Contact.ContactUsHere
Techniek & trends

Eén kolom. Meerdere opties

Ruimte doet ertoe: Werkruimtes optimaal benutten is van cruciaal belang, zowel voor het thuiskantoor als de werkplek op kantoor – en een ergonomisch verstelbare bureauoplossing is een gegeven, waar je ook werkt. Eén enkele kolomoplossing van LINAK biedt inspiratie op beide fronten.

Kleine, verstelbare kantoorbureaus voor kleine ruimtes. Verbeterde ergonomie via één hefkolom van LINAK.

Ergonomisch ontwerp voor elke omgeving

Ontwerpen maken voor een kleinere ruimte is lang niet altijd gemakkelijk. Maar door je oplossing te ontwerpen op basis van een hefkolom met Integrated Controller kun je een compacte bureauoplossing maken met een extreem strak en opgeruimd ontwerp.

Maak eenvoudigweg een voet- of muurbevestiging, voeg rechtstreeks op de kolom een bureaublad toe, steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar om aan het werk te gaan. Met een hefkolom van LINAK® is het gemakkelijk om een volledig ergonomische oplossing te maken die overal perfect past waar dat nodig is, en die beweging en stijl toevoegt aan elk type omgeving.

 

NOA-bureau - elegant ontwerp met gebruik van slechts één kolom

Tom Parfitt, een meubelmaker bij Benchmark, was op zoek naar een geschikte oplossing voor zijn huis maar kon niets vinden. Dit stimuleerde hem om het concept voor het Noa-bureau te ontwikkelen.

Noa is een ergonomisch zit-sta bureau op basis van één enkele kolom, die is gemaakt van natuurlijke materialen en ideaal is voor een kleine ruimte. Lees hier het volledige verhaal.

Het zit-sta bureau Noa van Benchmark

 
 

Inchecken bij het kantoorhotel

Het tradionele open kantoor raakt uit de mode. Nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op meer privacy en afwisselend werken op afstand wint steeds meer aan terrein. Met deze verandering groeit het inzicht dat nieuwe ergonomische oplossingen zijn vereist om de werkomstandigheden en gezondheid van deze nieuwe generatie flexibele kantoorwerkers op peil te houden en te verbeteren.

Moderne kantoorlandschappen met ergonomische en kleurrijke, in hoogte verstelbare tafels, aangedreven door hefkolommen van LINAK.

 

Het kantoorhotel is een van de alternatieve benaderingen voor het nieuwe werkmodel, een oplossing die in het bijzonder geschikt is voor techbedrijven die slechts zelden een fysieke aanwezigheid van mensen vereisen. De prioriteit ligt bij werkstations die afwisselend door meerdere gebruikers kunnen worden gebruikt en die een minimale ruimte innemen, werkcabines met telefoon, en bureaus die flexibel genoeg zijn om te kunnen worden verplaatst als groepsbehoeften veranderen – wat ook geldt voor het verstelbare ergonomische potentieel van een oplossing om ruimte te bieden aan een verschuivende stroom van gebruikers.

Een ergonomische en compacte bureauoplossing die is gebaseerd op één enkele hefkolom is een ideale oplossing voor akoestische telefooncabines op kantoor en vergadercabines voor privacy, één-op-één vergaderingen en geïsoleerde concentratieruimtes, die alle sterk in opkomst zijn.

 
 

Bied de vrijheid van een oplossing die wordt aangedreven door een batterij

Zonder de noodzaak voor een stroomkabel is plaatsing geen enkel probleem. Een hoogwaardige door een lithium-ionbatterij aangedreven oplossing – ideaal voor gehoorzalen of drukke doorgangen waar kabels een struikelrisico kunnen vormen – die gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kan worden verplaatst als dat nodig is.

 
 

Integrated Controller. Bespaart ruimte. Vereenvoudigt montage
Door een kolom met Integrated Controller te gebruiken, krijg je een compacte bureauoplossing met een strak en opgeruimd ontwerp.

Voeg eenvoudigweg een bedieningspaneel en een externe voeding (120V, 230V of meervoudige spanning) toe aan de kolom, en je bent klaar om aan het werk te gaan.

 
 

Eén poot - geen compromis ten aanzien van ontwerp, prestatie of ergonomie

De trends zijn duidelijk – en de technologie is beschikbaar: de hefkolom DL18 IC PLUS omvat onzichtbare glijkussens en elegante randen voor een extra strak ontwerp. Bevestig de Kick & Click™-bovenbasis aan de kolom voor eenvoudige montage van het bureaublad. Kies uit ons brede scala bedieningspanelen voor intuïtieve hoogteverstelling en selecteer de externe SMPS-voeding (230V of 120V).

Voeg je eigen voeten, standaard, of wandbevestiging toe, kies een bureaublad, en dan heb je een compleet pakket dat klaar is om mee te beginnen. Ideaal voor het bedrijf van vandaag de dag en in overeenstemming met de ontwerptrends.

Kies bovendien de gebruikelijke functies van LINAK zoals “zachte start en stop”, die je kent van onze dubbelparallelle bureausystemen - en maak gebruik van ons brede assortiment bedieningspanelen voor gemakkelijke en intuïtieve verstelling, waaronder de met een Red Dot bekroonde DPG1C of de DPH en DPT, die beide gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in jouw gekozen bureaublad.

 

We staan voor je klaar

Met LINAK als je partner krijg je eersteklas ondersteuning en toonaangevende kwaliteit. Met 30 lokale verkoopkantoren zijn wij altijd dicht in de buurt bij jou en je markt en staan wij klaar om onze wereldwijde expertise te delen om je onderneming een concurrentievoordeel te geven.

Zoek hier je lokale LINAK vestiging.

 

 

Klein genoeg om te passen, maar groot genoeg om mij de werkruimte te geven die ik nodig heb
COVID 19 heeft thuiswerken gemeengoed gemaakt, maar nu de nieuwigheid van een nieuwe werkomgeving eraf is, wordt het duidelijk dat wij dezelfde mate van ergonomische flexibiliteit nodig hebben die wij in onze kantoren normaliter verwachten.

Hans Jørgen Kloster Klein is een senior manager bij LEGO. In het afgelopen jaar heeft hij zich aangepast aan zijn nieuwe werkomstandigheden op afstand, en een omgeving gecreëerd waarin hij zowel gezond als productief kan zijn.

“Plotseling werkte ik full-time vanuit huis. Een snelle en gemakkelijke oplossing was om de eettafel te gebruiken als mijn werkplek, en 's avonds mijn laptop op te bergen als de andere gezinsleden thuiskwamen. Maar het duurde niet lang voordat ik mij oncomfortabel begon te voelen doordat ik de hele dag aan de eettafel zat. Ik miste feitelijk mijn in hoogte verstelbare bureau op mijn kantoor bij LEGO en ik had gebrek aan een specifieke ‘kantoor’-ruimte in mijn huis,” zegt Hans.

“Mijn oplossing was een compact, elektrisch in hoogte verstelbaar zit-sta bureau in een hoek van mijn slaapkamer. Dit bureau is klein genoeg om in de ruimte te passen, maar groot genoeg om mij de werkruimte te geven die ik nodig heb, inclusief een scherm van toereikende grootte. De bediening van het bureau is zeer intuïtief wanneer ik de stand moet veranderen – en ik gebruik de app op mijn telefoon om het bureau hoger of lager te zetten naar vooraf ingestelde standen,” voegt hij eraan toe.

Bureau op één kolom in het thuiskantoor
 

“Deze eenvoudige oplossing bood mij twee onmiddellijke voordelen: ten eerste heb ik nu een specifieke werkplek zonder dat ik aan het eind van de dag alles hoef op te bergen - en ten tweede heb ik nu de mogelijkheid om gedurende de dag zitten af te wisselen met staan om mijn rug te sparen. En er is ook nog een extra voordeel waar ik niet op had gerekend: mijn collega's zeggen dat mijn stem veel beter klinkt als ik sta,” grijnst hij.

ReadMoreButton

 

 
Laat je ergonomie niet achter op kantoor

Laat je ergonomie niet achter op kantoor!
In ons nieuwe normaal verruilden velen van ons hun kantoorbureau voor de keukentafel. En zelfs als wereldwijde gebeurtenissen ons binnenkort misschien terug naar de werkplek brengen, zal thuiswerken op een of andere manier een blijvend verschijnsel zijn. Dr. Mark Benden en Martha Parker van het Texas A&M University Ergo Center hebben veel tips en trucs voor diegenen die worden geconfronteerd met de uitdaging om nu en in de niet al te verre toekomst thuis te moeten werken.
Lees meer...

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.