Contact us here
Techniek & trends

Multifunctionele hefkolommen voor een breed scala aan toepassingen

De hefkolommen uit de LC-serie van LINAK® zijn geschikt voor bijna alle toepassingen. De onderliggende actuatortechnologie is beproefd en getest, in de loop van vier decennia continu verder ontwikkeld, en het tijdloze ontwerp maakt de kolommen toepasbaar in vrijwel elke situatie. Maar dat is nog niet alles.

De hefkolommen zijn leverbaar in tweetraps- en drietrapsuitvoeringen en zijn uitgerust met een duwkracht tot 6000 N en trekkracht tot 4000 N. Ze kunnen hun werk doen zonder te worden gehinderd door lasten die uit het midden liggen en functioneren ook prima ondersteboven. Hefkolommen van LINAK® hebben ten minste een IPX4-classificatie, zodat ze bestand zijn tegen spatwater. Er zijn echter ook uitvoeringen die bescherming bieden tegen waterstralen, en zo voldoen aan beschermingsklasse IPX6.

Daarom worden de hefkolommen uit de LC-serie van LINAK in een groot aantal verschillende toepassingen gebruikt. Stoelen en tafels maar ook geavanceerde medische apparatuur, zoals operatietafels en röntgenapparatuur, worden met gemak omhooggebracht. In het bijzonder de hefkolom LC3 is perfect geschikt voor een breed scala aan toepassingen die geavanceerder zijn – C-arm, behandelstoelen, tandartsstoelen, of apparatuur in mammografie of oogheelkunde.

Het is niet moeilijk om uit te leggen waarom in het bijzonder deze serie overal zo’n succes heeft. LC-kolommen zijn niet alleen duurzaam en voorzien van handige functies, maar ze zijn ook gemakkelijk te monteren, beschikken over meerdere opties voor kabelmanagement, lage inbouwafmetingen en zijn gemakkelijk te integreren in OpenBus™-systemen.

Bekijk eens de video hieronder en doe inspiratie op.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen