Contact us here
Nieuws 20 juni 2023

Desk Panel DPI wint Red Dot Design Award voor productontwerp

De intuïtief ontworpen LINAK Desk Panel DPI is bekroond met een Red Dot Award 2023 in de categorie 'Productontwerp', waarbij vooral de innovatieve functionaliteit en ingebouwde antibotsingsfunctie indruk maakte op de jury.

Namens LINAK namen Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design en Birgitte Holm-Melin, Product Manager, het Red Dot-certificaat voor de DPI-serie bedieningspanelen in ontvangst op het Red Dot Gala in Essen, Duitsland. (© Red Dot)

De Red Dot Award: Product Design zoekt elk jaar de beste producten van dat jaar. De producten die de Red Dot Jury nomineert voor een prijs kunnen esthetisch fraai, functioneel, slim of innovatief zijn. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: hun uitzonderlijke ontwerp.

Dit jaar is de LINAK DPI-serie bedieningspanelen met z'n gestroomlijnde uitstraling, intuïtieve gebruik en ingebouwde antibotsingssensor bekroond met de Red Dot Award, het officiële keurmerk van de internationaal gerenommeerde Red Dot Design Competition.

 

Een unieke combinatie van design en innovatie

Voor LINAK is het een bijzondere eer een felbegeerde Red Dot te ontvangen in de categorie Red Dot Award: Productontwerp 2023. Het ontwerp zelf was een van de belangrijkste factoren bij de ontwikkeling van de DPI-serie bedieningspanelen.

We hebben een nieuw elegant en slank ontwerp gecreëerd zonder knoppen voor de functies op het bedieningspaneel. Eenvoudig gezegd zijn de knoppen op een traditioneel bedieningspaneel altijd een compromis; ze zijn zelden intuïtief voor gebruikers en maken het ontwerp en de techniek ingewikkeld. Daarom hebben we besloten om deze geavanceerde functies te verplaatsen naar een app.

Als er updates of nieuwe functies beschikbaar zijn, kan de Desk Connect-app snel en eenvoudig geactualiseerd worden voor de eindgebruiker (beschikbaar voor iOS en Android), wat zorgt voor een langere levensduur van het product.

Daarnaast is de DPI ons allereerste bedieningspaneel met een ingebouwde antibotsingssensor, een innovatieve technologie van LINAK, die uitstekende functies biedt om botsingen te voorkomen.

LINAK DPI1K bedieningspaneel – eenvoudig instellen van een zit-sta bureau door de paddle intuïtief omhoog/omlaag te bewegen
 
Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design bij LINAK.
 

Ingebouwde botsbeveiliging maakte indruk op de Red Dot Jury

Naast de gestroomlijnde functionaliteit en uiterlijk van de DPI, was de jury onder de indruk van de geïntegreerde antibotsingssensor, die helpt om schade aan het bureau of voorwerpen boven of onder het bureau te voorkomen tijdens de beweging.

Ook de functie om de bureauhoogte met behulp van de paddle aan te passen, zodat de gebruiker het bureau kan verhogen of verlagen zonder de ogen van het scherm te nemen, maakte indruk.

Je kunt de DPI-serie in detail bekijken in de online presentatie van Red Dot hier en op de productpagina's hier: DPI1K en DPI1C met display.

LINAK DPI1K en DPI1C: bedieningspanelen met ingebouwde botsbeveiligingssensor – voor bescherming van zit-sta bureaus
 
 

En trouwens... we zijn er opnieuw in geslaagd!

We willen niet opscheppen, maar dit is niet de eerste award die de DPI-serie heeft gewonnen. De serie ontving ook een 'Special Mention'-award voor Excellence in Business-to-Business Office Solutions op de prestigieuze German Innovation Awards.

Ook voor LINAK zelf is dit de tweede keer dat een Red Dot werd verkregen voor zijn vernieuwende bedieningspanelen. De eerste onderscheiding kreeg de DPG-serie bedieningspanelen in 2018.

 

Wat is een Red Dot Award?

De 'Red Dot Award: Product Design' dateert al van 1955. Sindsdien wordt deze prijs jaarlijks uitgereikt aan de beste producten van het jaar. Trouw aan het motto: 'Op zoek naar goed design en innovatie', beoordeelt een internationale jury de producten op individualiteit en originaliteit. In 2023 werden producten ingereikt uit 60 landen en beoordeeld in 51 categorieën door een jury van 43 leden.

 
 
 

 

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen