Contact us here
Techniek & trends

Veeleisende toepassingen vergen oplossingen die verder reiken

In de wereld van onafhankelijke landbouw, industriële automatisering en AGV/AMR hebben toepassingen één ding gemeen: hun actuatoren mogen niet uitvallen - effectieve en rendabele prestaties komen voort uit betrouwbaarheid en een lange levensduur. Ontworpen met deze parameters als uitgangspunt, levert onze Long Life actuator op beide fronten. En méér...

Close up van de voeten van een atletische lange afstandsloper

Als het lastig wordt,blijven de aanhouders doorgaan

Voor betrouwbare en duurzame toepassingen wilt u oplossingen die net dat beetje extra bieden. De LA36 Long Life  is gemaakt voor optimaal duurvermogen en bezit de power om de concurrentie voor te blijven. Met zijn beproefde en bewezen langere levensduur presteert hij waar anderen het laten afweten.

 

Flexibel en slim

De LA36 heeft niet alleen langdurig vermogen, maar is ook flexibel en slim. Met de keuze uit 24 V of 48 V, een Integrated Controller en CANopen- en J1939-interfaces leggen we zelfs meer installatiemogelijkheden op tafel. En voor hedendaagse, steeds meer op gegevens gestoelde toepassingen biedt de actuator informatie voor onderhoudsplanning, diagnostiek en probleemoplossing, die servicekosten ingrijpend verminderen.

 

Meer cycli, lagere kosten

Het is lastig een elektrische lineaire bewegingsoplossing te vinden die voldoet aan de eisen voor langere levensduur en die tóch betaalbaar blijft: gangbare keuzes zijn servo-aandrijvingen en standaard actuatoren, die allebei het rendement drukken; of het nu gaat om hoge initiële kosten of om kostbare vervanging. Met de LA36 Long Life kunt u zowel de kosten verlagen als de levensduur van een applicatie opschroeven.

"De Long Life actuator is getest om minimaal 200.000 cycli te waarborgen bij maximale belasting en maximale gebruiksduur. De slechtst mogelijke omstandigheden. Daardoor wordt de levensduur ruwweg verlengd tot ongeveer 20x die van traditionele actuatoren op de markt. De forse verbetering is vooral te danken aan de integratie van een borstelloze motor, die betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn naar nieuwe hoogten tilt," zegt Soren Buck, Business Development Manager bij LINAK.

In de meeste toepassingen is dit ruim voldoende om een lange levensduur te waarborgen, met weinig service en stilstandtijd.

De LINAK® LA36 Long Life elektrische lineaire actuator
 
 

Plug and play bespaart kostbare tijd

In het toenemende aantal 48 V-toepassingen laten conventionele actuatoroplossingen zich niet makkelijk integreren en installeren. Gewone 24 V actuatoren vergen een omvormermodule om de spanning om te zetten van 48 V naar 24 V. De LA36 Long Life heeft geen omvormer nodig. Hij is klaar voor 48 V en vereist minder montagetijd. Hetzelfde geldt voor de interfaces; met de ingebouwde CANopen- en J1939-interfaces koppelt u de actuator eenvoudig aan de toepassing - zonder tussenkomst van een omvormer.

"Het terugdringen van de tijd die onze klanten kwijt zijn aan het integreren van een oplossing speelde ook mee bij het ontwerp van onze Long Life actuator. Deze plug&play oplossing met minder componenten geeft gebruikers van de toepassing ook minder servicekosten en stilstand,” zegt Soren Buck.

 

Integrated Control voor data en probleemoplossing

Een standaard actuatoroplossing levert geen geavanceerde gegevens, zoals het aantal cycli, foutmeldingen, stroomverbruik en snelheid, zodat het lastig is om problemen aan te pakken. Met zijn Integrated Controller en CAN-bus biedt de LA36 Long Life toegang tot alle relevante gegevens - problemen zijn zó uit de wereld.

 

Precisiecontrole - zonder externe sensoren

Nauwkeurige controle in uw toepassing, met behulp van een conventionele actuator, vereist naast tijd ook kosten voor installatie en integratie van externe positiesensoren in uw systeem. De LA36 heeft een Integrated Controller en CAN-bus, zodat er een systeem mogelijk is met precisiecontrole om een gewenste positie te bereiken - zónder externe sensoren.

 

Blijvend vermogen dat resultaten oplevert

Onze Long Life actuator presteert blijvend en probleemloos, en verhoogt de inzetbaarheid, zelfs onder zware bedrijfsomstandigheden. Minder onderdelen maken installatie simpel, met minder service. Tal van interfaces en motorvoedingsspanningen bieden flexibiliteit in toepassingen, terwijl een Integrated Controller data levert voor een snelle probleemoplossing.

Wilt u meer info over de LA36 Long Life actuator? Ga dan naar de productpagina, of neem rechtstreeks contact met ons op.

 

 

Geïnteresseerd in borstelloze motoren?

Wilt u meer weten over de borstelloze motor die aan de basis ligt van de langere levensduur van onze Long Life actuator? Bekijk dan de Actuator Academy video hieronder.


 
Logo Actuator Academy over actuator technologie

Wilt u meer ontdekken over elektrische actuatoren?
Ontdek waarom een actuator ideaal is voor gebruik met industriële apparatuur en verken de onderliggende technologie.

Bezoek de LINAK Actuator Academy™

 

Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK® Machining play-icon

Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK®

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.