Relaxstoelen Leunstoelen

Relaxstoelen en leunstoelen

 
 

Sommigen beschouwen een leunstoel of een relaxstoel bij uitstek als een egoïstisch meubelstuk. Vele anderen beschouwen deze stoelen echter als een symbool van gezellige ontspanning met een goed boek en een kop thee. Dit vrijetijdsmeubel zal in micro-appartementen – ongeacht de opvattingen of voorkeuren van de bewoners – hoogstwaarschijnlijk geen plaats toebedeeld krijgen. De ruimte is eenvoudigweg te beperkt!

Maar wat als u een comfortabele veranderbare stoel zou kunnen krijgen met meer dan alleen de relaxstand? Zou u de stoel dan ook de deur wijzen? Bekijk eens de creatieve voorbeelden hieronder en stel u eens voor hoe uw volgende leunstoel eruit zou kunnen zien.

 

‘Savion’ van Cortesi Home

Stoel naar daybed van Savion© Cortesi Home, Alle rechten voorbehouden
 

De veranderbare stoel ‘Savion’ van Cortesi Home in Illinios, VS, is een goed voorbeeld van hoe een meubel meer dan één functie kan hebben. Dit meubel is niet alleen een comfortabele stoel maar kan ook gemakkelijk worden veranderd in een daybed en vanuit die stand in een bed. Zo heeft u altijd een extra bed als u een onverwachte gast krijgt.

Lees meer over het stoel-bed op hun Engelse website.

 

‘Openbook Chair’ van TILT

Openbook Chair© Studio TILT, Alle rechten voorbehouden
 

Een ander nogal intrigerend voorbeeld is de ‘OpenBook Chair’. Deze stoel is ontworpen en gemaakt door het in Londen gevestigde ontwerpbureau TILT. Dit meubel is zowel een comfortabele leunstoel als een boekenkast. De eigenaar kan hiermee niet alleen zijn of haar favoriete boeken in het midden van de kamer uitstallen, maar de boeken ook daar hebben waar ze worden gelezen. Het ingenieuze meubel combineert alles wat u nodig heeft om te kunnen genieten van een deken, een boek en een hete kop thee.

Lees meer over de stoel op hun Engelse website.

 

‘fLOP’ van Elena Sidorova

Stoel naar bed van Flop© Elena Sidorova, Alle rechten voorbehouden
 

De in Rusland geboren ontwerpster Elena Sidorova heeft een manier gevonden om de woonkamer te combineren met de slaapkamer – of ten minste om een bed te kunnen bieden aan logés. Deze tamelijke chique leunstoel kan binnen enkele seconden worden veranderd in een comfortabel bed. Deze stoel biedt binnenin zelfs opbergruimte voor beddengoed, sprei en kussen. Van een comfortabele stoel binnen een minuut omgetoverd tot een slaapklaar bed.

Lees meer over het stoel-bed op bijvoorbeeld Archello.

 

Voeg elektrische verstelbaarheid toe

Multifunctionaliteit kan worden samengevoegd met praktisch comfort en optimale ergonomie, en is absoluut mogelijk zonder in te boeten aan esthetische aspecten van uw ontwerp.

Al deze stoelen kunnen worden uitgerust met een elektrisch bewegingssysteem, zodat u uw meubelstuk van de ene functie kunt veranderen in de andere. U hoeft alleen maar op een knop te drukken waarna de ingebouwde geluidsarme actuatoren hun werk doen. Probeer u eens voor te stellen hoe dit wordt gedaan met een gepersonaliseerde handbediening die gebruik maakt van de voordelen van de moderne draadloze Bluetooth® technologie.