Contact us here
Techniek & trends

Onderzoek: Herinneringen helpen kantoormedewerkers om zit-sta bureaus te gebruiken

Een whitepaper en een case study door LINAK en partners laten zien dat kantoormedewerkers hun zit-sta bureaus meer gebruiken als zij hieraan worden herinnerd.

Whitepaper: Herinneringen helpen kantoormedewerkers om zit-sta bureaus te gebruiken

Zouden gebruikers van in hoogte verstelbare bureaus profiteren van een subtiele herinnering om meer te halen uit hun zit-sta kantoortoepassing? LINAK wilde dit uitzoeken.

Whitepaper toont aan hoe gebruikers kunnen worden gemotiveerd  
In een onderzoek dat is uitgevoerd door het Deense bureau KL.7 dat zich bezighoudt met gedragsonderzoek wilden wij nagaan in hoeverre herinneringen (indien aanwezig) effect hebben op het zit-sta gedrag van kantoormedewerkers die gebruik maken van in hoogte verstelbare bureaus. Op drie verschillende werkplekken hebben 65 mensen verschillende soorten herinneringen getest om te onderzoeken of interventies zouden helpen het gedrag van deze medewerkers te veranderen.

De conclusie was dat herinneringen het gebruik van zit-sta bureaus duidelijk hebben vergroot
Uit het onderzoek bleek dat kantoormedewerkers die normaal niet achter hun bureaus zouden gaan staan, hun zit-sta bureaus elke dag 12 minuten meer gebruikten als zij eraan werden herinnerd. Het onderzoek toonde ook aan dat kantoormedewerkers die eerder weinig ambities hadden voor zitten/staan, dankzij de herinneringen hun sta-tijd per dag met 43 minuten hadden vergroot. 

Case study toont aan dat herinneringstools van LINAK voor bureaus waardevol zijn 
Er is een case study uitgevoerd om de beloofde motiverende factor van herinneringen te testen. Dit onderzoek werd uitgevoerd om te onderzoeken of de herinneringstools van LINAK een positief effect hebben op het zit-sta-gedrag van personeel op kantoor. De case study omvatte een testgroep van 40 deelnemers, die allen werkzaam zijn in het Duitse bedrijf Diamant Software. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Duitse ‘Institut für Gesundheit und Ergonomie’ (ondersteund door het Duitse federale ministerie van arbeid en sociale zaken) in samenwerking met LINAK. 

Testgroep werd gemotiveerd door zit-sta-herinneringen
De testgroep in de case study was onderverdeeld in twee groepen: de ene helft kreeg een 'zit-sta-herinneringsset' (bijv. de Desk Panel DPG met herinnering, evenals de Desk Control™ app en software met kennisgevingen) - de andere helft ging verder met een basisinstelling van het bureau. De case study onthulde dat kantoormedewerkers met de ‘zit-sta-herinneringsset’ de bruikbaarheid van hun in hoogte verstelbare bureaus als ‘goed’ classificeerden terwijl ook hun zit-sta-frequentie was toegenomen – met andere woorden: zij hadden hun gedrag veranderd. Vooral de Desk Control software die gebruikers via een kennisgeving op het computerscherm eraan herinnert om te gaan staan, was populair onder de kantoormedewerkers in de testgroep.

Ontdek meer over herinneringseffecten voor in hoogte verstelbare elektrische bureaus
Het hangt natuurlijk van individuele factoren af om een nieuwe gewoonte aan te leren. Ons whitepaperonderzoek en de case study toonden echter duidelijk aan dat herinneringen veelbelovende hulpmiddelen zijn voor kantoormedewerkers die het gebruik van hun in hoogte verstelbare bureaus willen vergroten. 

U kunt hieronder meer lezen over het whitepaperonderzoek en de case study.

 
play-icon

Desk Panels DPG – Ontworpen om gedrag te creëren

Bestanden

Verhaal uit de praktijk: Het effect meten van zit-sta-herinneringen

Een verhaal uit de praktijk over het motiverende effect van herinneringen voor kantoorpersoneel die werken achter in hoogte verstelbare bureaus

Kantoormedewerkers gezonder maken (volledige versie)

Whitepaper; een onderzoek van het effect van reminders op het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus door kantoormedewerkers.

Kantoormedewerkers gezonder maken (korte versie)

Korte versie met de belangrijkste bevindingen m.b.t. het effect van reminders op het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus door kantoormedewerkers.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen