Contact us here
Techniek & trends

Bereken de levensduur van uw actuator

Met substantiële B10-testgegevens bieden wij levensduurschattingen voor onze elektrische lineaire actuatoren die worden gebruikt in industriële toepassingen. Dit helpt niet alleen bij het voorspellen van onderhoud van de toepassing, maar kan ook een waardevol hulpmiddel zijn wanneer wordt besloten welke actuator moet worden gebruikt.

Tandrad met klokbeeld dat de levensduur van actuatoren uitbeeldt

Het kan enorm helpen als u in staat bent om de levensduur van de geïntegreerde actuatoren te voorspellen wanneer u een nieuwe toepassing ontwikkelt of onderhoud plant, ongeacht of u nu zware voertuigen, machines voor industriële automatisering, landbouwapparatuur of andere industriële toepassingen maakt.

 

Levensduur van actuatoren voorspellen met B10-gegevens

B10 is een waarde die wordt gebruikt om de levensduur van producten te voorspellen. Deze waarde biedt een statistische indicatie van de levensduurverwachting die beschrijft dat minimaal 90% van de producten die u hebt gekocht, voldoet aan de levensduurverwachtingen of deze overtreft, indien gebruikt in overeenstemming met de productspecificatie. Terwijl maximaal 10% hieraan mogelijk niet voldoet.

Een substantiële hoeveelheid testcyclusgegevens is vereist om een waarheidsgetrouwe en realistische levenscyclusvoorspelling te doen, en werken met onze industriële actuatoren is geen uitzondering. Er is een aanzienlijke capaciteit in het testcentrum en een grote mate van geduld vereist wanneer u met extreem duurzame actuatoren werkt.

“Mensen die LINAK kennen zijn vertrouwd met onze testcentrumfaciliteiten. Deze centra behoren tot de meest uitgebreide van de gehele branche,” zegt Søren Buck, Business Development Manager bij LINAK®. “Het spreekt vanzelf dat wij de eersten zijn om onze klanten een online tool voor schatting van de levensduur te bieden, en B10 was de juiste en meest realistische waarde om te gebruiken”.

 

Setup van langdurige tests

Søren Buck en zijn team begonnen met B10-testen van de populaire LA36-actuator en richtten een testcentrum op waar drie groepen van zes actuatoren in identieke scenario’s werden opgesteld. De eerste groep werd getest met 100% belastingcapaciteit, de tweede met 50% en de derde met 25%. Het werd snel duidelijk dat het een langdurig proces zou worden.

“Wij hielden de actuatoren – in alle drie groepen – in bedrijf tot het breekpunt. Toen deze allemaal ‘dood’ waren, gebruikten wij de prestatiegegevens en het aantal cycli voor elk van actuatoren om de B10-levensduurcurve te berekenen,” legt hij uit. “Als je de LA36 kent, dan weet je hoe duurzaam deze is. Het duurt behoorlijk lang voordat deze is versleten. Dus, ja, het duurde een tijdje om het testproces af te ronden”.

 

Schattingen van de B10-levensduur zijn iets wat blijft

De uitkomst van de tests is echter zeer bruikbaar. Het plan is om online aan elke productpagina van een industriële actuator een B10-tab te hangen. Wanneer de tab wordt geactiveerd, kunnen klanten de belastingspecificaties en slaglengte van hun eigen toepassingen invoeren en uiteindelijk de geschatte B10-levensduur van de betreffende actuatoren berekenen.

Er moet natuurlijk ook met een aantal variabelen rekening worden gehouden. Zaken zoals vochtigheid, wisselende temperaturen of kortstondige trillingen zijn niet in de B10-berekening opgenomen.

Søren Buck concludeert: “Ik ben ervan overtuigd dat vooral eindgebruikers met actuatoren die zich op plaatsen bevinden die moeilijk toegankelijk zijn, de B10-calculator zullen waarderen. Weten wat de levensduur van apparatuur is zal enorm helpen om uitval van de gehele toepassing te voorkomen”.


Probeer de levensduurcalculator op de LA36-actuator en neem contact op met uw lokale LINAK vestiging voor meer informatie over de B10-levensduurberekening of actuatortechnologie van LINAK in het algemeen.

B10-levensduurcalculator
 
 
 

Ben je benieuwd naar meer over B10 Life?

Wil je meer weten over wat B10 Life is en hoe we aan de gegevens komen voor het berekenen van de B10-waarden die gebruikt worden voor het bepalen van de B10 Life? Bekijk hieronder onze Actuator Academy-video, waar je ook de belangrijkste voordelen krijgt van het kennen van de B10 Life van je elektrische actuator.

 

 
Logo Actuator Academy over actuatortechnologie

Wilt u meer ontdekken over elektrische actuatoren?
Ontdek waarom een actuator ideaal is voor gebruik met industriële apparatuur en verken de onderliggende technologie.

Bezoek de LINAK Actuator Academy™

 

Testen van de mechanische weerstand van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen van de mechanische weerstand van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Testen van de bescherming tegen binnendringing van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen van de bescherming tegen binnendringing van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Testen op weerstand tegen zout en chemicaliën van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Testen op weerstand tegen zout en chemicaliën van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik play-icon

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industrieel gebruik

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.