Contact us here
Voedingsapparatuur voor buiten

Outdoor Power Equipment toepassingen

Met actuatoren van LINAK kan vrijwel alles heel precies worden afgesteld, van maaidekken op gazonmaaiers tot trekelementen op werkvoertuigen.

Actuatoroplossingen voor Outdoor Power Equipment

De wereld gaat voor elektrisch. Een toenemend aantal voertuigen heeft hun verbrandingsmotor ingewisseld voor, of soms aangevuld met, een elektrische aandrijving. Dit is ook het geval met Outdoor Power Equipment (OPE). De behoefte aan meer intelligentie en flexibiliteit neemt toe. Zo ook de vraag naar gemotoriseerd gereedschap dat nauwkeuriger kan worden afgesteld. Elektrische actuatoren bieden dan uitkomst, omdat deze de volgende voordelen bieden:

  • Kant-en-klare onderhoudsvrije oplossingen met eenvoudige installatie
  • Duurzame actuatoren die zijn gebouwd voor intelligente besturingssystemen 
  • Verbeter de ergonomie en zorg voor het milieu

Flexibiliteit is van essentieel belang als het gaat om het creëren van precieze beweging voor Outdoor Power Equipment. Het aantal toepassingen blijft toenemen en nieuwe elektrische aandrijvingen maken integratie van BUS-communicatiebesturingen nóg geavanceerder. Actuatoren van LINAK zijn hierop perfect toegesneden en maken het mogelijk om snijbladen op terreinmaaiers precies af te stellen of op basis van de bodemomstandigheden de toediening van kunstmest op intelligente wijze te automatiseren.

Maak gebruik van flexibele kant-en-klare oplossingen die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd
Er worden geen slangen, pompen of compressors in elektrische actuatoroplossingen gebruikt. Er is slechts een stroomsnoer en datakabel nodig voor aansluiting op het besturingssysteem. Dit maakt de installatie van de oplossingen van LINAK heel gemakkelijk, en omdat zwakke plekken tot het verleden behoren, is vrijwel geen onderhoud meer nodig.

Integreer robuuste actuatoren in uw besturingssysteem
Met moderne actuatoren is feedback via BUS-communicatie naar een centraal besturingssysteem mogelijk. Hiermee kan de operator van de gemotoriseerde apparatuur tijdens het werk functies bewaken en afstellen. Dit klinkt delicaat en kwetsbaar, maar alle oplossingen van LINAK zijn na grondige tests goed bevonden om te kunnen worden blootgesteld aan allerlei soorten spanningen in ruwe omgevingen.

Verbeter de ergonomie en energie-efficiëntie
Greenkeepers en hoveniers zitten vaak uren achter het stuur van hun gazonmaaiers en andere werkvoertuigen. Dit vergroot de vraag naar ergonomische oplossingen waarmee de stoel en het stuurwiel kunnen worden afgesteld. Actuatoren van LINAK verbruiken weinig energie en er bestaat, anders dan bij hydraulische alternatieven, geen risico dat olielekkage optreedt. Dit maakt elektrische actuatoren de meest ecovriendelijke oplossing voor Outdoor Power Equipment.

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Bestanden

Focus op voedingsapparatuur voor buiten

In deze focusfolder richten wij ons op fabrikanten van elektrisch aangedreven producten voor gazon- en tuinonderhoud, leveranciers van onderdelen en toebehoren, en aanverwante dienstverlening.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heb je vragen?

- Ons team staat klaar om je te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen