Techniek & trends

Trend - Micro-appartementen

In lifestyle-tijdschriften en blogs over interieurontwerp worden steeds vaker concepten zoals Compact Living, Small Space Homes en Micro Apartments behandeld. Een trend, die is gestart door de ‘generatie Y’, verandert volledig de manier waarop in een aantal metropolen het concept ‘wonen’ wordt beschouwd.

In de laatste paar jaar is het aantal inwoners in de grootste wereldsteden gestadig toegenomen, en hierdoor staat de woonsituatie onder druk, omdat de vraag het aanbod ver overstijgt. Het betekent ook dat een toenemend aantal mensen dezelfde ruimte moeten delen. Dit heeft vandaag de dag trends gecreëerd met namen zoals Micro Apartments, Compact Living en Small Space Homes.

De trend naar kleine woningen is gedeeltelijk gecreëerd door de generatie Y (mensen geboren tussen 1980 en 2000), die bereid zijn om het aantal vierkante meters op te offeren aan de juiste locatie en minder kosten. Compact Living is in het bijzonder populair in steden zoals New York, Hong Kong, Shanghai, Tokio, Londen en Berlijn.

Het concept ‘Micro-appartement’ uitgelegd
Het kenmerk van een micro-appartement is dat er slechts één ruimte is. De woonkamer, slaapkamer en eetkamer worden gecombineerd met een kitchenette en een badkamer. Deze appartementen zijn gewoonlijk niet groter dan 14 tot 32 m². Dit betekent dat de meubels in deze appartementen erg flexibel moeten zijn en meerdere functies moeten dienen. In deze appartementen zie je daarom vaak verstelbare tafels en nachtkastjes, evenals verborgen apparaten.

Bij LINAK produceren wij kleine actuatoren waarmee een groot aantal elementen kunnen worden afgesteld, waaronder meubels. Meubilair in het interieur met ingebouwde actuatormechanismen kan voor diverse doeleinden gemakkelijk worden aangepast en gebruikt. Met een elektrische actuator in plaats van een handmatig systeem zijn de bewegingen ook vloeiender en soepeler uit te voeren, wat ook veel gemakkelijker en ergonomischer is.

Ontwerpers die de trend ontwikkelen
Diverse ontwerpers zijn al begonnen om elektrische actuatoren van LINAK te integreren in hun meubels die zijn ontworpen voor micro-appartementen. Een voorbeeld hiervan is dit nachtkastje, dat is ontworpen door Asante Architects. Het bed verdwijnt hierbij met een druk op de knop volledig in de kast. Een ander voorbeeld is de eettafel van YO! Home, die wordt verborgen in de vloer.

Wij hebben drie voorbeelden van compacte micro-appartementen verzameld, die laten zien hoe het concept werkt. De serie bevat een aantal slimme oplossingen, waarbij het opbergen en multifunctionele meubels worden geïntegreerd in het ontwerp om voor alle dagelijkse taken thuis ruimte te bieden. Stel u eens voor hoeveel meer slimme functies aan een woning kunnen worden toegevoegd als in de ontwerpfase elektrische actuatoren worden toegepast.

Micro-appartementen, Trendserie - New York

LifeEdited2 – 32 m², New York

Een klein, minimalistisch appartement met een eettafel voor tien personen en bedden voor vier mensen. 
Lees meer
 
 
Micro-appartementen, Trendserie - New York

Sim-plex – 30 m², Hong Kong

Appartement met ruimte voor kunst, piano en vier gasten die blijven slapen.
Lees meer
 
 
Micro-appartementen, Trendserie- Londen

Studiomama – 13 m², Londen

Micro-rijtjeswoning met een verborgen bed en andere slimme oplossingen. 
Lees meer
 

Bestanden

HOMELINE productoverzicht

Ontdek de uiteenlopende TWINDRIVE systemen met een laag geluidsniveau en kleine inbouw afmetingen, die worden gebruikt in boxspring-bedden en bedden met lattenbodems.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.