Casus

Ontmoet de pioniers van verstelbare keukens

Voor de familie Petersen in Nordborg in Denemarken veranderde de renovatie van hun keuken uit 1980 in een reis van pioniers op weg naar een nieuw hoofdstuk van interieurontwerp.

Op het kleine en idyllische eiland Als in Denemarken zijn mensen niet bang om de status quo uit te dagen of bestaande normen te verbeteren. Diverse lokale bedrijven hebben wereldpatenten voor innovatieve producten en de mensen zijn hier altijd al gewend aan verandering. Voor meesterschilder Jorgen Petersen en zijn vrouw, Helle Petersen, veranderde een renovatie van hun keuken in een mijlpaal op het gebied van keukeninnovatie.

Onze keuken was zo oud als het huis zelf,” vertelt Helle Petersen, “alles was versleten en de keukentafel was te laag voor ons. Wij moesten dus alles zo’n beetje afbreken en helemaal opnieuw beginnen. En dat deden we!

Interieur verplaatsen in de keuken
Op basis van persoonlijke aanbevelingen van vrienden en uit het professionele netwerk van Petersen werd de Deense specialistische aannemer Sonderborg Kitchen gekozen, en daarna ging alles snel van start.

“Het huis is slechts 125 m² groot, dus wij waren erop gefocust de kleine ruimte zoveel mogelijk te benutten. Wij wisten dat Sonderborg Kitchen werd geassocieerd met kwaliteit en oplossingen die geavanceerder zijn dan de gemiddelde tafel en boekenkast,” zegt Helle Petersen.

Het resultaat was een verfijnd ontworpen keuken met kwaliteitstafels, planken, en een fornuis met een verborgen afzuigkap erboven. Een kookeiland van 2 m² in het midden van de ruimte was echter de dwingende blikvanger in de keuken van Petersen. Units van LINAK Baselift™ die waren verborgen in de basis van het eiland, maakten deze keuken waarschijnlijk tot de eerste verstelbare keuken in een woonhuis in Denemarken.

Het is fantastisch – wij zijn er zó blij mee,” antwoordt Helle Petersen met een brede glimlach, “Wij houden allebei van koken – Jorgen houdt er bijvoorbeeld van om worstjes te maken, en wij maken vaak ook ons eigen brood. Met het verstelbare eiland kunnen wij de tafelhoogte optimaliseren, wat het veel minder inspannend maakt om uren in de keuken door te brengen.

Creëer meer ruimte met minimale inspanning
Met het verstelbare kookeiland in het midden van de keuken van Petersen kan het gezin de werkhoogten instellen tussen 87 cm en 97 cm, wat meer dan voldoende is voor de meeste Scandinaviërs.

De Baselift units zijn discreet geplaatst in het uiterste onderste gedeelte van het eiland. De kasten onder de tafel zijn daarom ook hoger, waardoor planken en keukengerei binnenin gemakkelijker zijn te bereiken. Een naar boven toe uitstekende contactdoos in het midden van de tafel en een verborgen contactdoos van 380V houdt in dat er ruimte is voor het werken met grotere keukenapparaten.

Al deze functies, de hoogteverstelling en de complete kastruimte eronder, maken koken tot een uiterst plezierige activiteit. Het is absoluut zo dat wij nu meer koken, en veel meer dan in de oude keuken,” zegt Helle Petersen als zij het tafelblad verlaagt om een paar sneden af te snijden van vers gebakken roggebrood voor de lunch. 

Feiten:
De verstelbare keuken werd tijdens de zomer van 2015 geïnstalleerd thuis bij de familie Petersen in Nordborg. Het was een pioniersproject dat werd aangestuurd door LINAK en tot stand gebracht door de Deense aannemer Sonderborg Kitchen.

LINAK Baselift - Ergonomie ontmoet innovatie play-icon

LINAK Baselift - ergonomie ontmoet innovatie

Een Baselift-systeem van LINAK monteren in een keuken play-icon

Een Baselift-systeem van LINAK monteren in een keuken

LINAK Baselift van Interzum (Engels) play-icon

Presentatie van Baselift

Bestanden

Focus op keukens

Til uw keuken naar nieuwe hoogtes Als 't gaat om het creëren van de keuken van de toekomst is, aan de hand van elektrische beweging, the sky the limit.

Zet de keuken in beweging

Op het werk of thuis, een gezonde werkhouding is belangrijk bij alles wat we dagelijks doen. Daarom ontwikkelde LINAK Baselift: om keukenbladen in hoogte te kunnen aanpassen.

Baselift – Ergonomie komt samen met innovatie

Baselift is een compacte unit voor hoogteaanpassing van keukens, kasten en balies.

DESKLINE productoverzicht

Produceert u bureaus, tafels of balies waar mensen aan/achter werken, dan creëert u met een in hoogte verstelbare elektrische actuator beslist een voorsprong op de concurrentie en krijgt uw business een boost.

DESKLINE kwaliteit maakt het verschil

Wij hanteren componenten van hoge kwaliteit, geavanceerde productielijnen en de strengste testnormen in deze industrie: we leveren hoogstaande kwaliteit.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.