuator zijn gepaird.
 


Relevant voor de volgende producten:

Het bed werkt geheel niet (TD1)

Mogelijk probleem: Netvoeding niet aangesloten op de TWINDRIVE TD1
Proberen/Oplossing: Probeer een lamp of een vergelijkbaar onderdeel aan te sluiten op de netvoeding om te controleren of er voldoende voedingsspanning aanwezig is.

Mogelijk probleem: Pluggen niet juist gemonteerd in de TWINDRIVE TD1
Proberen/Oplossing: Controleer alle aansluitingen.

Mogelijk probleem: Zijn kabels zichtbaar beschadigd?
Proberen/Oplossing: Beschadigde onderdelen moeten worden vervangen. Neem contact op met het bedrijf dat aan u het bed heeft verkocht.


Relevant voor de volgende producten:

Het bed werkt geheel niet (TD3)

Controleer: Is de netvoeding aangesloten op de TWINDRIVE TD3?

Proberen/Oplossing: Probeer een lamp of een vergelijkbaar onderdeel aan te sluiten op de netvoeding om te controleren of er voldoende voedingsspanning aanwezig is.


Mogelijk probleem: Pluggen niet juist gemonteerd in de TWINDRIVE TD3 

Proberen/Oplossing: Controleer alle aansluitingen. Gebruik de kabelontgrendeling op de TD3 om ervoor te zorgen dat de kabel niet naar buiten valt. Volg de procedure die wordt getoond in de video of de instructies hieronder.


Relevant voor de volgende producten:

Het bureau kan niet de volledige slag omhoog maken. Stopt altijd in dezelfde positie.

Het systeem heeft een nieuwe eindstop in de uitgaande slag ingesteld.

Als u een opgeslagen positie wilt resetten, moet het bureau opnieuw worden geïnitialiseerd. Volg de procedure die wordt getoond in de video.


Relevant voor de volgende producten:

Het display toont alleen een streepje (-) en werkt niet

De DPT wordt vergrendeld wanneer deze niet wordt gebruikt, om onbedoelde beweging te voorkomen.

Volg de procedure die wordt getoond in de video als u de DPT wilt ontgrendelen.


Relevant voor de volgende producten:

Bedieningspaneel DPT - Het display toont foutcode ‘E01’ in plaats van de hoogte

Het bureau kan niet omhoog worden gezet als het niet geïnitialiseerd is.

Indien het display foutcode ‘E01’ toont, is het bureau niet geïnitialiseerd.

Hoe u uw bureau initialiseert:

 1. Druk op de omlaag-toets totdat het bureau in de onderste stand staat. Houd de toets ingedrukt totdat het bureau niet langer beweegt.
 2. Activeer opnieuw de omlaag-toets en houd deze vast totdat het bureau niet langer beweegt. Het bureau kan nu omhoog worden versteld.


Relevant voor de volgende producten:

De nekfunctie van het bed werkt niet - kan niet naar buiten bewegen

Initialisatie is nodig van de actuator die de nekfunctie instelt. Volg de procedure die wordt getoond in de video of de instructies hieronder.

TD3 en LA27 - Het motorsysteem initialiseren

 1. Druk op de omlaag-knop van de actuator.
 2. Houd de knop vast totdat de actuator de binnenpositie bereikt en compleet stopt.
 3. Laat de toets op de handset los.
 4. Druk op de omlaag-toets van de actuator en houd deze vijf seconden ingedrukt.
 5. U kunt de actuator nu naar buiten bewegen.

Het systeem is nu geïnitialiseerd.


Relevant voor de volgende producten:

Reserveonderdelen

LINAK levert uitsluitend aan fabrikanten (OEM’s – Original Equipment Manufacturer) – die het LINAK component rechtstreeks B2B bij LINAK Nederland of België hebben gekocht. Wij bieden geen technische ondersteuning aan eindgebruikers of onderhoudsbedrijven.

Informatieverzoeken of aanvragen voor vervangingsonderdelen moeten worden gericht aan de apparatuur fabrikant (eindproducent).

Contactgegevens vindt u doorgaans op het label van de fabrikant of in de gebruikershandleiding.

Spare Part Policy

LINAK biedt aan OEM’s uitsluitend Spare Parts aan. Onder Spare Part wordt verstaan: een volledig door LINAK geproduceerd component, zijnde een: actuator, kolom, controlebox, bediening of accesoire. Sub componenten als zijnde: behuizingen, motoren, spildelen, profielen, tandwielen, printplaten en dergelijke worden niet geleverd.

Voor vervangende componenten kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling, verkoop@linak.nl of telefonisch via +31 (0)76 542 44 40.

Service Policy

LINAK biedt uitsluitend ondersteuning aan OEM's - Original Equipment Manufacturers - die het LINAK component rechtstreeks B2B bij LINAK Nederland of LINAK België hebben gekocht.

Return Policy

LINAK is als producent wettelijk verantwoordelijk voor een juiste en veilige werking van LINAK componenten. Aanpassingen en reparaties dienen altijd uitgevoerd te worden door de technische dienst van LINAK.

Defecte componenten dienen ter analyse/reparatie aangeboden te worden bij onze vestiging te Breda.

Indien u een OEM en bestaande klant bent van ons, en u componenten ter analyse/reparatie aan wilt bieden dient u vooraf contact op te nemen met de serviceafdeling door te mailen naar service@linak.nl. U ontvangt dan een RMA formulier met een registratiecode en instructies om de componenten aan te leveren.

Indien u met spoed een vervangend artikel nodig heeft, neem dan direct contact op met onze verkoopafdeling via +31 (0)76 542 44 40

Veel voorkomende vragen

Hieronder hebben wij een selectie van producten waarvoor een technische ondersteuningshandleiding is toegevoegd en ondersteuningsvragen.
Daarnaast kunt u op de pagina Technische vraag de meest voorkomende oplossingen terugvinden of u kunt de handleiding van uw product terugvinden in de zoekbalk of bij uw product op de website.