Contact us here
Casus

Eenvoudige ontwerpen met actuatoren van LINAK

Gemakkelijke en efficiënte ontwerpoplossingen worden steeds belangrijker bij het ontwerpen van bouwmachines. Elektrische actuatoren hebben het ontwerp van bouwmachines veel gemakkelijker gemaakt voor het Turkse bedrijf HİDROMEK, dat zijn hoofdkwartier heeft in Ankara.

Casus

HİDROMEK, dat zelf naam heeft gemaakt in de bouwapparatuursector, waar de concurrentie hevig is, verkoopt machines op zes continenten en in meer dan 100 landen overal ter wereld. Het bedrijf schrijft het succes toe aan technologische ontwikkeling op basis van R&D-investeringen. Design Studio Manager Hakan Telışık legt uit:

“... wij proberen hoogwaardige producten te maken met goede, unieke ontwerpen, en met een bepaalde klantloyaliteit in de branche. Wij hechten grote waarde aan R&D en wij verbeteren onszelf constant.”

 

Productkwaliteit en vertrouwen waren de grootste factoren bij de besluitvorming

Door actuatoren van LINAK® te gebruiken in specifieke gebieden in de zware machines, waar uitgebreid gebruik wordt gemaakt van hydraulische systemen, faciliteerde HİDROMEK het ontwerpproces en profiteerde het bedrijf van de voordelen van het elektrische actuatorsysteem.

“Als je hydraulische systemen wilt laten werken, dan moet je de hydraulische leiding naar het relevante gebied leiden, het hydraulische systeem bij een bepaalde druk laten werken, en het systeem met bepaalde kleppen besturen. Je moet ook periodiek specialistisch onderhoud uitvoeren aan het hydraulische systeem en de componenten daarvan,” zegt Telışık en hij benadrukt dat “er mechanismen zijn die gemakkelijk en zonder onderhoud door middel van elektrische actuatoren kunnen worden verplaatst door eenvoudigweg elektrische spanning in goede banen te leiden. Dit geeft ons bij het ontwerp en fabricage flexibiliteit. Daarom geven wij de voorkeur aan elektrische actuatoren voor dergelijke mechanismen, en wij gebruiken deze al jarenlang zonder problemen.”

In de wielladers en de nieuwe familie verdichterproducten geeft HİDROMEK de voorkeur aan gebruik van de elektrische actuator LA36 voor het openen van de motorkappen, zowel om het ontwerp te vergemakkelijken als wel gemakkelijk toegang tot de onderhoudspunten te hebben.

De LA36 geniet de voorkeur voor het opheffen van de kap omdat deze het ideale vermogen en de ideale slaglengte en IP-bescherming biedt.

Casus
 

Telışık legt uit waarom zij er de voorkeur aan geven om met LINAK te werken: “Wij geven er de voorkeur aan om met de besten uit de branche te werken voor de componenten die wij al gebruiken, omdat ons belangrijkste doel is om betrouwbare en hoogwaardige producten te produceren. Wij hebben een grote commerciële en technische samenwerking met LINAK, in wie wij vertrouwen als gaat om actuatorkwaliteit.”

 

De toekomst van elektrische technologie in de branche

HİDROMEK gelooft dat de toekomst van de bouwapparatuurindustrie in elektrische technologie ligt en streeft ernaar een van de pioniers op dit gebied te zijn, en heeft in dit kader het submerk “HICON” enkele en alleen voor elektrische voertuigen gecreëerd. Het bedrijf heeft het eerste lid van deze productfamilie ontwikkeld, de HİDROMEK HICON 7W, dat de eerste elektrische wielgraafmachine van de wereld is. Het prototype werd geïntroduceerd in 2020 en HİDROMEK werkt specifiek naar massaproductie toe.

HİDROMEK geeft de voorkeur aan de actuator LA25 voor verplaatsing van de kap van de elektrische motor op de HICON 7W omdat deze gemakkelijk toegang biedt tot de onderhoudspunten. De LA25 werd voornamelijk gekozen vanwege het compacte ontwerp.

Neem contact op met je lokale LINAK vestiging als je meer informatie over actuatoroplossingen voor toepassingen in de bouwindustrie zoekt.

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen