Contact us here
Techniek & trends

Offline in de slaapkamer – de ‘Joy Of Missing Out’ ofwel het ‘plezier dat je niets mist’

Terwijl smartphones en andere mobiele apparaten het aantal dingen hebben vergroot dat wij onmiddellijk en overal kunnen doen, is er een nieuwe trend die zich verspreidt– offline gebruik! Hoewel mobiele technologie veel mooie voordelen biedt, kan excessief gebruik een probleem vormen. Daarom omarmt LINAK® deze nieuwe trend op het gebied van productontwikkeling.

Geniet van het JOMO-gevoel door de smartphone buiten de slaapkamer te houden

Kort gezegd wordt dit JOMO genoemd – de Joy Of Missing Out, het plezier dat je niets mist. Het is voor veel mensenm, die zijn opgegroeid met de digitale informatietechnologie, een trend geworden om de smartphone zo nu en dan uit te zetten en niet altijd in hun zak of tas mee te nemen.

Bij LINAK begrijpen wij deze trend helemaal en, om tegemoet te komen aan gebruikers die deze trend omarmen, hebben wij de laatste bevindingen uit de sociale wetenschappen in onze productontwikkeling geïntegreerd.

Meerdere voordelen – maar tegen een prijs
Er is geen twijfel over mogelijk dat de smartphone-revolutie voor mensen overal ter wereld de kwaliteit van leven heeft verbeterd.

Socialisatie, planning, informatieverzameling en op de hoogte blijven van familiezaken evenals het bijhouden van uw financiële transacties hebben het leven allemaal gemakkelijker, sneller en efficiënter gemaakt.

Uit recent onderzoek* is echter gebleken dat veel mensen zich realiseren hoe juist deze apparaten, met al hun diensten en technologieën, ook het tegenovergestelde kunnen doen. Het vermogen en de snelheid dat de ‘mobiele technologie’ biedt, maakt ook de verwachtingen van gebruikers ten aanzien van productiviteit en beantwoordingstijd groter.  We moeten de hele tijd efficiënt zijn – dag en nacht – lijkt wel!

Smartphones zijn overal - zelfs in de slaapkamer - maar dat hoeft niet langer zo te zijn
 

Laat je telefoon liggen en verlies… niets
Op de uit-knop drukken van je mobiele telefoon is moeilijk, omdat het je enige verbinding met de rest van de wereld is. Of dat denk je misschien. Gebruikers, klaarblijkelijk de mensen die zijn opgegroeid met de digitalisering, beginnen zich te realiseren dat er een bestaan mogelijk is zonder je smartphone 24-7 vast te houden. In feite is het nu af en toe cool om NIET de hele tijd online te zijn.

Wat is begonnen met de telefoon niet op tafel te leggen als je gaat eten en de telefoon niet mee te nemen als je een wandeling in de natuur gaat maken, is de laatste jaren uitgegroeid tot zogenoemde “offline-weekenden”. Sommige mensen nemen hun smartphone zelfs niet mee op vakantie.

Offline gebruik in de slaapkamer met LINAK®
Natuurlijk hebben wij onze mobiele apparaten nog steeds nodig voor veel doeleinden in ons dagelijks leven. Maar omdat vrije tijd steeds meer wordt gekoesterd, geven we meer prioriteit aan ‘tijd voor onszelf’ of tijd samen met familie en vrienden. Voor gebruikers van comfortbedden die de mobiele telefoon uit hun slaapkamer willen houden, biedt LINAK handbedieningsoplossingen met een aantal van dezelfde functies die u kent van moderne smartphones.

HC40 Advanced:

Een voorbeeld is de handbediening HC40. Deze wordt geleverd in een Standard-editie en een Advanced-editie, en de laatste ondersteunt volledig de offline-trend met functies zoals een display met tijd en datum, zaklamp, en een optionele alarmklokfunctie – naast de traditionele afstelfunctie natuurlijk.
Dit alles om ervoor te zorgen dat de gebruiker een volledig voor de gebruiker geoptimaliseerde handbediening ervaart.

Het was nog nooit zo gemakkelijk om de smartphone uit de slaapkamer te houden, en zonder een aantal zeer handige functies van een telefoon te hoeven verliezen. Als u meer wilt weten over hoe LINAK rekening houdt met zowel online als offline wanneer producten worden ontworpen, en wanneer de ene of de andere moet worden gekozen voor uw oplossingen, neem dan contact op met de LINAK vestiging in uw regio.

*) Julie H. Aranda & Safia Baig. 2018 Naar “JOMO”: De Joy of Missing Out en de Freedom of Disconnecting, (MobileHCI '18) Barcelona, Spanje.

LINAK handbediening HC40 FRAME voor verstelbare comfortbedden play-icon

LINAK handbediening HC40 FRAME™ voor verstelbare comfortbedden

LINAK handbediening HC40 TWIST™ voor verstelbare comfortbedden play-icon

LINAK handbediening HC40 TWIST™ voor verstelbare comfortbedden

Bestanden

HC40 FRAME™

Dit is een nieuwe generatie handbedieningen voor verstelbare comfortbedden - ontworpen met u in gedachten. Met het metallic frame zien de HC40 FRAME™ uitvoeringen er anders uit dan de tegenhangers van de HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

Dit is een nieuwe generatie handbedieningen voor verstelbare comfortbedden - ontworpen met u in gedachten. Met de unieke gedraaide vorm zien de HC40 TWIST™ uitvoeringen er anders uit dan de tegenhangers van de HC40 FRAME™.

Waarom een verstelbaar bed kiezen?

Ontdek de zes alledaagse redenen om een elektrisch verstelbaar comfortbed aan te schaffen, ongeacht uw leeftijd. Het extra gemak en de extra flexibiliteit van een elektrisch verstelbaar comfortbed maken veel ervaringen veel comfortabeler.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen