Contact us here
Nieuws 6 maart 2019

Diverse voordelen van het gebruik van elektrische instelling van operatietafels

Meer dan genoeg vermogen, soepele bewegingen die weinig geluid maken, diverse functies met meerwaarde en een eindeloos aantal opties voor individuele aanpassing, zoals gepersonaliseerd positioneren – LINAK® blijft een grote meerwaarde voor de elektrische afstelling van geavanceerde medische voorzieningen.

Diverse voordelen van het gebruik van elektrische instelling van operatietafels

Er zijn verschillende nieuwe aandrijvingen toegevoegd aan het toch al zo uitgebreide LINAK® productscala. Enkele hiervan, bijvoorbeeld de hefkolom LC3 en de actuator LA40 HP zijn speciaal ontwikkeld om veel vermogen en een hoge snelheid te bieden. Andere, zoals de controlebox CO71 hebben speciale software om geavanceerde bewegingspatronen in uw toepassing te creëren. Door uitbreiding met een poort junction box PJ2 of een LINAK® CO-Link™ kunt u nog meer kanalen en opties beschikbaar maken.

Deze producten hebben allemaal gemeen dat ze eenvoudig te monteren zijn voor integratie met geavanceerde medische toepassingen als operatietafels en behandelstoelen. 

OpenBus™ maakt de weg vrij voor talloze functies
Veel van de nieuwe LINAK producten zijn ontwikkeld rond ons OpenBus™ protocol en volgen de steeds verdergaande digitalisering in het algemeen. In LINAK actuator systemen voor operatietafels verdeelt een regelkast als de CO61 of CO71 de stroom voor de actuators. Ze beschikken over een speciale software met een positiegeheugen voor de coördinatie van soepele, geavanceerde bewegingsprocessen.

LINAK® actuator systemen maken ook een behoorlijk aantal veiligheidsfuncties realiseerbaar. Bijvoorbeeld de ingebouwde EOP (elektronische beveiliging tegen overbelasting) in de controlebox die de actuators eenvoudig stopt op een vooraf ingesteld of veilig niveau. De veiligheidsmoer en spiefuncties zorgen ervoor dat de toepassing altijd op een veilige manier functioneert. Uw controlebox levert ook gegevens over de exacte actuator positie, batterijstatus en informatie over de algehele staat van onderhoud.

Eenvoudig te monteren en zeer gemakkelijk te onderhouden
Alle LINAK producten voor de gezondheidszorg zijn compatibel met elkaar binnen het hele productscala. U kunt de benodigde producten combineren om uw eigen operatietafel te ontwerpen met een optimaal actuator systeem. Alles past in en bij elkaar en is dankzij slim kabelmanagement makkelijk te monteren. 

Door toevoeging van een LINAK Service Data Tool kunt u bovendien gegevens uitlezen over de prestaties van de actuator en de batterijstatus. Dit helpt om de bedrijfstijd van de toepassing te optimaliseren en problemen al op te lossen voordat ze werkelijk ontstaan. Wij noemen dit 'preventief onderhoud'. In feite wordt service hierdoor bijna overbodig. 

Aangepast en klaar voor de toekomst
LINAK biedt haar klanten altijd uitgebreide samenwerking en ondersteuning. Wij passen software en producten voor u aan en treden op als uw consultant ter plaatse. Onze regelkasten zijn voorbereid voor (Bluetooth® Low Energy) en een toekomst waarin IoT nog veel meer waardevolle opties kan toevoegen.

Als u meer wilt weten over de integratie en de voordelen van geavanceerde OpenBus™ actuator systemen in uw operatietafel, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio.


Diverse voordelen van het gebruik van elektrische instelling van operatietafels

CO-link™
Met CO-Link™ kunt u het aantal kanalen in uw actuator systeem verdubbelen met producten van LINAK die u al hebt. Er is dubbel zoveel vermogen en u heeft alles onder controle met dezelfde (enkele) handbediening.

 

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onder licentie.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen