Contact us here
Techniek & trends

Voordelen van beweging

De hefkolommen en lineaire actuatorsystemen van LINAK zijn goed voor talrijke voordelen wanneer deze worden geïntegreerd in verstelbare kantoortafels, industriële en technische werktafels, en keukens.

Voordelen Techniek en Trends
Het is moeilijk om allerlei soorten werknemers uit te rusten met een standaardbureau “dat iedereen past”. Verstelbare bureaus geven gebruikers de optie om een werkpositie te kiezen die het best voor hun lichaam is. Dit elimineert ongemak dat wordt veroorzaakt door een “bureau dat niet past” - onvoldoende beenruimte en toetsenborden/monitors die te hoog staan afgesteld voor de gebruiker. 

Vergroot de productiviteit van uw personeel
Mensen moeten uit hun stoel komen en ten minste vijf minuten per uur bewegen. Kleine pauzes verminderen vermoeidheid. Veel werknemers hebben niet de flexibiliteit om hun werktafel elk uur te verlaten. Met een zit-sta bureau kunnen werknemers hun statische houding onderbreken zonder hun werkplek te verlaten. 

Creëer flexibele werktafels
Elektrisch verstelbare bureaus stellen gebruikers in staat zich met de aanraking van een knop comfortabel en snel aan te passen aan de taak die zij moeten uitvoeren. Als een collega of een klant bijvoorbeeld langskomt, dan is dit geen probleem...u kunt het bureau afstellen op groepswerkniveau en elkaar comfortabel ontmoeten. Als een toegevoegde bonus kunt u, wanneer u staat, vergaderingen en “ad-hoc”-meetings korter houden als u staat. 

Verbeter de gezondheid en het welzijn van werknemers
Onderzoeken hebben uitgewezen dat afwisselend zitten en staan tot minder ongemak leidt en mensen minder vermoeid maakt. 

Programma’s voor fysieke activiteit op de werkplek hebben ook laten zien dat het aantal ziektedagen met wel 32 procent kan afnemen (bron: James A Levine, MD, PhD, Mayo Clinic en Selene Yeager)
Een onderzoek van de Mayo Clinic toont aan dat u een extra 340 calorieën kunt verbranden als u twee uur van uw werkdag besteedt aan staan in plaats van zitten. 

Voorkom letsel
De werktafel aanpassen aan uw individuele wensen kan de oorzaken van werkgerelateerde stress terugdringen. Afwisselen tussen zitten en staan zorgt voor verdere vermindering van deze risico’s door problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door statische houding of posities.
Regelmatige lichaamsbeweging is niet voldoende play-icon

Regelmatige lichaamsbeweging volstaat niet

6 tips van LINAK® voor een ergonomisch verbeterde werkdag play-icon

6 tips van LINAK® voor een ergonomisch verbeterde werkdag

Bestanden

KOM IN BEWEGING – Waarom zit-sta bureaus de werkprestatie verbeteren

Verlaag het aantal ziektedagen en creëer een moderne kantooromgeving met elektrische zit-sta bureaus. Een aantrekkelijke investering voor werkgevers en hun werknemers.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.