Contact us here
Casus

NÜWIEL-eTrailer en actuatoren van LINAK – mobiliteit in het stadsverkeer

Vermindering van het autoverkeer in binnensteden is geen nieuw onderwerp. Velen willen liever alleen met de fiets rondrijden. Maar hoe zou dit kunnen als je meer moet meenemen dan alleen een laptoptas? Het jonge Hamburgse bedrijf NÜWIEL heeft een antwoord op deze vraag. Zij hebben een vrachttrailer ontwikkeld die op gelijke voet staat met elke bestelwagen. Voor het remsysteem maakt NÜWIEL gebruik van een elektrische actuator van LINAK.

NÜWIEL-eTrailer inclusief elektrische actuator van LINAK

Vrachtfietsen of fietstrailers zijn een milieuvriendelijke oplossing om het gebruik van auto's en bestelwagens te beperken, met name voor pakketdiensten in steden, om het milieu te beschermen en de lokale bewoners te ontzien. Deze trailers hadden tot nu toe echter hun beperkingen op het gebied van lading. Iedereen die ooit een kleine trailer op zijn of haar fiets heeft gemonteerd, kent het probleem - of beter gezegd de problemen. Je moet niet alleen veel harder trappen, wat pijnlijk genoeg is met een e-bike, maar de echte strijd is het remmen. Plotseling zijn er immers heel andere krachten aan het werk als je die twee extra kisten water in de fietstrailer meeneemt. Met de eTrailer heeft NÜWIEL beide hindernissen overwonnen. De eTrailer kan binnen enkele seconden aangesloten worden op elke fiets of elektrische fiets. Na het koppelen past de eTrailer zijn snelheid automatisch aan het voorliggende voertuig aan, waardoor hij 200% meer lading kan vervoeren zonder afbreuk te doen aan het rijcomfort. Een eigen elektromotor maakt dit mogelijk.

De eTrailer is uitgerust met verschillende veiligheidssystemen en biedt meer veiligheid voor de gebruiker en het vervoerde materiaal in verschillende stedelijke situaties. Het veiligheidsremsysteem van de eTrailer omvat een elektrische parkeerrem, een elektrische recuperatierem en een oplooprem. Het combi-remsysteem maakt fietsen veilig en effectief, wat resulteert in een langere levensduur van de rem en minder onderhoud.

Het parkeerremsysteem gebruikt de lineaire actuator LA14 van LINAK. Ondanks zijn compacte afmetingen en geringe gewicht biedt hij een kracht van 750 Newton. En de robuuste geanodiseerde behuizing maakt hem uiterst robuust en geschikt voor gebruik in moeilijke omgevingen, zoals in een chassisontwerp van een eTrailer.

NÜWIEL-trailer met producten van LINAK
 

"De LA14 voldoet aan de eisen van de IP66-beschermingsklasse in dynamische toestand, d.w.z. terwijl hij in beweging is, en aan de eisen van IP69K in statische toestand. Dit betekent dat je deze actuator ook gemakkelijk kunt reinigen met een hogedrukreiniger zonder dat de actuator kapot gaat",zegt Alexander Rinker, verantwoordelijk verkoopadviseur bij LINAK GmbH.

Het thema veiligheid is voor NÜWIEL een topprioriteit, omdat het Hamburgse bedrijf wil dat zoveel mogelijk mensen en bedrijven de eTrailer veilig kunnen gebruiken tijdens het transport van goederen. "Daarom zijn remmen en het complete veiligheidssysteem bijzonder belangrijk voor ons", legt Fahad Khan, een van de oprichters van NÜWIEL, uit. "Daarom kozen wij voor LINAK en integreerden wij er een systeem omheen om een elektrisch parkeerremsysteem te creëren."

In heel Europa lijkt het bedrijf al veel vertrouwen te genieten, want talrijke bedrijven zoals Ikea of de Belgische post maken al gebruik van de hightech fietstrailers. De term fietstrailer dekt eigenlijk niet helemaal de lading. De eTrailer verandert automatisch in een handkar wanneer hij van de fiets wordt losgekoppeld.

Het zijn niet alleen de technische eigenschappen van de lineaire actuator die hem geschikt maken voor dit bedrijf. De samenwerking tussen LINAK en NÜWIEL werkt ook zeer goed. "Wij vinden het belangrijk om nauw contact te onderhouden met onze klanten om het project zo goed mogelijk te ondersteunen," legt Alexander Rinker uit. NÜWIEL werkt ook graag samen met het Deense bedrijf. Susanne Wallenius, Supply Chain Manager bij NÜWIEL: "Nadat onze ontwikkelaars LINAK als leverancier hadden aanbevolen, ontmoetten wij elkaar voor een eerste gesprek. Sindsdien is onze ervaring positief. We werken goed samen."

Als je het al niet heb gedaan: een korte proefrit met een eTrailer zal bewijzen hoe goed aan de verwachtingen is voldaan.

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen