Contact us here
Actuatoren in materiaaltransporttoepassingen: AMR, routetrein, pallettruck en cobotpalletiseermachine

Oplossingen voor materiaaltransport

Elektrische actuatoren en kolommen voor slimme en betrouwbare hefoplossingen in geautomatiseerde magazijnen en productielocaties.

Materiaaltransporttoepassingen vallen bijna nooit uit

Het is van essentieel belang dat voertuigen die worden aangedreven door batterijen zoals Autonome Mobiele Robots (AMR’s), pallettrucks, routetreinen, en andere apparatuur in magazijnen en fabrieken, 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn en worden gekenmerkt door hoge efficiëntie.

Pauzes worden alleen genomen voor het opladen van batterijen of geplande onderhoudsintervallen. Real-time monitoring en diagnose zijn van groot belang om geautomatiseerde systemen vrijwel continu beschikbaar te houden.

Actuatoren en hefkolommen van LINAK® zijn de link tussen geautomatiseerde machines en de goederen die moeten worden gehanteerd, en ze hebben relevante functies zoals:

  • Compact ontwerp
  • Bewaking van de conditie en precieze besturing
  • Lange levensduur

Wij bieden een modulair productportfolio die de juiste oplossing biedt voor toepassingen met verschillende vereisten, zoals wagens met penhaken die onder goederen worden geplaatst, modules waarmee op de bovenzijde trolleys, rekken of pallets worden opgeheven, routetreinen, pallettrucks, en cobot palletizers.

Als je meer wilt weten over ons gebruik van automatisering in materiaaltransport en productie, kun je hier meer informatie vinden.

 

Vergroot de ruimte met een compact ontwerp

IC Integrated Controller™ (IC™) van LINAK heeft diverse functies die een compact ontwerp mogelijk maken. IC biedt een voeding tot 48 V en ingebouwde industriële interfaces zoals CANopen, IO-link, industrieel Ethernet of I/O. Extra componenten zoals converters of motorcontrollers, extra communicatiemodules of externe sensors voor positiebesturing zijn nu verouderd, en dit resulteert in een compact ontwerp.

 

Houd de beschikbaarheid hoog met conditiebewaking en precieze besturing

Feedbacksignalen via standaardinterfaces maken databewaking en diagnostiek op afstand mogelijk. Dit maakt voorspelling en planning van onderhoudsintervallen, oplossing van problemen en toewijzing van on-site service gemakkelijker. De actuator of kolom kan zelfs onderdeel van de digitale tweeling van de toepassing worden. Als gevolg hiervan blijft de beschikbaarheid hoog en wordt uitval tot een minimum beperkt. Dankzij deze precieze besturing wordt een hoge operationele efficiëntie bereikt, wat ook een parallelle werking mogelijk maakt.

 

Gemaakt voor de lange duur

Met Long Life-actuatoren van LINAK houdt de actuator gelijke tred met de levensduur van andere belangrijke componenten, zoals aandrijfwielen of batterij. Dit maakt het eenvoudig om onderhoudsintervallen in te plannen en extra stops te voorkomen. En met onze levensduurcalculator B10 krijg je ook een gekwalificeerde schatting van de levensduur van de actuator wanneer je die gebruikt in je specifieke toepassing.

 
Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op
Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK® Machining play-icon

Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK®

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen