Contact us here
Veehouderij

Veehouderij toepassingen

Elektrische actuatoren van LINAK zorgen voor klimaatregeling, optimaliseren de voederautomatisering en bieden intelligente ventilatie in stallen overal ter wereld.

Focus op duurzaamheid verbetert de gezondheid in de veehouderij

De moderne veehouderij vereist kennis van dierenwelzijn, planning en uitvoering van processen, en optimalisatie van de bedrijfsvoering. Duurzame productie met een gezonde veestapel en minimaal verlies moet worden gecombineerd met een hogere efficiëntie. Elektrische actuatoroplossingen dragen bij aan:

  • Vermindering van verliezen tijdens het voederen of tijdens de behandeling van graan
  • Verbetering van de gezondheid in stallen en ook de werkenden
  • Grotere efficiëntie met flexibele actuatorbesturingsoplossingen

Dierenwelzijn, een optimaal binnenklimaat, nauwkeurige voederautomatisering en veilige graanbehandeling zijn voorwaarde voor een winstgevend bedrijfsmodel in de moderne veehouderij. De behandeling van de veestapel en graan vereist tegenwoordig echter flexibele en betrouwbare besturingssystemen. Op maat gemaakte actuatoroplossingen bieden een veilige opening van graandeuren en graanliften in graanverwerkingsfaciliteiten evenals perfecte ventilatie en klimaatregeling in gebouwen met veestapels.

Verminder graan- en hakselverliezen
Agrariërs moeten verliezen minimaliseren en maximaal gebruik maken van beschikbare hulpbronnen om een voorsprong te behouden. Elektrische actuatoren spelen een centrale rol in de stoffige omgeving van graanverwerkingsfaciliteiten. Deze actuatoren worden geïnstalleerd in liften en wisselkleppen en helpen producten te perfectioneren en afval te minimaliseren. Hetzelfde geldt voor de voederautomatisering. Hierbij moeten agrariërs de voederstroom en voerhoeveelheden regelmatig optimaliseren.

Perfecte omstandigheden in stallen
Vee heeft, net zoals mensen, optimale omstandigheden nodig om te kunnen gedijen. De actuatoroplossingen van LINAK laten zich soepel integreren in vrijwel alle stalventilatie- en klimaatregelingssystemen, en worden in deze context gebruikt voor het openen van inlaatkleppen en ventilatiedempers en het afstellen van windschermen. Elektrische actuatoren, getest voor werk onder ruwe omstandigheden, worden niet aangetast door stof, vocht en zelfs waterspatten, en voorzien de agrariër van feedback en alarmen als de stroom uitvalt.

Optimaliseer de efficiëntie met flexibele oplossingen
Elektrische actuatoren gebruiken niet alleen minder energie, maar vereisen tijdens hun gehele levensduur ook zeer weinig of helemaal geen onderhoud. Dit helpt de kosten te verminderen, uitval te minimaliseren en de productie te verbeteren. Feedback vanaf de actuator helpt om een optimale positionering te handhaven en de flexibiliteit van de oplossingen van LINAK zorgt ervoor dat deze kan worden aangepast aan elk gebruik of elke toepassing die een moderne agrariër mogelijk nodig heeft.

 
Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Bestanden

Focus op ventilatie- en landbouwoplossingen

Het is een logische keuze om een elektrische actuator van LINAK aan het werk te zetten in ruwe omgevingen met voortdurende veranderingen in vochtigheid, stof en temperatuur; we weten hoe belangrijk een feilloos werkend ventilatiesysteem voor boeren is.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen