Contact us here
Energie

Oplossingen voor zonnevolgingsapplicaties

De slimme actuatoren van LINAK laten zonnepanelen de zon volgen in de lucht en geven verder feedback voor heldere metingen.

Zonnevolging

Actuatoroplossingen verhogen de opbrengst van zonne-energiecentrales

De traditionele fossiele energiebronnen raken uitgeput, en als gevolg daarvan neemt de behoefte aan output-optimalisatie van hernieuwbare energiebronnen toe. In zonnecentrales met concentrators is een nauwkeurige en optimale positionering essentieel om zonlicht exact op de juiste apparatuur te laten vallen.

Op maat gemaakte, slimme actuatoroplossingen – met enkele of dubbele as – geven u:

  • Robuuste en duurzame actuatoren, die ook onder zware omstandigheden gewoon door blijven werken
  • schone, lichtgewicht en onderhoudsarme oplossingen 
  • Intelligentie – het vermogen om volledig te integreren met andere besturingssystemen

Rendabiliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke prioriteiten voor fabrikanten van zonnecentrales. Grote zonnecentrales vergen grote investeringen. Rendement op investering (ROI), een hogere output en minimale stilstand zijn voor klanten en financiële instellingen dus doorslaggevend. Moderne zonnecentrales krijgen dat allemaal met slimme actuatoren. Ze ondersteunen verschillende systemen – Photovoltaic (PV, fotovoltaïsche energie), Concentrated Photovoltaic (CPV, geconcentreerde fotovoltaïsche energie) en Concentrated Solar Power (CSP, geconcentreerde zonne-energie).

Gebruik actuatoroplossingen die bestand zijn tegen ruwe omstandigheden
Actuatoren van LINAK voor toepassingen in de zonne-energiesector zijn grondig getest, zodat ze zelfs onder de zwaarste omstandigheden hun werk blijven doen. Heftige regenval, harde wind, hoge of lage temperaturen en zware belastingen in het algemeen: zulke zaken tellen mee bij materiaal- en ontwerpkeuze.

Kies voor een onderhoudsarme oplossing die gemakkelijk te installeren is
Oplossingen met elektrische actuatoren zijn niet uitgerust met slangen, pompen of compressoren, en er is dus ook geen olielekkage. Daardoor zijn ze schoon en makkelijk te installeren. Actuatoren van LINAK vragen minder ruimte dan andere oplossingen en vergen tijdens hun hele levensduur nauwelijks onderhoud.

Bewaak de prestatie en assisteer servicepersoneel
Actuatoroplossingen van LINAK kunnen op maat worden gemaakt en zijn ontworpen om met andere besturingssystemen te communiceren. Daardoor gaan er waarschuwingen en feedback naar medewerkers die service op zonnecentrales voorbereiden. Met het grotere aantal gedetailleerde positiedata kunnen uw medewerkers de centrale nóg beter afstemmen en zodoende de productie verder optimaliseren.

Lees meer
Lineaire actuator LA37

Bestanden

Focus op zonnevolging

Catalogus met een overzicht van het productaanbod van LINAK voor zonne-energie – met ontwerpen waarin wij alle uitdagingen het hoofd bieden.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Energie toepassingen

Actuatoren van LINAK verbeteren de energie-efficiëntie bij het openen van luiken en kappen op windturbines, bij het automatiseren van pelletovens, en bij het verplaatsen van zonnepanelen in de richting van de zon.

Lees meer

Video's die verband houden met zonnevolging

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in zonvolging. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen