Micro-appartementen, Trendserie - New York

Sim-plex – 30 m², Hong Kong

 
 

Hong Kong is een andere plaats waar kleine appartementen steeds noodzakelijker worden. Het eiland heeft ambities om meer woningen te bouwen die betaalbaar zijn. Volgens plan worden er tot 2027 nog eens 280.000 gemeentelijke woningen gebouwd, met niet minder dan 180.000 meer particuliere woningen.

De stad Hong Kong staat bekend om de hoogste prijzen voor onroerend goed ter wereld, maar ook als een plaats waar mensen in de kleinste ruimten wonen. Dit heeft diverse innovatieve ontwerpers gemotiveerd om kleine appartementen te ontwerpen met verschillende ruimten die multifunctionele meubels bevatten.

Dit appartement van 30 m² is een goed voorbeeld, dat zowel als appartement als galerie dienst doet voor zijn kunstminnende eigenaar. Het appartement biedt slaapruimte voor vier personen, met twee bedden in een afzonderlijke slaapkamer, een woonkamer met eetgebied, een keuken en badkamer. En als dat nog niet genoeg is: er is ook ruimte voor een piano in het kleine appartement.

De toevoeging van een aantal actuatoroplossingen zou aan dit appartement een ontwerp kunnen geven dat nóg flexibeler is. In hoogte verstelbare armsteunen van de bank zouden een extra bescherming kunnen bieden voor de werkruimte op de verhoogde vloer. De hoogte van het bureau in de slaapkamer zou kunnen worden versteld met een kolom, waardoor het zou kunnen worden gebruikt als een tafel, een nachtkastje en een werkstation voor staand werken. De TV zou omlaag kunnen worden ingetrokken in de plank om meer ruimte te creëren voor en rondom kunstobjecten wanneer de TV niet wordt gebruikt.

Lees meer over het appartement op Sim-plex-design.com.

Micro-appartementen, Trendserie - New York

© 2018 LifeEdited. Alle rechten voorbehouden.

Bestanden

HOMELINE productoverzicht

Ontdek de uiteenlopende TWINDRIVE systemen met een laag geluidsniveau en kleine inbouw afmetingen, die worden gebruikt in boxspring-bedden en bedden met lattenbodems.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.