Contact us here
Tafels bureaus

Tafels en bureaus

 
 

Voor de meeste mensen betekent het veel om alle gasten een stoel rondom de eettafel te kunnen bieden. Voor elke gast is de juiste hoeveelheid ruimte vereist om in het gezelschap van vrienden ten volle te kunnen genieten van een diner. De grote eettafel wordt in kleine woningen echter meestal achterwege gelaten om ruimte te maken voor ander meubilair. Maar wat als er een andere manier is?

 

‘Fiesta’ van Sedit

Fiesta-tafel© Sedit Srl., Alle rechten voorbehouden
 

Een consoletafel is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het hebt over een eettafel voor 12 personen. Niet tenzij je de Italiaanse fabrikant Sedit bent, de ontwerpers achter de ‘Fiesta’-tafel. Op het eerste gezicht ziet de Fiesta eruit als elke andere consoletafel – slank, elegant en tegen een binnenmuur of scheidingswand geplaatst. Maar Fiesta herbergt een geheim. Deze tafel verbergt drie (of vier) extra tafelbladen die binnen enkele minuten kunnen worden omgetoverd tot een eettafel op volledige grootte voor 6 tot 12 mensen. Ideaal voor kleinere woningen of zelfs micro-appartementen.

Door slechts één of twee van de tafelbladen toe te voegen, kunt u hem zelfs gebruiken als een bureau voor het thuiskantoor. Stel u eens voor dat deze tafel wordt uitgerust met elektrische hefkolommen. Dan heeft u uw eigen verstelbare bureau voor het thuiskantoor OF een conferentietafel in de woonkamer als u een groep collega’s over de vloer hebt voor een project.

Lees meer over de tafel op hun Engelse website.

 

‘Vengio’ van Resource Furniture

Tafel-spiegel van Vengio© Resource Furniture, Alle rechten voorbehouden
 

Een ander voorbeeld is de tafel ‘Vengio’ door Resource Furniture in de VS. Vengio is een echte ruimtebesparende superster. De multifunctionaliteit wordt onmiddellijk zichtbaar wanneer u de wandspiegel naar buiten trekt en deze verandert in een eettafel of bureau. Hij is werkelijk ideaal voor bewoners van kleine appartementen die er anders voor terug zouden schrikken om gasten uit te nodigen. Vengio kan ook worden gebruikt als bureau voor het thuiskantoor.

Lees meer over de tafel op hun Engelse website.

 

‘#236’ van Skovby

Tafel #236 van Skovby© Skovby Møbelfabrik A/S, Alle rechten voorbehouden
 

De Deense fabrikant Skovby heeft al een actuatoroplossing van LINAK in een multifunctioneel ontwerp geïntegreerd. De koffietafel ‘Skovby #236’ heeft een schakelaar die is verborgen onder het tafelblad. Met één enkele druk op de knop gaat de tafel omhoog en verandert deze in een eettafel voor 6 personen. De tafel wordt aangedreven door een batterij, zodat de tafel vrij is van kabels en gemakkelijk in de kamer kan worden verplaatst.

Lees meer over de tafel op hun Engels/Deense website.

 

Voeg elektrische verstelbaarheid toe

Er is geen twijfel over dat er nog meer multifunctionele meubelprojecten kunnen profiteren van elektrische verstelling. Verbeterde ergonomie spreekt het meest tot de verbeelding. Gebruik van actuatoroplossingen van LINAK® biedt echter ook PVC-vrije onderdelen en een extreem laag energieverbruik tijdens standby – zo laag als 0,1 W. En met de geluidsarme technologie zou het bijna beschamend zijn om zich nog zorgen te maken over hinderlijke en ongewenste geluiden. Door een oplossing van LINAK te integreren, worden ergonomie, multifunctionaliteit en onmiskenbare praktische voordelen toegevoegd aan uw meubelontwerp zonder in te boeten aan de algehele esthetische perceptie.