Techniek & trends

Houd kantoormedewerkers de gehele dag actief en gezond

Wilt u beweging naar het kantoor brengen en uw werknemers helpen gezond te blijven? Hieronder volgt een aantal tips over hoe elektrische zit-sta bureaus en motiverende tools kunnen bijdragen aan gezonde gewoonten op kantoor. Elke 30 minuten 8 minuten staan maakt een enorm verschil uit.

Gedurende elke 30 minuten: Beweeg 2 minuten, sta 8 minuten, zit 20 minuten

Diverse studies tonen aan dat onderbreking van fysiek inactieve perioden bijdraagt aan vermindering van negatieve gezondheidseffecten. Elektrische zit-sta bureaus brengen beweging in het kantoor, en daar gaat het allemaal om. De hele dag staan of de hele dag zitten is even ongezond. De ideale situatie is daarom om de hele dag zitten en staan zoveel mogelijk af te wisselen met zoveel mogelijk rondlopen.

In feite beweren experts dat voor elke 30 minuten de volgende balans ideaal is:

  • 8 minuten staan
  • 2 minuten bewegen/stretchen
  • 20 minuten zitten in neutrale posities
Houd werkenden op kantoor actief en gezond
 

Kies een bureausysteem dat is ontworpen om kantoormedewerkers actief te houden
Gewoonten veranderen is geen gemakkelijke taak. Maar er zijn manieren waarmee gezonde gewoonten kunnen worden aangeleerd. LINAK heeft zich extra ingespannen om voor het kantoor gebruikersvriendelijke bureausystemen en motiverende bureau-accessoires te ontwerpen om werkenden op kantoor te ondersteunen.

Bedieningspanelen met geïntegreerde zit-sta-herinneringen
Het meest zichtbare gedeelte van een zit-sta bureau is het bedieningspaneel. Als een bureau gemakkelijk is te bedienen, dan is verandering van lichaamshouding gemakkelijker. De meeste bedieningspanelen van LINAK zijn uitgerust met geheugenposities, zodat gebruikers hun favoriete bureauhoogtes kunnen opslaan en het gemakkelijker is om hun favoriete zit- en stapositie af te wisselen.

LINAK heeft de Desk Panel DPG-serie ontworpen voor intuïtieve bureaubediening. Deze serie is ontworpen om het bureau te kunnen bedienen zonder gebruik van knoppen. Geavanceerde modellen omvatten zit-sta-herinneringsfuncties via een geïntegreerde LED-diode / lichtstrip – waarvan de kleur aangeeft dat het voor de gebruiker tijd wordt om op te staan.

DPG1C
 
Desk Control App

Persoonlijke zit-sta-statistieken en tracking via mobiele apparaten
De meeste bureausystemen van LINAK stellen gebruikers ook in staat om zit-sta herinneringen te ontvangen en haar/zijn persoonlijke statistieken te volgen via hun mobiele apparaat, met behulp van de gratis Desk Control App. Dit werkt via de draadloze technologie van Bluetooth® en is verkrijgbaar voor Android- en iOS-apparaten.

Download de Apps in de stores:

Download de Desk Control App voor iOS.
Download Desk Control App
Download de Desk Control App voor Android. Download Desk Control App

 

Literatuur

Figuur van (Hedge, Sit-Stand Working Programs, 2016) zoals geciteerd in (Hedge, Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity, 2017, p. 20)

Hedge, A. (2016, 18 maart). Sit-Stand Working Programs. Afkomstig van http://ergo.human.cornell.edu/CUESitStandPrograms.html

Hedge, A. (2017). Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity. Boca Raton, FL: CRC Press, Taylor & Francis Group.

Maak u sterk voor uw gezondheid play-icon

Maak u sterk voor uw gezondheid

LINAK Desk Control - herinnert u eraan om op te staan! play-icon

LINAK Desk Control - herinnert u eraan om op te staan

Regelmatige lichaamsbeweging is niet voldoende play-icon

Regelmatige lichaamsbeweging volstaat niet

play-icon

Desk Panels DPG – Ontworpen om gedrag te creëren

Bestanden

KOM IN BEWEGING – Waarom zit-sta bureaus de werkprestatie verbeteren

Verlaag het aantal ziektedagen en creëer een moderne kantooromgeving met elektrische zit-sta bureaus. Een aantrekkelijke investering voor werkgevers en hun werknemers.

App-oplossingen voor bureaus op kantoor

Welke app moet ik kiezen? De LINAK Desk Control App™ of de aangepaste Desk Control™ App met bedrijfsidentiteit? Wij geven u een overzicht in dit boekje.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.