Contact us here
Casus

Iconische relaxstoel met nieuwe versteloplossing

De Deense meubelfabrikant Nielaus heeft de verstelbare relaxstoel Beta al jarenlang in zijn productassortiment. Voor het beste comfort maakt de relaxstoel gebruik van elektrische actuatoren voor de verstelling. Hoewel het systeem veelvuldig werd bijgewerkt en verfijnd, werd nooit een perfect resultaat behaald. Daarom is Kim Nordentoft, eigenaar van Nielaus, erg enthousiast over het nieuwe actuatorsysteem van LINAK dat speciaal is ontwikkeld voor compacte relaxstoelen.

Nielaus Beta stoel

De Beta stoel heeft een lange geschiedenis – zelfs voordat Nielaus in 2008 de productierechten van de stoel overnam. Vroeger was de Beta in handen van verschillende meubelfabrikanten, maar toen Kim Nordentoft hem overnam, had hij een duidelijk doel voor ogen: "Ik wilde een relaxstoel maken met een probleemloze werking."

 

Continue samenwerking

Het vermijden van problemen was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toen Kim Nordentoft de relaxstoel onder zijn hoede nam, vond hij hem veel te ingewikkeld qua opstelling en productie. Daarom begon hij aan een nauwe samenwerking met LINAK voor de elektrische verstelling. Op dat moment had LINAK geen actuatorsysteem dat speciaal was ontworpen voor relaxstoelen. Dit betekende dat een goede, maar niet optimale actuatoroplossing voor Beta beschikbaar was met bestaande LINAK producten. Kim Nordentoft hierover: “Het bleek dat de oude oplossing nooit optimaal werkte, hoewel we veel tijd investeerden in het optimaliseren. Achteraf gezien, staat de bestede tijd in geen verhouding tot het aantal relaxstoelen dat we verkochten. Maar zowel LINAK als ik zagen het potentieel. Met de nieuwe oplossing weet ik zeker dat we eindelijk ons doel kunnen realiseren".

 

Een nieuwe oplossing

De nieuwe oplossing is het LA10 systeem dat LINAK speciaal heeft ontwikkeld voor relaxstoelen. De oplossing bestaat uit twee compacte en intelligente actuatoren, een accu met unieke functies en een stijlvolle handbediening. Kim Nordentoft heeft de nieuwe oplossing vanaf het begin getest en is er erg enthousiast over: "Het blijkt heel goed te functioneren – alle details zijn doordacht, tot en met de stekkers en kabels. Ik ben helemaal overstag. Het heeft dat Apple-gevoel en is heel professioneel".

 

LINAK producten en Nielaus relaxstoel

 
 

Teamwork om de weg vooruit te vinden

Kim Nordentoft is niet alleen blij met de actuatoroplossing, maar ook met de samenwerking tussen Nielaus en LINAK: "De samenwerking tijdens het hele proces was uitmuntend. We hebben een beroep gedaan op elkaars ervaringen in de ontwikkelingsfase en het hele proces. We waren het samen snel eens dat we van dit project echt een succes wilden maken".

 

Volgende stap

De eerste stap voor Kim Nordentoft was het integreren van het nieuwe systeem van LINAK in de bestaande Beta relaxstoel. Het plan voor de toekomst is echter om de relaxstoel Beta opnieuw te lanceren. Deze keer met een vernieuwd ontwerp en nieuwe opties. Kim Nordentoft afsluitend: "Ik zie een enorm potentieel voor de relaxstoel op de internationale markt. Er is geen vergelijkbare stoel die zo compleet is qua design en comfort. Ik kijk ernaar uit om het eindresultaat te zien – en het betekent veel voor mij om te weten dat het hele LINAK team achter me staat en klaar staat om te helpen".

Lees meer over Nielaus en de relaxstoel Beta op hun website.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen