Contact us here
Techniek & trends

Actuatortest

Een actuator is vaak slechts één component van vele in een toepassing, dus begrijpen wij het belang van een goed functionerende actuator. Om dit te garanderen, wordt elke component in onze actuator onderworpen aan uitgebreide tests in ons testcentrum, waar niets aan het toeval wordt overgelaten.

Testen – TECHLINE – Techniek en Trends

Het is belangrijk dat al onze producten van binnen en buiten en tot het uiterste zijn getest met een reeks testen, waaronder draaien, trillingen en schokken, chemische baden, zoutdampen, waternevel en extreem hoge en lage temperaturen gedurende dagen, weken, maanden en jaren.

Lees meer over de specifieke tests in de volgende video's hieronder.

 

Actuatoren voor industrieel gebruik testen op binnendringen van stoffen
Industriële actuatoren moeten bestand zijn tegen omgevingen waarin deze zijn blootgesteld aan water, stof en – in sommige situaties – reiniging onder hoge druk bij hoge temperaturen, en in deze omgevingen betrouwbaar kunnen functioneren. Wij testen de actuatoren op zowel het binnendringen van vloeistof als van stof.

Elektrische actuatoren voor industrieel gebruik testen op schokken
Actuatoren moeten presteren in dynamische en uitdagende omgevingen. In ons testcentrum onderwerpen we de actuatoren aan trillings-, schok/stoot- en valtesten.

 
 

Elektrische actuatoren voor industrieel gebruik testen op zout en chemische stoffen
De actuatoren worden blootgesteld aan de nadelige effecten van bijv. zoutdampen, chemische stoffen, dieselolie, hydraulische vloeistof en meer. Al deze stoffen zijn van invloed op zowel het kunststof als metalen onderdeel van de actuatoren. Daarom onderwerpen wij de actuatoren aan zeer zware omgevingstesten.

Elektrische actuatoren voor industrieel gebruik testen op mechanische duurzaamheid
Het is belangrijk dat de actuatoren gedurende hun gehele levensduur optimaal kunnen presteren. Alle actuatoren – ongeacht maat of model – worden onderworpen aan duurzaamheidstesten.

 

Prestatietesten – trillingen en schokken
Dit is een belangrijke test, want deze garandeert dat de actuatoren effectief functioneren onder de constante trillingen van werkvoertuigen in het veld en overige machines.

Bij LINAK testen we altijd strenger dan vereist om de hoge productkwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.

Prestatietesten – mechanische duurzaamheid
Door de mechanische duurzaamheid van een actuator te testen, garanderen wij dat uw actuator gedurende de hele gebruiksduur optimaal presteert. Alle actuatoren – ongeacht maat of model – worden onderworpen aan duurzaamheidstesten. En we proberen altijd het hoogste aantal cycli te realiseren.

 
 

Klimaattesten – bescherming tegen binnendringing (IP)
Het is essentieel dat industriële actuatoren van LINAK bestand zijn tegen omgevingen waarin deze zijn blootgesteld aan water, stof en – in sommige situaties – reiniging onder hoge druk bij hoge temperaturen. Daarom testen wij overeenkomstig de IP-classificaties.

Klimaattesten – zout en chemicaliën
Om een lange levensduur voor industriële actuatoren te garanderen in zeer corrosieve omgevingen, stellen wij deze actuatoren bloot aan de schadelijke effecten van zout en chemicaliën in een vochtige omgeving – een combinatie om de actuatoren werkelijk op de proef te stellen.

 
 

Koude- en warmtetesten van actuatoren van LINAK

Klimaattesten – temperatuur en vocht
Testen in omgevingen met schommelende temperaturen en luchtvochtigheid garandeert een betrouwbare werking van de actuatoren onder de zwaarste klimatologische omstandigheden. Er worden in het testplan ook speciale testpatronen, zoals dompeltesten, gebruikt voor zeer veeleisende toepassingen.

Testen van actuatoren van LINAK

Elektromagnetische Compatibiliteit - EMC
Industriële actuatoren van LINAK worden getest op elektromagnetische compatibiliteit in overeenstemming met een groot aantal industrienormen. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de actuator ongevoelig is voor elektromagnetische interferentie en om te certificeren dat de uitgestraalde emissies van de actuator geen effect hebben op industriële machines.

 
Testen van de bescherming tegen binnendringing van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen van de bescherming tegen binnendringing van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Testen op weerstand tegen zout en chemicaliën van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen op weerstand tegen zout en chemicaliën van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Testen van de mechanische weerstand van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen van de mechanische weerstand van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen