Contact us here
Techniek & trends

Zachte start-stop-technologie – comfort in het fijnere detail

Onderdeel van de soepele beweging in moderne comfortmeubels is de zachte versnelling en vertraging door de actuatoren. Deze technologie wordt nogal eens over het hoofd gezien maar draagt bij aan een ononderbroken comfort – ook terwijl de gebruiker de positie van de rugsteun verandert of de voetsteun verstelt.

Zachte start-stop-technologie – comfort in het fijnere detail

Stel u eens voor dat u op zondagochtend comfortabel in uw exclusieve comfortbed zit – warme broodjes klaar en een krant op het dienblad. U moet de rugsteun iets verstellen… en dan een plotselinge schok en de kop koffie valt om op het bed - overal koffie. Niet zo fijn!

Misschien heeft u er nog nooit aan gedacht. De actuator die de beweging levert in uw verstelbare relaxfauteuil of comfortbed start of stopt niet met een plotselinge schok. Die beweging verloopt met een zachte en subtiele versnelling en vertraging. 

De meeste mensen zouden het nog geeneens merken. Maar zeer zeker wel als de technologie van de zachte start-stop binnen de actuatoren er niet zou zijn. 

Verfijn comfort in beweging

De geavanceerde technologie achter de zachte start-stopfunctie in actuatoren van LINAK® – zowel enkelvoudige actuatoren als dubbele TWINDRIVE® actuatoren – dient primair als een comfortverbeterende functie. Zowel beweging van de rugsteun als de voetsteun in een relaxfauteuil wordt dus veel comfortabeler met een zachte start en stop en houdt het geluidsniveau van de actuatoren aangenaam laag. Maar dat is nog niet alles.

Bescherm uw comfortmeubels

Zowel uw meubelframes als actuatorsysteem profiteren van een zachte start-stop. Een subtiele beweging verzacht de spanning op de materialen en apparatuur – vooral wanneer de stoel of het bed een last draagt. Het logische gevolg is een langere levensduur voor uw meubels en uiteindelijk klanten die gelukkiger zijn. De redenen voor een voorkeur voor actuatorsystemen met een zachte start-stop zijn gemakkelijk te vinden. 

Op deze website is meer informatie over actuatorsystemen voor comfortbedden en voor relaxfauteuils . Als u hierover vragen hebt of over de technologie van de zachte start-stop, bent u welkom om contact op te nemen met uw lokale LINAK vestiging.

Bestanden

HOMELINE productoverzicht

Ontdek de veelzijdigheid van HOMELINE systemen en producten voor verstelbare bedden én relaxstoelen.

Meer ruimte in uw comfortzone

LINAK snapt waarom actuatorsystemen voor consumentenbedden, die dagelijks functioneren, veilig en betrouwbaar moeten zijn. Bedfabrikanten kiezen met TWINDRIVE voor het juiste systeem.

Actuatorsystemen voor relaxfauteuils

Ontdek onze betrouwbare actuatorsystemen voor verstelbare relaxfauteuils met een draadloze bedieningseenheid. Wij hebben onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat dit systeem de gehele waardeketen in beschouwing neemt.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.