Contact us here
Banken sofa's

Banken en sofa's

 
 

De bank is zonder meer een van de meubelstukken die de meest centrale plaats innemen. De bank is waar wij met vrienden en familie een gezellige tijd doorbrengen – voor de TV of tijdens een gesprek bij een kop koffie. Dat is de reden waarom de bank vaak als absoluut onmisbaar wordt beschouwd – zelfs als de ruimte beperkt is. Multifunctionaliteit voegt waarde toe aan een bank in een micro-appartement. Hieronder volgt een aantal goede voorbeelden die dit illustreren.

 

‘Twinny’ van Proteas

Bank naar stapelbed van Twinny© PROTEAS – PAPAIOANNOU BROS SA, Alle rechten voorbehouden
 

Je kunt het niet hebben over een multifunctionele bank zonder het over een Twinny-bank te hebben. Deze bank, van het Griekse ontwerpbureau Proteas, is een enigszins onconventioneel idee van een slaapbank. Binnen enkele seconden wordt deze bank veranderd in een stapelbed voor twee. Heel ingenieus!

Lees meer over het bank-stapelbed op hun Engelse website.

 

‘Slot’ van Matthew Pauk

Slot-bank© Matthew Pauk, Alle rechten voorbehouden
 

De Amerikaanse goeroe op het gebied van sneakerontwerp, Matthew Pauk, heeft de Slot-bank ontworpen, waarbij veel is gewerkt met vorm, uitstraling en pascomfort. Hiermee vat hij in één meubelstuk alles samen waar het bij een bank om gaat. Deze driezitter verbergt een poef, een koffietafel en twee extra uittrekzittingen. De Slot is ideaal voor alles: slapen, bingewatchen, een filmavond met vrienden, of een wijnproeverij houden voor kenners.

 

‘Sosia’ van Emanuele Magini

Vouwbare bank Sosia© Emanuele Magini, Alle rechten voorbehouden
 

De Italiaanse ontwerpster Emanuele Magini heeft een tweezitsbank gemaakt die in één enkel stuk doek is gewikkeld dat kan worden opengeritst. De bank ‘Sosia’ kan worden veranderd in twee leunstoelen, een bed, en zelfs in een kleine paskamer. Dit is een essentieel voorbeeld van creativiteit en inzicht in hoe een dynamisch meubelontwerp kan muteren tot een briljant meubelstuk dat aanpasbaar is aan elke alledaagse situatie in een micro-appartement.

Lees meer over dit meubelstuk op de Italiaans/Engelse website.

 

Voeg elektrische verstelbaarheid toe

Stel u eens voor dat deze (of andere) ingenieuze multifunctionele meubelontwerpen worden uitgerust met bewegingsoplossingen op basis van elektrische actuatoren. Eigenaren zouden het nóg gemakkelijker vinden om met één druk op de knop hun meubels van de ene functie te veranderen in de andere.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen