Contact us here
Nieuws 12 november 2019

Elektrificeren van plukplaten in maaidorsers om de gewasopbrengst te maximaliseren

De Duitse expert op het gebied van agrarische werktuigen, Geringhoff, heeft een nieuwe afstelbare plukplaat ontwikkeld. Deze is elektrisch en wordt aangestuurd door elektrische actuatoren van LINAK® en helpt de opbrengst van de maïsproductie te maximalieren.

Elektrificeren van plukplaten in maaidorsers om de gewasopbrengst te maximaliseren

Na twee jaar van tests heeft de Duitse landbouwspecialist, Geringhoff, zijn nieuwe plukplaatoplossing gepresenteerd voor maaidorsers die worden gebruikt in de maïsproductie. In plaats van het traditionele hydraulische systeem heeft Geringhoff dit ingeruild voor een elektrische oplossing – aangestuurd door de LA36-actuatoren van LINAK.

Deze wordt ‘Freedom’ genoemd, en volgens André Hemmesmann, die teamleider is voor ontwikkeling en ontwerp, is de nieuwe elektrisch afstelbare setup veel gemakkelijker te installeren en biedt deze de agrariër een hogere opbrengst.

Bij gebruik van een of meer hydraulische cilinders moeten de signaalleidingen naast de hydraulische leidingen worden gelegd om de positie op te vragen. Met een elektrische actuator is slechts één simpele kabel vereist, zegt hij.

Beproefde en geteste robuustheid gaf de doorslag voor een elektrische oplossing
Volgens Hemmesmann waren het de uitgebreide tests die zijn uitgevoerd door LINAK en de decennialange ervaring van de Deense fabrikant met de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor landbouwmachines die de weg hebben geëffend naar de nieuwe plukplaatoplossing.

Elektrificeren van plukplaten in maaidorsers om de gewasopbrengst te maximaliseren
 

Wij hebben het systeem meer dan twee jaar lang getest en zijn zeer tevreden over de betrouwbaarheid”, zegt hij en voegt daaraan toe dat in de toekomst meer toepassingen van Geringhoff elektrisch zullen worden.

Als u meer wilt weten over ‘Freedom’, lees dan hier het volledige verhaal ‘Betere maïsgewassen met een elektrisch afstelbare plukplaat’. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het kantoor van LINAK in uw regio.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen