Contact us here

Gebruikersvriendelijk – aan gebruikers vragen wat zij nodig hebben

Er is werkelijk maar één manier om met succes producten te ontwerpen die in hoge mate bruikbaar zijn. De gebruikers vragen wat zij willen, nodig hebben en verwachten! Dat was precies wat LINAK® deed voordat zij begonnen met het ontwerp van de handbediening HC40 voor comfortbedden.

Gebruikers vragen wat zij nodig hebben, heeft geresulteerd in een gebruikersvriendelijke handbediening: HC40

Het ontwerp en de functionaliteit van de handbediening HC40 voor comfortmeubels is grotendeels gebaseerd op de antwoorden die zijn gegeven in een uitgebreide enquête onder gebruikers. In combinatie met de feedback van diverse bedmerken en bedfabrikanten biedt LINAK nu misschien wel de meest gebruiksvriendelijke handbediening voor actuatorsystemen van dit moment.

Hieronder willen wij graag delen hoe bruikbaarheid is geïntegreerd in het ontwerp van de HC40. En ook waarom wij besloten om twee ontwerpen te creëren in twee edities – de HC40 TWIST™ en HC40 FRAME™, in respectievelijk de Standard en de Advanced.

Klik op elk van de gedeelten hieronder voor meer bijzonderheden:

 • Hoe de HC40 aanvoelt
  Hoe referentielijnen, zachte randen, prettig aanvoelende toetsen, gewicht, geluid, achtergrondverlichting, etc., de complete ervaring van een hoogwaardig product bieden. Focus: Standard- en Advanced-edities.

 • Gebruikersinterface met begeleidende aanwijzingen
  Hoe het displayscherm wordt gebruikt als hulpmiddel voor begeleidende en persoonlijke aanwijzingen die de gebruiker helpen met alledaagse kwesties. Focus: Advanced-edities
   
 • Kort overzicht
  Een snel overzicht met aandachtspunten.

Hoe de HC40 aanvoelt
De HC40 is verkrijgbaar in twee ontwerpen – de HC40 FRAME™ en de HC40 TWIST™ – zodat tegemoet wordt gekomen aan de diversiteit van bedtypes en bedontwerpen. Het ene ontwerp heeft een elegant metallic frame en het andere een chique gedraaide vorm. Elk ontwerp wordt geleverd in een Standard- en een Advanced-editie. De Advanced-editie wordt geleverd met aanvullende unieke functies die de eindgebruiker iets extra's bieden.

De uitstraling van de HC40 is vloeiend en soft. Op verzoek van de gebruikers hebben wij hem echter een mat oppervlak gegeven om zichtbare vingerafdrukken te voorkomen en de algehele strakke uitstraling te behouden.

Er is meer nodig dan alleen een prachtig uiterlijk. Handbedieningen voor comfortbedden moet u gemakkelijk snel kunnen oppakken – ook in het donker van de nacht. Wanneer u de HC40 FRAME™ of de HC40 TWIST™ oppakt, dan heeft u onmiddellijk een optimale grip en een duidelijk gevoel van wat de boven- of onderkant van de handbediening is. Referentielijnen aan de achterzijde begeleiden u bij een perfecte balans in de palm van uw hand – ongeacht of de verlichting uit is.

Stel u voor!
U wordt midden in de nacht wakker. U wilt de handbediening pakken. Maar het is moeilijk om deze in het donker te pakken, wat tot gevolg heeft dat u de handbediening van het nachtkastje af stoot.

En als u hem eindelijk te pakken hebt, dan heeft u hem ondersteboven in de hand, en in het donker kunt u niet echt zien welke toets voor welke functie dient. U geeft het op!

Maar nu hoeft dat niet meer!
Wij hebben het voor u gemakkelijk gemaakt om snel, gemakkelijk en comfortabel op de handbediening te navigeren.

 

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, zijn touchscreens geen functie die gebruikers het meest op prijs stellen in donkere omgevingen. Wij ontdekten onder gebruikers dat zij een voorkeur hebben voor zacht aanvoelende toetsen in plaats van een aanraakscherm. Daarom hebben wij een paneel met specifieke hol- en bolronde toetsen ontworpen, zodat de gebruiker in het donker gemakkelijker onderscheid kan maken tussen de verschillende toetsen. In de Advanced-edities wordt in donkere omgevingen in de toetsen ook achtergrondverlichting ingeschakeld om de gebruiker te begeleiden. Wij hebben op de voorzijde zelfs een centraal navigatiepunt toegevoegd om de gebruiker bij het gebruik van de functies een duidelijk tastbaar routepunt te geven.

De toetsenblokken voor de HC40 zijn ook verfijnd om gebruikers tijdens gebruik van de handbediening een perfecte tastbare feedback te geven. Wij begrijpen bijvoorbeeld dat geluid voor gebruikers een rol speelt. Daarom hebben wij er ook voor gezorgd dat bij het indrukken van de toetsen de juiste weerstand wordt gegeven en het juiste ‘klik’-geluid wordt geproduceerd.

En daarom is er ook tijdens de ontwikkeling aandacht gegeven aan het gewicht van de handbediening. Als een handbediening te licht is, dan kan deze te fragiel aanvoelen en moeilijk op te pakken zijn, terwijl een te zware handbediening onhandig kan zijn.

De prettig aanvoelende toetsen en de zachte randen versterken de perfecte grip

Gebruikersinterface met begeleidende aanwijzingen
Zoals boven vermeld, wordt de HC40 geleverd in zowel een Standard-editie als een Advanced-editie. Beide omvatten alle fysieke kenmerken en voordelen, waardoor deze ergonomisch subliem en extreem intuïtief in het gebruik zijn. De functie voor verlichting onder het bed (UBL) is in beide edities ook beschikbaar. Er wordt met UBL een gedimde verlichting weergegeven op de vloer onder het bed, waardoor het veel gemakkelijker is om ’s nachts op te staan zonder je partner wakker te maken.

De Advanced-edities worden bovendien geleverd met een kleurendisplayscherm en veel geïntegreerde opties, waardoor de gebruikerservaring enorm wordt verbeterd. Neem bijvoorbeeld de extra verlichting, de ‘zaklampfunctie’. Schud de handbediening tweemaal naar de zijkant om de zaklamp in te schakelen, zodat uw weg in de nacht wordt verlicht zonder uw partner wakker te maken. U hoeft niet meer in het donker naar uw ladenkast te lopen.

Het display wordt niet alleen gebruikt om het bed af te stellen, maar ook om extra functies te bieden. Neem bijvoorbeeld een displaybericht dat de gebruiker informeert wanneer de batterijen moeten worden vervangen of de gepersonaliseerde begroetingen zoals “Good morning, Marijke”, zelfs een belpictogram wanneer het ingebouwde stille alarm de motor van de bedmassage activeert en de gebruiker zachtjes wakker maakt. De HC40 Advanced-edities worden ook geleverd met stapsgewijze display-aanwijzingen die u vertellen hoe u de handbediening aan de rechterzijde van het bed koppelt.

Het display wordt ook gebruikt om te laten zien hoe het kinderslot wordt ontgrendeld.

Voer uw naam in om persoonlijke berichten te krijgen in de HC40 Advanced
 

Een aanwijzing in het display laat de gebruikers weten dat de handbediening is vergrendeld en toont hoe deze met één eenvoudige stap wordt ontgrendeld.

Meer informatie over de Advanced-edities vindt u op: HC40 Advanced-edities – prachtig ontwerp, volgepakt met functies.


Gebruik het kinderslot om onbedoelde bewegingen te voorkomen. Gebruik de aanwijzingen om het kinderslot te ontgrendelen.

Stel u voor!
U heeft kleine kinderen die een verstelbaar bed hilarisch vinden. U kunt de handbediening verbergen om te voorkomen dat deze in de verkeerde handen komt. Maar zoals wij allemaal weten, hebben kinderen hun eigen manieren, en voordat u het weet, hoort u een licht zoemend geluid en gegiechel uit de slaapkamer.

Maar nu hoeft dat niet meer! Activeer heel eenvoudig het kinderslot. Het display toont u hoe u de handbediening met één stap ontgrendelt. Deze wordt vergrendeld om onbedoelde bewegingen te voorkomen en is gemakkelijk in het gebruik wanneer u hem nodig heeft.

 

Kort overzicht
De volledige gebruikersinterface, het ontwerp, de vorm, en alle functies – alles in de handbediening HC40 is getest door werkelijke gebruikers. Wij weten dat bruikbaarheid alles betekent!

Alles wat wij deden om de bruikbaarheid te verbeteren:

 • Gebruikersenquête en uitgebreid testen van prototypes
 • Mat oppervlak, zachte randen en comfortabele grip
 • Prettig aanvoelende toetsen met een aangenaam geluid
 • Perfect gewicht
 • Referentielijnen aan de achterzijde en navigatiepunt op de voorzijde voor een perfecte grip
 • Vijfweg-toetsenblok dat alom wordt gebruikt op andere consumentenproducten
 • Achtergrondverlichting in toetsen en aanpasbare displayverlichting in Advanced-edities
 • Aanwijzingen, bijv. koppelingsgids en ontgrendeling van kinderslot
 • Persoonlijke meldingen, zoals: ‘Good morning, Marijke!’
 • Stil alarm – een alarm dat u zachtjes wakker schudt in de morgen (maakt gebruik van massagemotors)
 • Zaklamp – Schud de Advanced-edities tweemaal naar de zijkant om de zaklamp aan/uit te zetten
 • Kinderslot
 • Verwisselbare batterijen

Ga voor meer bijzonderheden over de Standard-edities of de Advanced-edities naar onze specifieke HC40-site: Ontworpen met u in gedachten.

LINAK handbediening HC40 FRAME voor verstelbare comfortbedden play-icon

LINAK handbediening HC40 FRAME™ voor verstelbare comfortbedden

LINAK handbediening HC40 TWIST™ voor verstelbare comfortbedden play-icon

LINAK handbediening HC40 TWIST™ voor verstelbare comfortbedden

HC40 Advanced Hoe te gebruiken en navigeren play-icon

HC40 Advanced: Hoe te gebruiken

Batterijen vervangen in de HC40 play-icon

Hoe u batterijen vervangt in de handbediening HC40 FRAME™ van LINAK

HC40 terugzetten naar fabrieksinstellingen play-icon

HC40 Advanced: Hoe u de handbediening terugzet naar de fabrieksinstellingen

HC40 Beginnen play-icon

HC40 Advanced: Hoe u begint

HC40 Hoe u favoriete posities opslaat play-icon

HC40 Hoe u favoriete posities opslaat

HC40 Hoe sneltoetsen op te slaan in het display play-icon

HC40 Advanced: Hoe sneltoetsen op te slaan

Bestanden

HC40 FRAME™

Dit is een nieuwe generatie handbedieningen voor verstelbare comfortbedden - ontworpen met u in gedachten. Met het metallic frame zien de HC40 FRAME™ uitvoeringen er anders uit dan de tegenhangers van de HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

Dit is een nieuwe generatie handbedieningen voor verstelbare comfortbedden - ontworpen met u in gedachten. Met de unieke gedraaide vorm zien de HC40 TWIST™ uitvoeringen er anders uit dan de tegenhangers van de HC40 FRAME™.