Contact us here

Actuatoroplossingen voor invalidenvoertuigen

Er komen steeds meer oudere inwoners die behoefte hebben aan speciaal aangepaste voertuigen. Dit heeft geleid tot een grotere focus op de ontwikkeling van toepassingen in auto’s voor invaliden. Liften, deuren, achterkleppen en hellingbanen moeten extreem gebruiksvriendelijk, flexibel, duurzaam en, bovenal, veilig zijn. De actuatoren van LINAK bieden OEM’s een aantal grote voordelen op dit gebied.

  • Actuatoren met lage energie zijn gemakkelijk te integreren en veilig in het gebruik
  • Onderhoudsvrije oplossingen zijn gemakkelijk te installeren
  • Duurzame producten worden getest op bestendigheid tegen ruwe omstandigheden

Veel dingen worden moeilijker wanneer je een handicap hebt. In een auto moeten eenvoudige toepassingen met een afstandsbediening worden bediend vanaf de bestuurdersstoel, en alleen al het in- en uitstappen kan een moeizaam proces zijn. LINAK maakt actuatoroplossingen waarmee u schuifdeuren kunt aanbieden, evenals stoelafstelling, stuurwielafstelling, afstelling van loopplanken, en op afstand bedienbare laadkleppen, rolstoelbanen en aangepaste liften.

Verbeter de veiligheid met betrouwbare actuatoren
Actuatoren van LINAK zijn intelligent en laten zich gemakkelijk integreren in de meeste besturingssystemen. Met constante feedback kunnen bestuurders de niet-zichtbare beweging volgen en bijstellen. Het compacte ontwerp en de voeding van 12 of 24 V DC maakt het gemakkelijker om elektrische actuatoren te integreren.

Installeer een onderhoudsvrije oplossing
Anders dan bij hydraulische en pneumatische systemen zijn elektrische actuatoren niet uitgerust met slangen, pompen of compressoren. Dit betekent dat geen olielekkage kan optreden en periodiek onderhoud niet nodig is. Voor de oplossingen van LINAK is slechts een voedingskabel en een datakabel nodig om actuatoren aan te sluiten op een controlebox, waardoor installatie van het algehele systeem veel gemakkelijker is.

Vertrouw op beproefde en geteste actuatoren
Bij LINAK worden alle producten grondig getest om duurzaamheid en een lange levensduur te kunnen garanderen. Een hoge IP-graad (International Protection) duidt op een verbeterde bestendigheid tegen ruwe omgevingen waarmee actuatoren af en toe te kampen hebben.
Lees meer
Lineaire actuator LA25
Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Bestanden

Focus op voertuigen en mobiliteit

Voor gehandicapten heeft LINAK tal van laagspanningsactuatoren voor alle soorten bewegingen in voertuiguitrustingen. Deze brochure vertelt u waarom LINAK de perfecte partner is voor deze specifieke toepassing.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Voertuig toepassingen

Met actuatoren van LINAK kunnen eigenaren op veilige wijze (laad)kleppen openen, hellingbanen en treden verlagen, en spiegels op hun voertuig afstellen.

Lees meer

Video’s over voertuigen voor invaliden

Ontdek meer over de elektrische actuatortechnologie die wordt gebruikt in voertuigen voor invalide bestuurders en passagiers. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen