Contact us here
Actuatoren van LINAK voor materiaaltransport zoals autonome mobiele robots, routetreinen en pallettrucks.

Oplossingen voor materiaaltransport

Elektrische actuatoren van LINAK voorzien in slimme en betrouwbare hefoplossingen voor geautomatiseerde magazijnsystemen.

Materiaaltransportvoertuigen bijna altijd in bedrijf

Het is van essentieel belang dat voertuigen die worden aangedreven door batterijen zoals Autonome Mobiele Robots (AMR’s), pallettrucks of routetreinen in magazijnen en fabrieken, 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn en worden gekenmerkt door hoge efficiëntie.

Pauzes worden alleen geaccepteerd voor het opladen van batterijen of geplande onderhoudsbeurten. Real-time monitoring en diagnose zijn van groot belang om geautomatiseerde systemen vrijwel continu beschikbaar te houden.

Actuatoren van LINAK® vertegenwoordigen de verbinding tussen het transportvoertuig en de goederen die worden verwerkt, en voldoen aan de eisen van vandaag de dag:

  • Compact ontwerp
  • Bewaking van de conditie en precieze besturing
  • Lange levensduur

Wij bieden een modulaire productportfolio die de juiste oplossing biedt voor toepassingen met verschillende vereisten, zoals wagens met penhaak die onder goederen worden geplaatst, modules waarmee op de bovenzijde trolleys, rekken of pallets worden opgeheven, routetreinen en pallettrucks.

Als je nieuwsgierig bent naar wat wij doen op het gebied van automatisering voor materiaaltransport, kun je hier meer details vinden.

Win ruimte met compact ontwerp
LINAK IC actuatoren hebben verscheidene kenmerken die een compact ontwerp mogelijk maken. De geïntegreerde controller biedt een voeding tot 48 V en gebruikelijke communicatie-interfaces zoals CANopen of IO-link. Extra componenten zoals converter of motorcontroller, extra communicatiemodules of externe sensors voor positiebesturing zijn verouderd, en dit resulteert in een compact ontwerp.

Blijf vrijwel continu in bedrijf met bewaking van de conditie en precieze besturing
Feedbacksignalen via standaardinterfaces maken op afstand bewaking en diagnostiek mogelijk. Dit maakt voorspelling en planning van onderhoudsintervallen, analyse van storingen en toewijzing van on-site service gemakkelijker. De actuator kan zelfs onderdeel van de digital twin van het voertuig worden. Als gevolg hiervan blijft de actuator vrijwel continu beschikbaar en wordt uitval tot een minimum beperkt. De precieze besturing resulteert in een hoge operationele efficiëntie en maakt parallelle werking mogelijk.

Gemaakt voor de lange duur
Met Long Life-actuatoren van LINAK houdt de actuator gelijke tred met de levensduur van andere belangrijke componenten, zoals aandrijfwielen of batterij, voor geplande onderhoudsbeurten en om extra onderbrekingen te voorkomen. En met onze levensduurcalculator B10 krijg je een gekwalificeerde schatting van de levensduur van de actuator wanneer je die gebruikt in je specifieke toepassing.

 
Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op
Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK® Machining play-icon

Materiaalverwerking 101 - Unieke mobiele robot aan het werk in LINAK®

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.